Měsíční archivy: Prosinec 2022

Whitestar (Whitestar) 2019

Megan vždy snívala o tom, že bude jazdiť na koňoch, tak ako jej otec. Len, aby mohla byť pri nich čo najbližšie, pracuje v stajni, ktorú vlastní chamtivý Alex. Keď sa tam narodí nádherný žrebec, ktorý dostane meno Whitestar, medzi dievčaťom a ušľachtilým koňom sa hneď vytvorí silné puto. Aj preto ho Megan dokáže tajne trénovať, hoci všetci ostatní si myslia, že Whitestar je nezvládnuteľný kôň. Keď vyhrajú svoju prvú súťaž, Alex zacíti peniaze a Megan a Whitestara rozdelí…

Arvéd (Arvéd) 2022

Film Arvéd vypráví o tom, kam až jsme schopni zajít, abychom dosáhli svého cíle. Jiří Arvéd Smíchovský byl ochoten jít až k hranicím samotného pekla. Život a smrt Jiřího Arvéda Smíchovského jsou dodnes obestřeny mnoha tajemstvími. Za války jako nacistický konfident zachránil před koncentračním táborem Štěpána Plačka. Po válce se jejich role otáčí, Plaček splácí dluh a zařídí, že soud za spolupráci s nacisty nepožaduje pro Arvéda smrt, ale odsuzuje jej pouze na doživotí. Tím však vzájemné služby nekončí. Plaček jako vyšetřovatel státní bezpečnosti využívá Arvéda ke svým cílům, k usvědčování nepohodlných osob. Za jeho služby mu oplácí výhodami prominentního vězně a především Arvédovou největší drogou – vzácnými okultistickými knihami ze zkonfiskovaných knihoven. Arvéd a Plaček rozehrávají šachovou partii. Hra o duši vstupuje do finále.

Protančené Vánoce (Dancing Through Christmas) 2021

The Carpenter’s Miracle (Zázrak v malom meste) 2013

Skromný malomestský tesár Josh Camden sa ocitol v centre pozornosti médií po tom, čo sa statočne pokúsil o resuscitáciu 12-ročného Lukea Quinna , ktorý sa topil v ľadovom jazere. Keď chlapec hodinu nevykazuje žiadne známky života, Josh na pohotovosti utešuje Lukeovu matku Sarah . Ale keď sa potom zľahka dotkne chlapcovho ramena a vysloví želanie smerujúce k nebu, Luke náhle ožije. Mnohí v mestečku to považujú za zázračný čin. Josh však nie je nábožensky založený a neverí, že mal niečo spoločné s Lukeovým uzdravením, a to ani potom, čo sa zdá, že v nasledujúcich dňoch uzdravil niekoľko ďalších ľudí. Keď tento príbeh zaujme národného producenta bulvárnych správ Jacka Reardona , vyšle svoju najagresívnejšiu reportérku Deliu Tynanovú , aby sa pokúsila získať exkluzívny rozhovor s Joshom, Sarah a Lukeom. Aj keď zdvorilo odmietnu jej finančné ponuky za interview, Delia je neoblomná – natoľko, že by mohla narušiť rozvíjajúci sa vzťah medzi Joshom a Sarah. Ale keď sa Josh dozvie, že jeho už staršia matka potrebuje urgentne drahú operáciu, musí urobiť rozhodnutie, ktoré môže zmeniť život jemu i tým, na ktorých mu najviac záleží.

Ztracený a nalezený (Lost & Found) 1999

Dylan Ramsey je sice sympaťák, v životě však příliš štěstí nemá. Jeho restaurace balancuje na pokraji krachu, rozešla se s ním přítelkyně a jediný způsob, jak dokáže trávit volný čas, je hraní pokeru s babičkami z prvního patra. Náhle mu však svítá nová naděje. Do sousedství se přistěhuje krásná Francouzka Lila Dubois a on se do ní okamžitě zamiluje. Má to však menší háček. Jediné, na čem Lile záleží, je její kariéra cellistky v místním filharmonickém orchestru. Navíc ji neustále pronásleduje její bývalý snoubenec René, kterému Dylan zdánlivě nesahá ani po kotníky. Cesta k Lilinu srdci ale přece jen existuje.

Prezidentův psychiatr (The President’s Analyst) 1967

Příběh psychiatra, který se jako osobní lékař amerického prezidenta (jehož ve filmu nevidíme) stane terčem domácích i zahraničních tajných služeb. Doktor Schaefer je zprvu potěšen důležitým úkolem, kterým byl pověřen, ovšem postupně zjišťuje, že náročná starost o psychický stav hlavy státu mu znepříjemňuje soukromý život. Rozhodne se utéct před svými povinnostmi, skrývá se v modelové středostavovské rodině i mezi rockovými hudebníky, ale jeho pronásledovatelé jsou mu neustále v patách…

Kouzelník ještě nepřišel (Kouzelník ještě nepřišel) 1988

Nejúspěšnější scénky a písničky z legendárního zábavného pořadu Možná přijde i kouzelník.

Sherlock Holmes a náhrdelník smrti (Sherlock Holmes and the Deadly Necklace) 1962

Detektiv Sherlock Holmes a jeho pomocník doktor Watson jsou na stopě proslulého profesora archeologie Moriartyho. Holmes je už dávno přesvědčen o tom, že tento vážený muž je ve skutečnosti králem podsvětí. Detektivovi je stále jasnější, že profesor má prsty v krádeži egyptského náhrdelníku nevyčíslitelné hodnoty.

Una famiglia mostruosa (Una famiglia mostruosa) 2021

Luna a Adalberto mají přesně tři věci, které je spojují: milují se, čekají první dítě a skrývají před sebou svoje rodiny. Ale zatímco Luna se stydí za otce podvodníka a povrchní matku, u Alberta jde o trochu hlubší problém. Otec don Vladimiro della Scuro Suplizio je upír a matka donna Brunilde Vega della Muerte della Rosa, hraběnka valašská a moldavská je čarodějnice. A je velmi pravděpodobné, že novorozeně bude po otci. Ani tohle Luna zatím neví – svoji transformaci během novoluní zatím úspěšně skrýval, ale mohla by být nehezky překvapená, že porodí malého vlkodlaka. Adalberto vzal nastávající maminku a jeli na návštěvu k rodičům do rodného zámku. Zde jí hodlá po troškách naservírovat postupně celou pravdu. Například že tohle těhotenství, než z ní možná vyjde chlupatá koule, bude trvat jen asi tři dny.

Bouchači a bouchačky (Double Whammy) 2001

Policejního detektiva omrzel svět. Selhal, když zasahoval při masakru v restauraci rychlého občerstvení. Nyní bojuje o ztracenou reputaci u svých kolegů v oddělení, u známých ale i sám za sebe.