Měsíční archivy: Červenec 2022

Live is Life (Live is Life: La gran aventura) 2021

Parta pěti kámošů na prahu mezi dětstvím a dospělostí se pustí do posledního společného dobrodružství a vydá se na výpravu za kouzelnou kytkou, která plní přání.

The Gray Man (The Gray Man) 2022

Záhadný agent CIA odhalí tajemství, která by mohla agenturu úplně zničit. Bývalý kolega, co nejspíš zešílel, pak vypíše odměnu na jeho hlavu a nahání ho po celém světě.

William Friedkin – bez cenzury (Friedkin Uncut) 2018

Dokumentární film William Friedkin – bez cenzury nabízí introspektivní pohled na život a uměleckou cestu výjimečného a nekonvenčního režiséra kultovních filmů, jako , , , , a . se poprvé otevírá divákům, aby je zavedl na vzrušující cestu tématy a příběhy, které ovlivnily jeho život a uměleckou kariéru. Název dokumentu současně odráží Friedkinovu upřímnost a zájem, věci, které společně utvářely jeho jedinečné vypravěčské umění. Ale Friedkin není na této dlouhé a vášnivé cestě sám. Hvězdný tým přátel a spolupracovníků se s nadšením stal součástí filmu, který není pouze poctou umělci, ale postupně se stává autentickým esejem o filmu a umění, v němž se přidávají velcí režiséři (, , , , ), výjimeční herci (, , , , ) a dokonce slavní dirigenti (, Gianandrea Noseda), aby se podělili o příběhy i anekdoty a diskutovali o tom, co to vlastně znamená být umělcem.

Noční přízrak v poledne (Death Street USA) 1988

Směs starodávných westernů s vyspělou technikou v napínavém příběhu, jehož děj se odehrává v podobě nezkrotného ohně v povodí řeky Colorado. Největší a nejdražší akční film režiséra Nico Mastorakise.

Gangsteři (Mobsters) 1991

Nemohli vzít do svých rukou jen pořádek… museli vzít všechno. Charlie Lucky Luciano, Meyer Lansky, Benjamin Bugsy Siegel to všechno jsou jména známá z první poloviny 20-tého století, zlatého věku organizovaného zločinu. Děj filmu Gangsteři začíná v roce 1917 v italské čtvrti New Yorku a zobrazuje vývoj čtveřice mladých chlapců – Luciana, Lanského, Siegela a Frankieho Costella – od pouličních zlodějů až po obávané šéfy organizovaného zločinu. Aby se ale dostali na samý vrchol, musí se zbavit dvou nebezpečných protivníků, proti sobe stojících a věčně válku vyvolávajících donů Faranzana a Masseria.

Fabian (Fabian oder Der Gang vor die Hunde) 2021

Berlín v době rozpuku Výmarské republiky. Znuděný třicátník Jakob Fabian, který se živí reklamou na cigarety, se po nocích bezcílně toulá ulicemi a kluby. Z letargie ho probudí ambiciózní herečka, díky níž mladík konečně pocítí touhu po životě a potěšení. Jeho sny se však s nástupem nacismu postupně hroutí. Opulentní audiovizuální gejzír útočící na divákovy vjemy zachycuje tragický konec jedné dějinné éry.

Bláha a Vrchlická (Bláha a Vrchlická) 1991

Bláha a Vrchlická, televizní film autora a režiséra , vypráví o telefonistce Marii a železničáři Antonínovi , dvou ztracencích, kteří se sejdou jen proto, aby měli komu umřít“. Příznačné je, že je to ona, kdo dá k celé akci podnět. Chce totiž, aby jí Antonín udělal“ dítě. Budete-li se nad jejich klopotným počínáním a možná až příliš sladkým koncem usmívat, mějte na paměti, že za tím vším je elementární lidská touha dvou osamělých duší. Někdo to nazývá láskou, jiný tragickým rozměrem lidské existence.

Katastrofy (The Time Shifters) 1999

Americký sci-fi příběh o dramatickém boji osamělého novináře proti návštěvníkům z budoucnosti, jejichž výnosné kšefty s katastrofami svým odhalením ohrozil.

Roadhouse 66 (Roadhouse 66) 1984

Rozmazlený mladík z bohaté rodiny, který právě dokončil vysokou, se rozhodne, že chce naposledy vidět Ameriku, než jej nadobro pohltí firma jeho otce. Nadšeně vyrazí ve svém naleštěném thunderbirdu, ale uvízne v jednom zapadákově v Arizoně… V tomto příběhu určeném v prvé řadě mladšímu publiku se konzervativní, namyšlený Beckman (Judge Reinhold) neplánovaně ocitá v arizonském zapadákově na slavné Route 66. U jeho thunderbirdu z roku 1955 mu místní výrostci prostřelili chladič, je státní svátek a Beckman musí se stopařem (Willem Dafoe), kterého cestou vzal a který zná místní poměry, počkat, dokud nebude jeho auto opět pojízdné. Dlouhou chvíli si krátí kulečníkem či seznamováním s hezkými dívkami a přitom se jeden od druhého učí o životě. Když se pak mají zúčastnit každoročního závodu dragsterů, jsou připraveni se mladíkům, kteří jim poškodili auto, řádně odvděčit. Kromě Reinholdova excelentního výkonu se snímek může mimo jiné pyšnit také svěžím rockovým soundtrackem.

Scooby-Doo a kletba Kleopatry (Scooby-Doo in Where’s My Mummy?) 2005

V pověsti se vypráví, že Kleopatra ukryla do tajné hrobky poklad. Ten ale střeží armáda mumií. Scoobyho parta se snaží zastavit hledačku pokladů, která je rozhodnutá dostat se k ukrytému pokladu za každou cenu. Poklad je ale prokletý.