Měsíční archivy: Duben 2015

Doktor smrt (The Final Patient) 2005

Věčné mládí je vykoupeno cenou, vedle níž je smrt pouhou úlevou. Vysloužilý doktor Daniel Green odhalí tajemství věčného mládí. Dva zvědaví studenti medicíny se snaží tuto hádanku rozluštit. Zjistí ale, že doktorův „zázrak“ je vykoupen děsivou cenou. Cenou mnohem horší, než je pouhé stárnutí a smrt.

Hubbleův vesmírný dalekohled (Hubble’s Cosmic Journey) 2015

Uvidíte příběh o lidech, kteří vytvořili, postavili, zaměřili a provozovali Hubbleův dalekohled, nejoslavovanější vědecký nástroj v historii.

Projekt X (Project X) 1987

Mladá stipendistka Terri pracuje na katedře psychologie univerzity ve Wisconsinu s mladým šimpanzem Virgilem, kterého s úspěchem učí posunkovou řeč. V důsledku ukončení stipendia však musí Terri práci přerušit a Virgil je odvezen do výzkumného střediska strategických zbraní na Floridě. Sem přichází jako instruktor také mladý pilot Jimmy Garrett, který je sem převelen za porušení kázně. Oba nováčci se brzy spřátelí, Virgil se sice pokouší komunikovat posunkovou řečí, Jimmy ovšem nechápe. Stejně tak nechápe účel výcviku opic, které se tu na trenažérech trénují k létání. Obojí se však časem vysvětlí. Když Jimmy náhodou zahlédne v televizi relaci pro hluchoněmé, pochopí, že Virgil se s ním pokouší komunikovat a prosí ho o pomoc.

The Wedding Ringer (The Wedding Ringer) 2015

Doug Harris (Josh Gad) je milý, ale absolútne nespoločenský typ. Čoskoro sa má ženiť, no čelí veľkému problému:chýba mu svedok. Zostávajú posledné dva týždne, kým si vezme dievča svojich snov (Kaley Cuoco), a preto podľa rady známeho navštívi Jimmyho Callahana (Kevin Hart), majiteľa a generálneho riaditeľa Best Man, Inc., spoločnosti, ktorá poskytuje najlepších svedkov pre sociálne nevyspelých mužov v núdzi. Čo nasleduje, je veselá svadobná šaráda, pri ktorej sa Doug a Jimmy, teraz jeho falošný svedok, tajne snažia utajiť tento „podvod“. Netrvá dlho a medzi dvomi mužmi sa vytvorí neočakávané a postupne sa prehlbujúce puto.

An Act of War (An Act of War) 2015

The Lovers (The Lovers) 2015

Epický, vizuálne pôsobivý a strhujúci príbeh o zakázanej láske naprieč časom i priestorom.
Píše sa rok 2020. Na Veľkej koralovej bariére podnikne silný a atraktívny podmorský archeológ Jay Fennel (Josh Hartnett) riskantnú potápačskú akciu pod hladinu mora, aby zachránil život svojej manželky Laury (Tamsin Egerton), ktorá uviazla pri skúmaní vraku britskej obchodnej lode z koloniálnych čias. Cena za jeho odvahu je vysoká – leží v nemocnici v Bostone v kóme po mozgovej smrti. V čase, v ktorom leží v kóme, sa vo sne zdržiava v minulosti, v indickom meste Pune v roku 1778. Britská Východoindická spoločnosť útočí na bohaté mestské paláce a mladý kapitán James Stewart, ktorý sa neuveriteľne podobá Jayovi Fennelovi, sa vydáva na nebezpečnú misiu. Počas cesty sa stretne s vraždou, pokrytectvom, zradou a pomstou. Osudovo sa zamiluje do indickej bojovníčky menom Tulaja (Bipasha Basu) a v mene tejto zakázanej lásky musí podstúpiť neľahký boj. Iba moc tajomného prsteňa totiž dokáže prekonať bariéru času a zachrániť ľudský život.

Aleluja (Alléluia) 2014

Gloria poté, co opustila manipulativního manžela, žije sama pouze s dcerkou. Jednoho dne odpoví na inzerát na internetové seznamce. Když potká Michela, ihned mezi nimi přeskočí jiskra a Gloria si záhy uvědomí, že udělá vše, aby si tuto úchvatnou lásku udržela. Michel je ale zvyklý žít „za peníze“ žen, se kterými se seznamuje. Provokativní a originální belgický režisér se opět noří hluboko do lidského nitra, kde nachází nejen čistotu lásky, ale také nezvladatelné vášně či patologickou touhu vlastnit a ovládat. Snaží se zjistit, kam až je člověk schopen zajít, když začne ztrácet kontrolu nejen nad realitou, ale především sám nad sebou. Sugestivní a stísňující atmosféru filmu, který s nadsázkou hovoří o psychologické závislosti v partnerském vztahu, umocňuje až halucinační kamera a podporují vynikající herecké výkony Laurenta Lucase a Loly Dueñasové. Děj filmu je inspirován novinovou zprávou, která v letech 1947–49 šokovala celou Ameriku.

Skin Trade (Skin Trade) 2014

Detektív Nick Cassidy (Dolph Lundgren) je na stope nebezpečným obchodníkom s bielym mäsom. Keď však unesú jeho dcéru, je nútený vybrať sa ju hľadať do Thajska, kde spojí svoje sily s miestnym policajtom Tonym (Tony Jaa).

Bohové (Bogowie) 2014

Životopisný snímek v nejlepším slova smyslu. Vypráví o počátcích profesní dráhy prof. Zbigniewa Religy, který v 80. letech provedl první zdařilou transplantaci srdce v Polsku. Portrét vynikající osobnosti, která se za nepříznivých okolností odvážila měnit panující zásady a zvyklosti, začíná v okamžiku, kdy lékař opouští slibně se rozvíjející kariéru ve Varšavě, aby se chopil nové příležitosti a založil kardiochirurgickou kliniku v hornickém městě Zabrze. Naráží však nejen na nedostatek financí, ale i odpor starších kolegů…

Preservation (Preservation) 2014

Mike, jeho žena Wit a starší brat Sean spolu vyrážajú na malý dobrodružný výlet do hlbokých hôr. Takmer rodinný výlet plný pohody sa nečakane zmení po rannom budíčku, kedy si všetci traja uvedomia, že v danej oblasti nie sú ani zďaleka sami. Z lovcov a lovkyne divokej zveri sa po krátkom čase stáva lovená zver.