Měsíční archivy: Prosinec 2017

Kuře s ušima (Zweiohrküken) 2009

Ludo a Anna spolu žijí dva roky. A spolu s nimi se v jejich domácnosti zabydlela i každodenní rutina. Ludo k velké nelibosti Anny značně zanedbává své domází povinnosti a jemu naopak vadí její neustálé stížnosti. Poté přijede na návštěvu na pár dní Annin bývalý přítel Ralf a Ludo potká na diskotéce svou exlásku Marii. Pár musí čelit mnoha žárlivým scénám z obou stran a také pochybám o jejich vztahu. Anna si tajně přečte Ludovy esemesky a on si zas prohlédne seznam jejích milenců, na kterém hodnotí jejich kvality. Na onom seznamu je i Ralf a jeho skóre je lepší než Ludovo… Po mnoha provokacích, Ludo nakonec Ralfa zmlátí v restauraci a vztekle odejde. Přestože jim na sobě navzájem velmi záleží, oba skončili v posteli se svými bývalými milenci…

Nejlepší přítel (Nejlepší přítel) 2017

Velká výpravná pohádka o hledání štěstí, o lásce, ale hlavně o kamarádství, které dokáže být silnější než úklady samotného pekla.Čert Matěj musí za trest plnit chudému mládenci Ondrovi přání, dokud ten neřekne, že je úplně šťastný. Ale lze takového štěstí vůbec dosáhnout? Peklo má o tom své pochybnosti a zdá se, že oprávněně, však se také Matějovou bezradností ostatní čerti dobře baví. Po splnění běžných přání, kdy se Ondra konečně zahřeje, dobře se nají a oblékne, přichází vážnější komplikace. Ondra se totiž zamiluje do Rézinky, komtesky ze zámku a ke všemu i čert Matěj najde zalíbení v kuchařce Marjánce . Ale ani to není všechno. Do hry vstupuje proradný baron , kterého pozval hrabě Hubert na námluvy a vlastně i na zásnubní hostinu a tak je jasné, že z téhle pekelné směsice nemůže vzejít nic dobrého. Zvlášť když Ondra trochu neuváženě hraběti slíbí, že do příštího rána postaví pro Rézinku zbrusu nový honosný zámek. To je na čerta, jako je Matěj, úkol nadmíru těžký, ba nesplnitelný. Ale je to pohádka, a tak se nakonec vše v dobré obrátí. Jen musí nejdřív Ondra projít poznáním, kde je moudré svoje štěstí hledat a co pokazil, třeba ve vztahu s Matějem, napravit. Ocitne se přitom na chvilku i v samotném pekle, kde se setká dokonce i s Luciferem a s jeho pobočníkem Befeleem .

Krása, která zabíjí (Supermann mit Flossen – Der Rotfeuerfisch) 2017

Perutýn ohnivý je přirozený bojovník. Je chytřejší, rychlejší i šikovnější než ostatní ryby obývající korálové útesy…Je to zdaleka nejzajímavější ryba široko daleko. Vyzbrojená osmnácti jedovatými bodci loví v neviditelném hejnu. Její kořist nemá šanci. Perutýn ohnivý je pro nás hádankou mnoha různých talentů. Navíc má velké ambice: rozšiřuje se do nových teritorií v Atlantském oceánu, jejichž obyvatelé nejsou na jeho příchod ani zdaleka připraveni. Krása, která zabíjí objasňuje jedinečné a fascinující chování perutýnů i ohromující schopnosti, díky kterým si můžou podmanit cizí vody – a tím pádem ohrozit celý ekosystém. Uvidíte překrásné záběry, které se podařilo natočit vůbec poprvé, v příběhu odehrávajícím se ve dvou oceánech a na třech kontinentech. Tento portrét úžasné ryby je zároveň důležitým vědeckým poselstvím o tom, jak se kvůli lidstvu mění podmínky života v oceánech. A jak příroda i lidé bojují zuby nehty, aby zastavili tohoto veleúspěšného dravého vetřelce.

Krásy divoké Albánie (Wildes Albanien – Im Tal der Adler) 2016

Albánie je zemí, kde příroda tvoří hlavní bohatství země. Vysoké hory i moře patří k bohatství této země. Setkává se zde středomořské a kontinentální klima a společně objevíme mnohá tajemství přírody této krásné země…V srdci Balkánu leží Albánie. Země plná dosud neobjevených přírodních krás se rozprostírá od majestátního pohoří až k zpěněnému moři. Protože se tady střetává středozemní a kontinentální klima, narazíme na širokou škálu ekosystémů. Objevte spolu s námi tajemství a Krásy divoké Albánie. Mezi Dinárskými horami a tyrkysovým pobřežím Jaderského moře, nad nespoutanými bystřinami, řekami a velkými jezery proletíme ve společnosti mladého orla narozeného brzy zjara.

Záhada Hailey Deanové: Smrtící láska (Hailey Dean Mystery: Murder, with Love) 2016

Bývalá prokurátorka Hailey Deanová, z níž se stala terapeutka, zažívá příšerný týden, neboť se jedna z jejích pacientek ocitla v tragické a katastrofální situaci. Oba její rodiče přišli v krátké době o život při fatálních nehodách. Nejen že jsou její rodiče mrtví, ale zcela beze stopy zmizely také miliony dolarů. Dotyčná pacientka Amanda Stoneová je nyní hlavní podezřelou, zatímco se Hailey dostává na kloub zločinu a ze všech sil se snaží hájit svou klientku, která je podle ní nevinná. Ale co když se plete?

Posedlost láskou (Der Feind in meinem Leben) 2012

Policista Martin Breiler nemá radost ze života, ale vše se změní, když potká krasobruslařku Katarinu. Začne vyhledávat její společnost a dokonce kvůli ní opustí rodinu. Když začne Katarinu pronásledovat stalker, Martin nabídne pomoc, ale vše je krajně podezřelé…Policista Martin Breiler je ženatý, má dvě děti a dlouhá léta s manželkou Sabinou střádali na nový dům, který právě dostavují. Martin je poslední dobou se svým životem nespokojený, práce ho nebaví a je podrážděný. Martin jede s kolegou Lorenzem prověřit stížnost ohledně rušení nočního klidu a zjistí, že stížnost byla podána na krasobruslařskou hvězdu Katarinu Wittovou. Když se ráno Martin zmíní před dětmi, že byl u Katariny, je rodinou vyslán, aby ji požádal o lístky na její představení. Martin se na lístky jede zeptat a Katarina mu lístky přislíbí. Martin ale navíc zjistí, že Katarina byla kdysi někým obtěžována. Vyhledá si tedy záznamy o stalkingu a snaží se přimět svého nadřízeného, Justuse Sonnleitnera, aby ho přiřadil ke Katarině na ochranu. Pronásledování Katariny je však dávno uzavřené, a tak Martin se svou žádostí neuspěje. Jde ovšem za Katarinou, které řekne, že její stalker byl viděn v Německu. Ta si od Martina vezme vizitku, i když má informace, že muž, který ji sledoval a ublížil, je mrtvý, což řekne i Martinovi. Ten si nemůže pomoct, pořád na Katarinu myslí a začne ji sám sledovat, přičemž si odnese i její plavky.Katarina zjistila, že jí chybí plavky, a jelikož už stalking zažila, obrátí se na Martina, který kvůli své posedlosti opustí i rodinu. Katarina netuší, že ji Martin nehlídá jako policista, ale z osobních důvodů. Když si Justus Sonnleitner promluví se Sabinou, hned mu dojde, že je Martin stalker, a požádá Sabinu, aby šla na představení podle plánu s tím, že se o Martina postará. Sabina vyzvedne na pokladně lístky a Martinovi nechá vzkaz, že jdou na představení bez něj. Martin se na stadion dostane převlečený za medvěda prodávajícího losy, a tak Justus Sonnleitner Martina nedopadne. Po představení Justusovi dojde, že Marin bude u Katariny doma, kam jede i se Sabinou a dětmi. Martina zastihnou v momentě, kdy přesvědčuje Katarinu, že patří k sobě, a je kolegou Lorenzem postřelen. Martin je na léčení v psychiatrické léčebně a Sabina věří v jeho uzdravení i v návrat k rodině…

Connorsova válka (Connors‘ War) 2006

Anthony Treach Criss z hiphopové skupiny Naughty By Nature a NIa Peeples jsou při střetu s šílencem, který plánuje zničující katastrofu, do vzrušující jízdy s vysokými sázkami. V důsledku sabotáže přijde zvláštní agent CIA Connors při jedné z akcí o zrak. Souhlasí s tím, že dostane pokusné sérum, které může jeho slepotu vyléčit. Agent Connors je tak vybaven novou mimořádnou schopností vidění, díky niž je schopen splnit odvážný úkol pro svého bývalého učitele – aby zjistil, že byl podvodně zatažen do krádeže smrtící chemické bomby, která má být použita ke zvrácenému teroristickému útoku.

Tajemství mého úspěchu (The Secret of My Succe$s) 1987

Povedená americká komedie o tom jak se chopit příležitosti, jak zvládnout lásku na pracovišti i o tom jak stihnout nemožné. Brantley Foster, vzdělaný a talentovaný mladík z Kansasu, vždycky snil o životě v New Yorku. Tam se skutečně dostane, ale poznává, jak je těžké získat tam dobré místo. Nemluvě o navazování známostí s dívkami. Brantley navštíví svého strýčka Howarda Prescotta, bohatého majitele společnosti, který mu nabídne místo v poštovním oddělení. Pro začátek nic moc, ale aspoň něco. V nové práci se Brantley setkává s Christy Willsovou. Brantley je přesvědčen, že jediná cesta, jak Christy získat, je stát se vysoce postaveným mužem. Rozhodne se vystupovat pod jménem Carlton Whitfield, jenže brzy se mu věci vymknou z rukou…

Kamaráde, kamaráde (Buddy Buddy) 1981

Tady by se tak krásně vraždilo, kdyby se zrovna ve vedlejším pokoji nesebevraždilo… Walter Matthau v roli nájemného vraha Trabucca, kterému ze tří korunních svědků velkého soudního procesu s kalifornskou mafií zbývá zabít už jen toho posledního. Přísná ochrana klíčových svědků je k smíchu, Trabucco elegantně zlikviduje dva práskače, aniž by si hloupá policie čehokoliv všimla. Do soudního přelíčení zbývají už jen hodiny, a hotelové okno naproti budově soudu se zdá být ideálním místem pro ostřelovače… jen kdyby si sousední pokoj pronajal někdo trochu víc normální“. Victor Clooney (Jack Lemmon) je ztroskotanec, jehož manželka Celia (Paula Prentiss) utekla s doktorem Zuckerbrotem (Klaus Kinski), ředitelem kalifornské sexuologické kliniky. Zhrzený Victor se v hotelovém pokoji pokouší spáchat sebevraždu, a dělá při tom takový hluk, že se Trabucco raději rozhodne svému sousedovi trochu pomoci“.

Nebezpečné známosti (Dangerous Liaisons) 1988

John Malkovich v roli muže, který miloval lehkovážné hrátky s láskou. Americký snímek režiséra Stephena Frearse z roku 1988 je v pořadí třetí adaptací známého francouzského románu Choderlose de Laclose z konce 18. století (počítáme-li i málo známou japonskou verzi z roku 1978). Příběh vikomta Valmonta a jeho lehkovážných hrátek s láskou inspiroval na konci 80. let i režiséra Miloše Formana a ještě dříve v roce 1959 francouzského režiséra Rogera Vadima, který natočil stejnojmenný snímek s Gérardem Philipem v hlavní roli. John Malkovich v roli Valmonta se pustí do hry plné exaltované vášně s nevinnou paní de Tourvel. Píše jí dopisy a nevynechá jedinou příležitost k vyznání lásky. Nechce však skutečný cit, ale pouze svést kouzelnou ženu. Do krutého plánu navíc vstupuje i protřelá markýza de Merteuil. Nikdo z trojice netuší, pro koho se nakonec stane pohrávání se sexem a láskou osudné. V dalších rolích zazáří Glenn Closeová a Michelle Pfeifferová. Snímek byl oceněn třemi Oscary za scénář, výpravu a kostýmy.