Měsíční archivy: Květen 2018

Kvarteto (Kvarteto) 2017

Hráli jste někdy v kapele? Je to jako druhá rodina, s jejímiž příslušníky prahnete po štěstí a prožíváte nečekaná dobrodružství. Stejně jako usedá rodina zas a znovu u jednoho stolu, scházejí se členové kvarteta tzv. soudobé hudby vždy u dalšího koncertu. Poněkud nesourodá čtveřice v čele se solidně vyhlížejícím, avšak lehce sucharským Robertem , jeho partnerkou atraktivní a rozháranou cellistkou Simonou , extrovertním vtipálkem Tomášem a znalcem historie s přezdívkou Funés spolu zažívá na cestě za svou nejsvobodnější skladbou řadu humorných situací, ale i nedorozumění. Čas tráví i v legendární hospodě Ponorka v historickém centru svého rodného města, kam chodí také odvázaná Batrflaj a dvorní psychoterapeutka kvarteta Sylva . Mezi hlavními hrdiny dochází k neustálým zádrhelům a lehce bizarním situacím, až konečně jeden neplánovaný večírek přinese jistou katarzi i radost a s ní vytoužený pocit štěstí.

Černý hřebec (The Black Stallion) 1979

Malý chlapec Alec Ramsey společně se svým otcem putuje domů do Flushingu. Plaví se na dopravní lodi plné nejrůznějšího zboží a různých lidí. Když se Alec toulá po lodi narazí na krásného černého hřebce, který ho hned zaujme. Jenže pak dojde ke strašlivé katastrofě a loď se potopí někde u severoafrického pobřeží. Vyčerpaný Alec se nakonec dostane až na jeden malý ostrov. Na ten se kromě něj podaří doplavat i černému hřebci. Jenže kromě nich na ostrůvku není nikdo. Chlapec se naučí chytat ryby a kůň se pase na řasách které moře vyplaví na břeh. V průběhu času se chlapec s koněm sblíží a naučí se na něm dokonce jezdit. Asi po dvou letech se na ně usměje štěstí a loď je přepraví zpátky do Ameriky. Tam Alec začne pravidelně trénovat, aby se mohl stát dobrým žokejem. Což samo o sobě není jednoduchý úkol a navíc se najde i právoplatný vlastník Arabského plnokrevníka. Alec je však odhodlán s Blackem vyhrát hlavní dostih sezóny v Santa Anitě. Tento film jež je debutem Carrolla Ballarda se dočkal takového úspěchu, že o 4 roky později vzniklo nejen pokračování nazvané Návrat černého hřebce, ale později i televizní seriál.

Na život a na smrt (Throttle) 2005

Podzemní garáže jsou záhadným a strašidelným místem, zvláště když vás pět pater pod zemí začne pronásledovat černý vůz, který vám usiluje o život! Tomovo auto nejde nastartovat, výtahy nefungují a únikové východy jsou zamčené… jedinou nadějí na záchranu, je dostat se ven.

Ulejváci (Slackers) 2002

Když všechno selže… podváděj. Dave, Sam a Jeff procházejí studiem hladce, bez práce a námahy díky lhaní, podvádění a opisování. Naneštěstí je jednoho dne odhalí ambiciózní spolužák Ethan. Vytáhne všechny důkazy a tři kamarádi jsou nahraní. Ethan jim ale velkoryse nabídne obchod – nechá je být, když zařídí, aby se do něj zamilovala atraktivní Angela… S vyšším vzděláním dojde na nová pravidla.

Nepřítel (Little Fish, Strange Pond) 2009

Když se skupina přátel stane svědky hrůzného zločinu, až na jednoho přemítají o tom, jaké měli štěstí, že unikli bez zranění. Sebepoznáváním začínají chápat význam svého vlastního bujarého, ale přesto vyšinutého života.

Ať žije nebožtík (Ať žije nebožtík) 1935

Bohatý a nemocný muž, Petr Kornel, není spokojen se způsobem života svého flámujícího synovce. Přestane ho finančně podporovat a požádá ho, aby si změnil jméno. Své ošetřovatelce Alici věnuje Kornel z vděčnosti vysoký finanční obnos s podmínkou, že se provdá. Petr Suk, jak se nyní synovec jmenuje, navštíví lékaře. V čekárně si vymění omylem s jiným pacientem rentgenový snímek. Na jeho základě se vzápětí dozví, že je těžce nemocen a že mu zbývá jediný den života. Mladý muž proto vše prodá a vyrazí na poslední flám. V opilosti se připlete k malé dopravní nehodě a je odvezen do nemocnice. Tam ho jako umírajícího požádá ošetřovatelka, aby učinil dobrý skutek a oženil se s její kolegyní, která tak získá peníze. Petr souhlasí a aniž ví, s kým se oženil, uteče ráno domů. Omyl se snímky se vysvětlí a Petr, který je zdráv, ale zcela zruinován, se vydá ke strýci požádat o půjčku…

Cherry Tree Lane (Cherry Tree Lane) 2010

Space Battleship Yamato (Učú senkan Jamato) 2010

Píše se rok 2199 a Země je zdecimována pětiletým bojem s nepřátelskými Gamillany. Jejich atomové zbraně zamořily zemský povrch a vyhubily většinu lidstva. Přeživší se skrývají v podzemním světě, ale ani zde nejsou v bezpečí. Úroveň radiace se neustále zvyšuje a naděje na záchranu modré planety se začíná rozpadat. Jedinou šancí je získat zařízení ze vzdálené planety Iscandar, které je schopno radiaci eliminovat. Ani pro špičkové piloty však nebude cesta na Iscandar procházka růžovou zahradou, a to i když cestují nejmohutnější bitevní lodí Yamato vybavenou do té doby nevídaným motorem.Vesmírná loď Yamato má vše, co film žánru vesmírné science fiction potřebuje: bombastické speciální efekty, předimenzovanou bitevní loď a pořádnou dávku bojových akcí v kosmu. Co se postav týče, nesmí chybět věčně podmračený kapitán (mírně připomínající mořského vlka), pamětník, co vždycky přihodí k dobru nějakou tu historku, rebelský hlavní hrdina mnohdy bojující sám se sebou a svým svědomím a samozřejmě krásku, která ovšem v případě tohoto snímku oplývá nejen hezkým zevnějškem, ale i jistou dávkou až chlapské tvrdosti. Jak jinak, když je to pilotka odhodlaná položit život za záchranu lidstva!

Fertile Ground (Fertile Ground) 2011

Emily a Nate se rozhodnou uniknout městskému životu a cestují na vzdálený venkov. Krátce po příjezdu ovšem začínají být svědky děsivých vizí, které velmi rychle změní jejich plánovaný odpočinek v noční můru.

Ledové tornádo (Ice Twisters) 2009

Skupina vědců financovaná bezohledným politikem si hraje na Bohy a snaží se ovládnout počasí. To se jim však vymkne z ruky a začnou řádit ledové bouře, které zabíjejí lidi a ničí stavby. Za záchranou se vydá bývalý vědec a nyní spisovatel, který vědcům pomáhá vše napravit.