Měsíční archivy: Březen 2014

Daensing Kwin (Dancing Queen) 2012

Dancing Queen rozpráva príbeh o Jung-hwe, ktorá túži stať sa speváčkou. Miluje spev a tanec, no jej sny musia ísť bokom, keď sa vydáva za právnika Hwang Jung-mina. Jedného dňa Hwang zachráni opitého muža, ktorý spadne z nástupišťa podzemnej dráhy a stáva sa okamžite hrdinom. Jeho popularita vystrelí ako šíp až do politickej sféry. Jednotlivé životné okamihy prebiehajú pokojne, až kým sa Jung-hwe nenaskytne celoživotná príležitosť v podobe návrhu od zábavnej agentúry…

Ptačí úlet (Free Birds) 2013

Film Ptačí úlet je příběhem dvou odvážných krocanů, kteří vymyslí ambiciózní plán. Jejich misí je vrátit čas a zachránit sebe a další svého druhu od jistého konce. Cíl je jasný – ukradnout vládní stroj času, vrátit se do sedmnáctého století a odstranit krůty ze svátečního stolu Dnu díkůvzdání jednou provždy! Ptačí úlet je plný dobrodružství, zábavy, dojemné lásky, loajality a odvahy. Je to příběh dvou hrdinů a jejich šíleného pokusu změnit dějiny.

Scooby Doo: Záhada kolem Wrestlemánie (Scooby-Doo! WrestleMania Mystery) 2014

Lék (The Cure) 1995

Třináctiletý chlapec Erik se společně se svou matkou Gail právě přistěhoval do nového domova v Minnesotě. A se svým výrazným jižanským akcentem a poněkud odlišnými manýry pouličního rošťáka se zde cítí být dost ze hry. Tedy alespoň do momentu, než pozná Dextera, o něco mladšího chlapce ze sousedství. A zdá se, že právě tahle dvojka by mohla společně poznat, co to znamená opravdové přátelství. Jenže velmi záhy začne Erikova matka jejich kamarádství bránit. Dozvěděla se totiž, že vinou nepozornosti doktorů a použité injekční jehly je nyní Dexter nakažený virem HIV. Má AIDS. Erik si zpočátku z této zprávy nic nedělá, ale je jasné, že smrtelná nákaza přeci jen staví mezi oba mladíky stále vyšší zeď, stejně jako předsudky okolí. Tam, kde to dospělí vzdávají, ale nakonec zaúřaduje dětská vynalézavost. V jednom časopise se totiž mladíci dočtou, že nějaký doktor v New Orleansu prý nalezl zázračný lék, který by mohl Dextera jednou provždy zbavit jeho prokletí a vrátit mu naději v budoucnost. A rozhodnou se ho navzdory názorům svých rodičů vyhledat. V posmutnělém, a přesto hřejivém americkém dramatu z roku 1995 se v hlavních úlohách představili Brad Renfro a Joseph Mazzello.

Smrtící lék (The Cure) 2014

Beth zemřel otec na následky vedlejších účinků chemoterapeutik. Rozhodne se stát biochemičkou a vyvinout lék proti rakovině. Jednoho dne vyjde najevo, že v laboratoři, ve které pracuje, již lék na rakovinu objevili. Je to však přísně střežené tajemství, jež se nesmí nikdo dozvědět…

Malý indián ve městě (Little Indian, Big City) 1994

Stephen (Thierry Lhermitte) je zaneprázdnený obchodník z Paríža, špecialista na ázijské trhy. Manželka Patrícia (Miou Miou) od neho odišla krátko po svadbe bez akéhokoľvek vysvetlenia. Nevideli sa štrnásť rokov. Stephen má teraz vážnu známosť a plánuje sa oženiť. Preto sa rozhodne vyhľadať Patríciu, aby mu podpísala žiadosť o rozvod. Na jeho veľké prekvapenie ju nájde medzi Indiánmi na ostrove Lipo-Lipo v amazonskom pralese. Stephen tu ostane proti svojej vôli. Až tu sa od Patrície dozvedá, že má 13-ročného syna menom Mimi-Siku (Ludwig Briand), ktorý nikdy nevidel civilizovaný svet. V slabej chvíli Stephen sľúbi synovi, že ho zoberie do Paríža. Mimi-Siku aj jeho matka potom nástoja, aby Stephen svoj sľub splnil. A tak sa mladý Indián ocitne vo svete, o akom doteraz ani netušil. Tým má o zábavu postarané. Skúste obchodovať so sójou na rozkolísanom trhu a súčasne vychovávať syna, ktorý má záľubu s šplhaní po Eiffelovke a ktorý si na večeru griluje drahé akvarijné rybičky. A nielen to…

Hořící sníh (The Hot Snow) 1972

Válečné drama, statečných ruských vojáků, kteří odolávají obléhání Stalingradu německou armádu. Film vypráví o jediné bitvě, Velké vlastenecké války (1941-1945), na Volze. Ústřední příběh sleduje osud sovětských vojáků a důstojníků jedné dělostřelecké baterie, která za cenu heroického úsilí a jejich vlastních životů, brání nepřátelským tankům, aby prošly.

Řekni cokoliv… (Say Anything…) 1989

Dokáže mladý středoškolák John Cusack obhájit svou lásku k mimořádně šikovné a ambiciózní spolužačce, která chce odejít studovat na prestižní univerzitu v zámoří? Diane Courtová a Lloyd Dobler právě končí střední školu. Dianin rozvedený otec James chce, aby jeho mimořádně inteligentní, ambiciózní a šikovná dcera studovala na prestižní univerzitě ve Velké Británii. Proto se mu nelíbí, že Diane začala chodit s Lloydem, který se mu nezdá pro jeho dceru dost dobrý. Lloyd je sice dobrý sportovec, ale nemá žádné ambice. Aspoň zpočátku. Když však jde o srdce milované dívky, je schopný udělat cokoliv, aby dokázal, že není žádné béčko.

Sugar Hill (Sugar Hill) 1993

Dostat se do světa drog je snadné. Mnohem snazší než dostat se z něj ven. Roemello Skuggs (Wesley Snipes) se rozhodl, že to zkusí. Doteď byl drogový dealer, ale rád by se toho svinstva, které mu zabilo matku a zničilo otce, jednou provždy zbavil. Jenže to znamená vypořádat se s lidmi, kteří bez zábran a výčitek zabijí kohokoliv, komu přestanou věřit. Roemellovo odhodlání je ale obrovské. Zvlášť teď, když snad konečně našel ženu, kvůli které stojí za to se změnit. Ale je v tomhle špinavém světě nějaká šance na happy end?

Valiant (Valiant) 2005

V malé hospůdce na anglickém venkově, v relativním bezpečí před hrůzami probíhající Druhé světové války, sleduje skupinka holubů filmový týdeník. Seznamují se s úžasným a vzrušujícím životem elitních bojových holubů, kteří doručují tajné zprávy, užívají si života v první linii a po práci se setkávají s krásnými holubicemi – ošetřovatelkami. Malý Valiant film nadšeně sleduje a rozhodne se k holubí jednotce připojit. Odletí do Londýna, kde zachrání chytrého neplatiče Všiváka před velkým průšvihem. Ten Valiantovi na oplátku slíbí, že mu pomůže hladce proklouznout náborovou procedurou, ale oproti svým původním záměrům nakonec skončí v řadách elitní holubí letky spolu s ním. Oba se stanou členy jednotky beznadějných outsiderů. Patří do ní také Baron, který sem přišel z Oxfordu, aby svou službou v armádě pokračoval ve vznešené rodinné tradici (přestože je mnohem větší šprt než bojovník) a dvojčata Frajer a Drsňák, která dohánějí nedostatečný důvtip nadšením a fyzickou zdatností. Tvrdý trénink se neobejde bez spousty oděrek a škrábanců, ale v péči krásné holubí ošetřovatelky Victorie přestávají Valianta všechny rány bolet.