Měsíční archivy: Září 2022

Sinful (Sinful) 2020

Milovníci hudby (The Music Lovers) 1971

jako muž, rozervaný mezi vnitřními démony a hudebním géniem… Film Milovníci hudby představuje první ze série biografií hudebních velikánů (po Čajkovském následoval v roce 1974 film , věnovaný , volnou trilogii pak završil v roce 1975 snímek o Ferenci Lisztovi). Za líbezným názvem se ovšem skrývá typicky russellovský plnokrevný portrét rozervaného umělce, svádícího nekončící boj se svou veřejně nikdy nepřiznanou homosexualitou, před níž se utíká do manželství, předem odsouzeného k nezdaru. Flashbacky, reminiscence a noční můry, to vše vře v jednom kotli a vyprávění dodává řád Čajkovského geniální hudba, která v dlouhých pasážích bez dialogů navozuje dokonalou hudebně-obrazovou extázi. podává v roli Čajkovského jeden z nejlepších výkonů kariéry, stejně přesvědčivá je i coby jeho žena Nina.

Vejce Toto na útěku (Una película de huevos) 2006

Malé vejce Toto je pevně rozhodnuto, že se nikdy nestane volským okem, ale že bude jednou krásným kuřetem. Čerstvě snesené čiperné vajíčko Toto prokáže nezvyklou vitalitu k životu. Proti své vůli je odvezeno do města a v obchodě prodáno jako potravina. Učiní velké rozhodnutí. Utéct, vrátit se na svou farmu a vylíhnout se v roztomilé kuře. Aby se mu to podařilo, musí překonat mnoho nástrah. Naštěstí potká spoustu nových kamarádů, kteří mu k jeho touze pomohou.

Diana: The Woman Inside (Diana: The Woman Inside) 2017

Junglee (जंगली) 2019

S tebou nebo bez tebe (Una relazione) 2021

Alice a Tommaso jsou spolu už patnáct let. Nemají žádné děti. On je hudebník a ona herečka. Jednoho dne pozvou na večeři všechny přátele, kteří se domnívají, že jim konečně oznámí datum svatby. Záhy však zjistí, že se dvojice místo toho rozchází. Nechtějí žádné drama ani zbytečné emoce. Tvrdí, že zůstanou přáteli. Jejich ambice jsou chvályhodné, leč velmi naivní. Milostné vztahy končí, protože se lidé mění… A žádná změna se neobejde bez bolesti.

Parfumér (Der Parfumeur) 2022

Vyšetřovatelka chce získat zpátky čich i milence, a tak spojí síly s výrobcem parfémů, který při vývoji dokonalé vůně využívá smrtící metody.

Athena (Athena) 2022

Tragická smrt kluka na sídlišti Athena vyvolá otevřenou válku, ve které se nejvíc angažují jeho starší bratři.

Let viny (Healing Me) 2021

Režisérka Tereza Tara v pětadvaceti onemocněla. Svou desetiletou cestu k uzdravení, která ji zavedla hluboko do minulosti i na okraj propasti, zachytila formou osobního a poetického videodeníku. S oslabenými ledvinami navštívila lékaře, odborníky na psychosomatiku i alternativního léčitele, který ji nabádá, aby se odevzdala do rukou božích. Stav párového orgánu začala postupně vnímat jako odraz nevybalancovaného vztahu k matce, partnerovi a vlastnímu tělu. Pochopila, že pokud chce najít lék na nemocné ledviny a začít žít lepší život, musí především lépe porozumět sobě samé.

Lou (Lou) 2022

Nevrlá samotářka si poklidně žije jenom se svým psem. Když ale za bouře sousedům někdo unese dcerku, pustí se do boje proti přírodním živlům i vlastní temné minulosti.