Měsíční archivy: Září 2023

Gyoseob (The Point Men) 2023

Při nedovoleném vstupu na území Afghánistánu je talibanskými teroristy zajata skupina křesťanských misionářů z jihokorejské presbyteriánské církve. Rukojmí jsou využiti ve snaze teroristů získat peníze a vynutit brzký odchod jihokorejských sil ze země. Na jejich záchranu je Jihokorejskou republikou vyslán diplomat Jae-ho v doprovodu člena Národní zpravodajské služby Jižní Koreje (NIS) Dae Sika . Jde o nebezpečnou misi, kde nejsou ohroženi jen rukojmí, ale nakonec i samotný Jae-ho a Dae Sik.

The Moon (The Moon) 2023

V blízké budoucnosti končí první pilotovaná mise Koreje na Měsíc tragickou katastrofou, když dojde k explozi na palubě. Sedm let poté je úspěšně vypuštěn druhý pilotovaný vesmírný let, ale silný sluneční vítr způsobí jeho poruchu. Jeden astronaut, Sun-wu , zůstane uvězněn ve vesmíru. Stojíc před další fatální katastrofou se Naro Space Center obrací na svého bývalého ředitele Dr. Kima , aby pomohl dostat Sun-wua zpět domů.

The Quarry (The Quarry) 2020

Vůně zelené papáje (The Scent Of Green Papaya) 1993

Severní Vietnam, 1951. Malá Mui přichází do zdánlivě idylické rodiny, aby zde pracovala jako služebná. S rodinou se dobře sžívá, když ji jediné starosti mohou dělat rošťárny mladšího ze synů, který ji nenechává ani chvilku na pokoji. Mui je velmi vnímavá, takže brzy zjistí, že je v rodině hluboce zakořeněna tragická ztráta dcery To, která by byla právě ve věku Mui. O deset let později. Mui dospívá v krásnou slečnu a také někdejší rošťák už ji přestal svrhávat kbelíky s vodou při vytírání podlahy… Film se odehrává na malém prostoru, často beze slov, přičemž se celý schová do stínu papaje, která roste před okny domu.

The Tutor (The Tutor) 2023

Ethan , žiadaný učiteľ pre vysokú elitu z východného pobrežia, dostane hodnotne platenú úlohu vyučovať syna miliardára Jacksona na odľahlom nábreží v New Yorku. Ethan si takmer okamžite uvedomí, že záujem jeho študenta o jeho život hraničí s posadnutosťou.

Jak z toho ven? (What If) 2023

Když je bouře uvězní na ostrově, kde trávili líbánky, musí se tihle dva muzikanti podívat pravdě do očí a ujasnit si, na čem staví svoje čerstvé manželství.

Yesterday’s Enemy (Yesterday’s Enemy) 1959

Píše sa rok 1942. V Barme (dnes Mjanmarsko) prebieha japonská invázia. Džungľou sa prediera zabudnutá skupina vojakov britského kontinentu. Vyčerpaná skupina dorazí do malej dedinky obsadenej Japoncami. V prestrelke prídu viacerí o život a viacerí sú zranení. Zastrelený je aj vysokopostavený japonský dôstojník, u ktorého nájdu mapu s tajnými značkami. Za účelom rozlúštenia týchto znakov sa kapitán Langford uchýli k vražde dvoch miestnych obyvateľov, podľa ktorých majú Japonci obkľúčiť britské veliteľstvo a odrezať ho od zásobovacích ciest. Táto správa musí byť na veliteľstvo ihneď doručená, a preto sa kapitán pokúsi využiť všetky dostupné prostriedky.

Dcera vzteku (Daughter of Rage) 2022

Současná Nikaragua. Maria (11) žije se svou matkou Lilibeth na okraji skládky. Jejich společná budoucnost závisí na prodeji vrhu čistokrevných štěňat místnímu gangsterovi. Když se obchod nezdaří, Lilibeth odjíždí do města a Marii vysazuje v místním recyklačním centru, kde má zůstat a pracovat. Jenže dny plynou a Lilibeth se nevrací. Ztracená, zmatená a naštvaná Maria se jednoho večera seznámí s vynalézavým Tadeem, který je odhodlán pomoci jí opět se shledat s matkou.

One True Loves (One True Loves) 2023

Žena se musí nečekaně rozhodnout mezi manželem, o němž se dlouho domnívala, že je mrtvý, a snoubencem, který ji po dlouhé době smutku konečně přivedl zpět k životu.

Profesore, jdete pozdě! (Clockwise) 1986

Ředitel Brian Stimpson je velmi přísný a dochvilností posedlý muž. Svou školu řídí za pomoci hodin a rozhlasu z oken kanceláře a před jeho bdělým okem si nikdo nemůže být jistý. Denně stojí před ředitelnou dlouhá fronta hříšníků, které si pozval na kobereček. Trochu oddechnutí se všeobecnému gymnáziu Thomase Tompiona naskytne v okamžiku, kdy Stimpson odjíždí na výroční konferenci Svazu ředitelů středních škol, kde byl jako vůbec první ředitel neprivátní školy zvolen předsedou. Pan ředitel netuší, jak těžká zkouška ho v podobě cesty do Norwich čeká. Nejprve nestihne vlak…