Měsíční archivy: Květen 2014

Doupě (Brick Mansions) 2014

Příběh vypráví o tajném agentovi, který se snaží najít zbraně hromadného ničení. Zbraně byly ukradeny z ghetta Doupěte. Tajný agent se s prosbou o pomoc obrací na Lina, jediného člověka, co zná tento rajón a nebojí se místních gangsterů.

Nekonečná láska (Endless Love) 2014

První láska je nezapomenutelná. Připomíná jízdu na horské dráze, kdy člověka ovládají síly, proti nimž je bezmocný. Davidovi a Jade se právě tohle přihodilo. Podle slavného stejnojmenného románu Scotta Spencera vznikla plnokrevná romance, která vám připomene nebo ukáže, jak mocné a magické je období první zamilovanosti. David (Alex Pettyfer) a Jade (Gabriella Wilde) jsou spolužáci, čerství absolventi střední školy, ale to je to jediné, co je spojuje. Jade vyrůstala v přepychu, opečovávaná starostlivými rodiči, kteří jí nalinkovali kariéru lékařky. David má za sebou jeden drobný střet se zákonem, pracuje s tátou v jeho autodílně a na budoucnost radši nemyslí. Když mezi nimi při náhodném setkání přeskočí mohutná jiskra, nedívají se napravo ani nalevo a s nasazenými růžovými brýlemi kráčí vstříc šťastné společné budoucnosti. Neuvědomují si přitom, že existují lidé, kteří jim jejich vztah nepřejí a udělají všechno proto, aby ho zničili. Říká se, že láska hory přenáší, ale jsou věci, se kterými si poradit nedokáže.

Godzilla (Godzilla) 2014

Nejznámější impozantní monstrum na světě se ve filmu postaví proti zlým nestvůrám ohrožujícím samou existenci lidstva, kterým vdechla život vědecká arogance lidí.

Not Safe for Work (Not Safe for Work) 2014

Walk of Shame (Walk of Shame) 2014

Reportérsky sen Meghan Miles (Elizabeth Banks) zaradiť sa medzi novinársku elitu je ohrozený po tom, čo sa jednu noc až príliš uvoľní a uviazne v centre Los Angeles bez telefónu, auta, karty totožnosti a peňazí. Pritom má len osem hodín na to, aby prišla na najdôležitejší pohovor svojho života.

Chennai Express (Chennai Express) 2013

Čtyřicátník Rahul se po smrti svého stoletého dědečka vydává podle poslední vůle s jeho popelem na jih Indie. Má ve skutečnosti v úmyslu tento úkol nějak ošidit a jet si užívat s kamarády, ale věci se zkomplikují poté, kdy z rozjíždějícího vlaku se vlaku podá ruku dobíhající krásné dívce. Ruku pak podá ještě dalším mužům, ze kterých se vyklubou dívčini pronásledovatelé. Od této chvíle začíná pro Rahula neuvěřitelný kolotoč situací, kde nechybí honičky ani romantika.

Cizí oběd (The Lunchbox) 2013

Už 120 let posílají ženy v Bombaji svým manželům do práce obědy v kastrůlkách prostřednictvím pozoruhodné sítě poslíčků. Vědci z Harvardovy univerzity tento dokonalý doručovací systém analyzovali a dospěli k závěru, že na špatnou adresu doputuje jen jeden z milionu obědů. A právě tento ojedinělý zatoulaný oběd svede dohromady osudy dvou lidí – půvabné Ily (Nimrat Kaur), která žije osaměle v domácnosti a marně bojuje o manželovu pozornost, a úředníka Saajana (Irrfan Khan – Pí a jeho život, Milionář z chatrče), kterému důchod nepříjemně klepe na dveře. O tom, že jedna malá chyba vám může změnit celý život, vypráví Cizí oběd s přívětivým humorem.

Gimme Shelter (Gimme Shelter) 2013

16-ročná Apple (Vanessa Anne Hudgens) nikdy nemala ľahký život. Jej matka, June Baileyová (Rosario Dawson) je drogovo závislá prostitútka, neokrôchaná a hrubá vo vyjadrovaní i konaní. Čo je ešte horšie, núti svoju dcéru, aby bola rovnaká ako ona. Apple pozná uličky, zákutia a motely v meste ako vlastnú dlaň, ale od svojho života očakáva niečo viac. Má húževnatého, silného a nezlomného ducha a je odhodlaná vzoprieť sa svojmu osudu. Utečie od matky a vydáva sa hľadať svojho otca, ktorého nikdy nepoznala a ktorý mal len devätnásť rokov v čase, keď June otehotnela. Zisťuje, že jej otcom je Tom Fitzpatrick (Brendan Fraser), ktorý pracuje na Wall Street, a poprosí ho, aby ju prichýlil. Po niekoľkých dňoch strávených v otcovej spoločnosti zisťuje, že je sama tehotná s mladíkom z ulice, ktorého stretla vo vlaku a ktorý s ňou nechce mať nič spoločné. Keďže sa dieťaťa nechce vzdať, musí opustiť dom svojho otca. Je na úteku, až dokým ju potom, čo takmer príde o život, neprichýli kaplán miestnej nemocnice, otec McCarthy (James Earl Jones). McCarthy ponúkne Apple útočisko v domove pre mladé tehotné ženy, ktorú vedie citlivá žena menom Kathy (Ann Dowd). Až tu sa Apple otvorí svetu a začne komunikovať s ostatnými dievčatami, ktoré sa nachádzajú v podobnej situácii ako ona. Postupne zisťuje, že si v domove našla novú rodinu.

Ice Soldiers (Ice Soldiers) 2013

Na kanadskom severe sú objavené telá troch zmrazených, geneticky modifikovaných sovietskych vojakov, ktorí pod arktickým ľadom spočívali od čias Studenej vojny. Vedec, ktorý po nich pátral celý svoj život, si čoskoro uvedomí, že rozpútal smrtiacu hrozbu, ktorú sa možno ani nebude dať zastaviť. Po svojom rozmrazení a aktivovaní sa totiž vojaci, v skutočnosti vraždiace stroje vybavené nadľudskou silou, zmenia na chladnokrvných bojovníkov, pripravených zlikvidovať všetkých, ktorí sa im dostanú do cesty. Ich úlohou je splniť prísne tajnú misiu, ktorá by mohla ohroziť celý svet.

Topseuta (Top Star) 2013