Měsíční archivy: Únor 2017

Hornblower – Žabáci a Langusty (Hornblower: The Frogs and the Lobsters) 1999

Po prepustení zo španielskeho zajatia sa Horatio Hornblower dostáva do expedičného zboru, ktorý má prepraviť francúzskych royalistov do Francúzska, aby znovu nastolili kráľovský režim. Veliteľom expedičného vojska je markíz de Moncoutant, ktorý sa hneď po vylodení začne mstiť na civilnom obyvateľstve, ktoré sympatizuje s republikánmi. Dokonca chce dať zastreliť jedného malého chlapca, ktorý spieva marsejézu. Hornblowerovi sa takýto teror nepáči a stále viac si uvedomuje, že slúži tým, ktorí bojujú skôr za seba ako za ideály, ktoré proklamujú.

Hrdinové z říše Gaja (Zurück nach Gaya) 2004

Pohádková říše Gaya je v ohrožení. Má v tom prsty žárlivý profesor Suchar. Svým transformačním strojem ničí krásu pohádkové říše a krystal, je jejím srd-cem přemístil do lidské dimenze. Ale Zino a Boo to tak nenechají. Nalézt ztracený krystal je pro ně příležitostí ukázat, že jsou praví hrdinové. Vydají se tedy do našeho světa, aby krystal přinesli zpět. Bez něj by fantastická říše Gaya zanikla. Nemají mnoho času. Říše se pomalu rozpadá a naše hrdiny zbytečně zdržují nepřátelé.

Pád do tmy 2 (The Descent: Part 2) 2009

Sarah (Shauna Macdonald), se jako jediná přeživší dostala z labyrintu podzemních chodeb a leží v nedaleké nemocnici s dočasnou ztrátou paměti. Jelikož pátrací akce po zbytku dámské výpravy neprobíhá zrovna nejlépe, přidá se Sarah na rozkaz šerifa k záchrannému týmu v naději, že si vzpomene, co se vlastně stalo. Netrvá to dlouho a ocitá se zpět v podzemním bludišti, kde si začíná na všechno vzpomínat… Není už ale pozdě? Dokáže i tentokrát překonat všechny nástrahy, které jí opuštěné doly připraví? Krvavý boj o přežití začíná….. ZNOVU!

Poklad na Sovím Hrádku (Poklad na Sovím Hrádku) 2004

Každý hrad v sobě ukrývá nějaké tajemství. Ne jinak je tomu i v pohádce Poklad na Sovím Hrádku. Hluboko v podzemí Sovího Hrádku je uložen poklad, který střeží zlatá sova. Lidskému světu zůstal poklad utajen po celá staletí. O jeho existenci věděli jen pohádkoví skřítkové Kilián a Damián a jejich kamarádka sova Emilka. A kdyby se tito skřítkové náhodou nesetkali s dětmi Honzíkem a Andělkou, zůstal by poklad utajen i nadále. Jenže, skřítkové jsou bytůstky upovídané a děti zase hodně zvídavé. A tak se zanedlouho o pokladu dozví i lakotná a chamtivá vévodkyně z nedalekého zámku. Nestačí jí bohatství, které ji vévoda zanechal, chce stále víc a víc. Rozhodne se proto, že získá zlatý poklad za každou cenu. Přivede tak nejen sebe, ale i děti do nebezpečných situací.

Rodinka na tripu (Johnson Family Vacation) 2004

Připoutejte se, protože začíná nejdivočejší výlet roku! Bavič Cedric the Entertainer stojí v čele skvělého obsazení povedeného komediálního dobrodružství jedné rodiny, která se pokouší zvládnout nevídané potíže (a přežít jeden druhého) na tripu napříč celou zemí. Na své cestě potkávají šíleného řidiče nákladního auta, naloží stopaře holdujícího kultu voodoo a odhalí nebezpečí podezřelého hotelu.

Sedmikráska (Siebenschön) 2014

Chudí vesničané měli dceru tak krásnou jako sedm krásných dívek dohromady. A protože nebyla jen krásná, ale také chytrá, neměla to v životě jednoduché. Když po dívce zatoužil baron z Wildungen a ona ho odmítla, rozhodl se pomstít. Ale opravdová láska, skutečná krása a síla vědomostí je nad všechnu zlobu světa…Dva chudí vesničané měli chytrou, hodnou a překrásnou dceru, které říkali Sedmikráska. Byli by rádi, aby si našla hodného muže. Když do vesnice začal podezřele často zajíždět baron, zahalila si raději tvář. Nechtěla být jen za krásku, chtěla se vzdělávat v léčitelství. Pomáhala jí v tom jeptiška z nedalekého kláštera. V klášterní knihovně se Sedmikráska jednoho dne setkala s princem Arturem. Princ se do ní zamiloval, což se jeho otci vůbec nelíbilo. Ale Artur byl pevně rozhodnut, že jinou za ženu nechce. Odmítnutý baron se chtěl pomstít, a tak zapálil dům rodičů, ti pak zmizeli beze stopy. Dívka si to kladla za vinu, ostříhala si vlasy a přijala nové jméno Neštěstí. Převlečená za chlapce se vypravila ke královskému dvoru v naději, že by tam mohla své rodiče najít.

Unesený (Rapt) 2009

Průmyslový magnát a tuze mocný muž Stanislas Graff je jednoho rána unesen před svým obydlím bandou násilníků. Tím začíná jeho zdlouhavé a bolestné martyrium. Stanislas se však projevuje jako silná a odolná osobnost, vzniklou situaci přijímá bez nářků a bez stěžování, na ponížení ze strany únosců reaguje mírně a se ctí. Odstřižen od vnějšího světa sbírá jen střípky informací, které při věznění zaslechne. Nedokáže pochopit, že jeho muka musí trvat tak dlouho, že nikdo za něj ještě nezaplatil výkupné. Ve vnějším světě zatím probíhá intenzivní policejní vyšetřování, které Stanislasově rodině odkryje skryté stránky jeho osobnosti a tajemství, která nikdy neměla spatřit světlo světa…

Jmenuji se po tátovi (Jmenuji se po tátovi) 1989

Téměř detektivní příběh, v němž studentka Jana pátrá po příčině matčiny smrti při autohavárii. Mohla jí být matčina nesmlouvavá snaha prosadit spravedlnost, nebo přítomnost neznámého spolujezdce v jejím autě? Nově zjištěné skutečnosti vedou Janu k tomu, aby pozměnila svůj názor na rodiče, snoubence i na svůj život.

Soví hnízdo (Soví hnízdo) 1981

Úvodní obraz, jímž začíná napínavý příběh, je předznamenán tragickou událostí: v lese je brutálně zavražděna osmiletá holčička a postřelen pes, který ji doprovázel. Zločin uvede do pohybu rozsáhlou pátrací akci. Čas pracuje pro vraha, na straně kriminalistů stojí dlouholetá zkušenost a znalost místních poměrů. Podle zákona dobré detektivky je okruh možných pachatelů široký. Podezřelý je každý z okolí malé Stáni, protože výsledky vyšetřování ukázaly, že děvčátko svého vraha znalo…

O loupežníku Olbramovi (O loupežníku Olbramovi) 1985

Zase jedna pohádková princezna hledá ženicha. Totiž, hledá ho pro ni pan král a tomu se nelíbí, že žádný s nápadníků není dost statečný, aby zbavil jeho království strašného loupežníka Olbrama a tím si ruku princezny Hvězdičky zasloužil. Princezně také dochází trpělivost, že jí ten lesapán vytrvale kazí svatbu. Vypraví se tedy za ním do lesa sama. A od té doby už si není tak jistá, jestli by se měla na loupežníka Olbrama tolik hněvat.