Měsíční archivy: Leden 2014

Pravá tvář (Last Man Standing) 2011

V tomto akčním thrilleru Pravá tvář je hlavní hrdinkou Abby Collinsová (Catherine Bellová), manželka a matka žijící šťastným životem na předměstí, jenž úspěšně tají svou temnou minulost speciální agentky zocelené vojenským výcvikem. Když je však její manžel záhadně unesen, Abby začne pronásledovat její minulost a musí riskovat vše, aby ochránila svou dceru a zachránila muže, kterého miluje.

Otázka chleba a smrti (Wallace and Gromit in ‚A Matter of Loaf and Death) 2008

Wallace a Gromit se pustili do nového podnikání: otevřeli si pekárnu s názvem „Top Bun“ a proměnili tak West Wallaby Street 62 v sýpku s pecemi, robotickými hnětači a staromódním větrným mlýnem na střeše. Proměna je dokonalá, jenže i když se podniku daří, Gromit je znepokojen zprávami o dvanácti pekařích, kteří toho roku ve městě zmizeli. Naproti tomu Wallace není znepokojen ani trochu – má totiž oči jen pro bývalou krasavici a nadšenkyni pro pečení Piellu Bakewellovou. Zatímco si Wallace a Piella užívají zájmu celého města, Gromit zjišťuje, že život jeho pána je ohrožen, a promění se v detektiva, který musí vyřešit zvyšující se počet neobjasněných vražd. Je to otázka života a chuti!

Spiknutie (Spiknutie) 2012

Dej filmu Spiknutie režisérov Gabriela Hoštaja a Romana Lazara sa odohráva v súčasnosti a točí sa okolo záhadných vrážd, kúziel, sveta mágie a nadprirodzených javov, v ktorom proti sebe intrigujú hlavné ženské postavy filmu. Film takéhoto obsahu a žánru, prirodzene, vyžaduje veľký dôraz na vizuálne spracovanie. Preto sme sa počas príprav a nakrúcania sústredili na prvky, ktoré tento žáner zatraktívňujú: presvedčivé masky, kostýmy a rekvizity, vizuálne atraktívne lokácie. Veľký dôraz sme kládli aj na kostýmy a frapantné prostredia: opustená usadlosť v Modre, či historický cintorín v Bratislave. Vo fáze postprodukcie boli kľúčové vizuálne a zvukové efekty z dielne špičkového bratislavského AVI studia a mimoriadne precízna a na slovenské pomery kvalitná zvuková výroba v štúdiu OPONA. Zvýšiť atraktivitu diela pomôže aj unikátny soundtrack k filmu, ktorý naspievala speváčka Mária Čírová. Sme presvedčení, že tento 85 minútový mysteriózny film s hororovými a expresionistickými prvkami nenechá diváka vydýchnuť. Jeho dramaturgia, výtvarnosť a použité filmové postupy budú pre slovenského diváka nové. Veríme, že obrovské tajomstvo a nečakané dramatické zvraty, okorenené niekoľkými erotickými scénami a šokujúcimi trikmi, si nájdu svojho diváka aj na Slovensku.

Všude dobře, doma nejlíp (North) 1994

Jedenáctiletý North má už dost svých nevšímavých rodičů, a tak se rozhodne za pomoci advokáta najít rodiče nové. Protože je chytrý a šikovný chlapec, je o něj poměrně slušný zájem. Jemu se však nelíbí ani v miliardářské domácnosti, ani u Eskymáků…

Extrémní seznamka (Extreme Dating) 2005

Štyria priatelia veria, že kľúč k pravej láske spočíva v tom, že sa ľudia musia stretnúť v extrémnej situácii. Po sérii nevydarených rande v ťažkostiach ako je zamknutie v sklade, alebo zaseknutie sa vo výťahu sa rozhodnú o väčší krok vpred. Naplánujú falošný únos, avšak únoscovia sa rozhodnú, že všetko nebudú brať len ako hru. Tak sa začína bláznivá záchranná akcia zostávajúcich priateľov, ktorí musia všetko vyriešiť ešte skôr ako to vyrieši polícia. V hlavnej úlohe Devon Sawa (NEZVRATNÝ OSUD).

Major Dundee (Major Dundee) 1965

Ke scénáři své první westernové velkoprodukce se Peckinpah dostal poté, co jej pro zaneprázdněnost postprodukcí Podzimu Cheyennů odmítl král žánru John Ford. Příběh snímku, jehož atributy spadají do tzv. filmů o kavalérii (subžánr westernu, proslavený právě autorem Přepadení či Rio Grande), shromáždil výkvět tehdejších hollywoodských drsných mužů (Charlton Heston, James Coburn, Warren Oates či Ben Johnson). Odehrává se během války Severu proti Jihu a popisuje samozvanou trestnou výpravu velitele vojenské věznice a jeho podivné bandy, složené z konfederačních zajatců, zlodějů koní a vojáků tmavé pleti. Snaha ztrestat tlupu Apačů, kteří vyvraždili bílé osadníky a unesli jejich děti, se však mění v soukromou válku majora Dundeeho, v oblouznění brodícího se krví a alkoholem směrem ke vzdalujícímu se cíli své mise. Po čtyřiceti letech od smutně proslulé premiéry producenty zmrzačené verze, od které se Peckinpah výslovně distancoval, byl snímek doplněn o téměř celý vystřižený materiál a doplněn zbrusu novým hudebním doprovodem, který nahradil až příliš popisný patos původních motivů, složených na objednávku studia bez režisérova vědomí.

Vězeňská kapela (Broken Hill) 2009

Snímek odehrávající se v australském vnitrozemí vypráví příběh Tommyho McAlpina, který se navzdory svému přísnému otci chce stát talentovaným skladatelem. Pomáhá mu v tom krásná a odvážná spolužačka.

Zataženo, občas trakaře 2 (Cloudy with a Chance of Meatballs 2) 2013

Po katastrofální potravinové bouři v prvním filmu byl vynálezce Flint a jeho přátelé nuceni opustit město. Tentokrát Flint ke svému úžasu zjistí, že jeho zařízení stále pracuje a vytváří neuvěřitelné tvory – cosi jako živoucí jídlo. Pojďte se seznámit s čipernýmí okurkami, hladovými tacodýly nebo krevetími opičkami! Flint bude mít s kamarády spoustu práce uvést vše zase na pravou míru…

Umění boje (The Art of War) 2000

Tajný agent Shaw (Wesley Snipes), pracující pro generálního tajemníka OSN, žije ve světe lží a intrik, kde nic není takové, jak vypadá, a kde smrt číhá za každým rohem. V momentě, kdy se jisté síly snaží překazit rokování mezi Spojenými národy a Čínou, je právě Shaw jednou z posledních nadějí. Jedině on může včas zasáhnout a zabránit diskreditaci OSN. Ve vodách nedaleko pobřeží Floridy se objeví loď s mrtvolami 500 Vietnamců. Je to loď Spojených národů. Tlak na rezignaci generálního tajemníka vzrůstá, když je mu doručena videokazeta, která naznačuje jeho účast na vražedném spiknutí. Shaw a jeho nadřízená Hooksová (Anne Archerová) předpokládají, že za vším stojí čínský velvyslanec Spojených národů Wong, ale brzy zjistí, že ten také hledá pravdu. Na jednom večírku v New Yorku je však před očima stovky lidí zavražděn. Z vraždy je obviněn Shaw. Je uvězněn a jeho případu moc neprospěje, když ho osvobodí teroristé… Není nikdo, komu by se dalo věřit a zdá se, že každý hraje dvojí hru. Přátelé se mění v nepřátele a konečné drama přináší šokující odhalení.

Valdez přichází (Valdez Is Coming) 1971

Stárnoucí Mexičan Valdez – pomocný šerif – se marně u mocného majitele pozemků Franka Tannera přimlouvá za těhotnou indiánku, jejíž muž byl Tannerovou vinou zastřelen při nesmyslné potyčce. Tanner ve své pýše rezolutně odmítne přiznat jakýkoli podíl viny na smrti tohoto muže a Valdeze nechá svými muži surově ztýrat. V příběhu střetnutí dvou ras z americké pionýrské doby ztělesnil Burt Lancaster působivě vývoj Mexičana, který se vypracuje v odhodlaného bojovníka za spravedlnost.