Měsíční archivy: Únor 2014

A+ jing taam (Conspirators) 2013

Stíny minulosti (Shadow Man) 2006

Steven Seagal se představuje v hlavní roli thrilleru, který vám rozpumpuje krev. Bývalý agent CIA musí rozmotat nebezpečnou síť mezinárodní špionáže, aby zachránil svou dceru a zabránil cestě vražedného viru do rukou nepřítele! Když falešní agenti CIA propašují smrtící virus za hranice Spojených států a jako kurýra zneužijí bývalého zpravodajského důstojníka Jacka Fostera (Seagal), nikdo z nich ještě neví, jaký běs rozpoutávají! Jack, aniž by tušil o plánu, do kterého se zapletl, bere svou dceru na dovolenou do Evropy, kde ji však unáší záhadný cizí agent. Aby svou dceru zachránil a dopadnul její únosce, musí se Jack vydat do temného světa mezinárodních špionů, kde na nepřítele narazíte na každém rohu, a kde po vás mohou zničehonic jít i přátelé!

Zrozeni z moře (Swept from the Sea) 1997

Cornwall, 19. století. Dramatický milostný příběh o tragické lásce dvou vyděděnců, uzavřené a plaché Amy Fosterové, jež však žije bohatým niterním životem, a Yanka Goorala, Rusa, jenž plul ještě s dalšími emigranty do Ameriky a jako jediný přežil ztroskotání lodi nedaleko farmy, kde Amy pracuje, se odehrává na pozadí nádherné venkovské přírody.

Slečna Drsňák 2: Ještě drsnější (Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous) 2005

Agentka FBI Gracie Hartová (Sandra Bullock) se poté, co zneškodnila hrozbu slavnostnímu vyhlášení Miss Spojených států přes noc stala senzací pro média. Díky tomu se však už nemůže věnovat své práci tajné agentky a tak souhlasí, že se stane tváří FBI v talk show. Tuto práci bere na začátku s odporem, ale brzy si zvykne na zájem okolí a netrvá dlouho, než se jí její role zalíbí. Její partnerka Sam (Regina King) je tvrdá, ambiciózní agentka, která rozhodně nepatří zrovna mezi její fanynky a tak jako první poukáže na to, že se Gracie proměňuje v rozmazlenou Barbie. Jenže když je v Las Vegas unesena Gaciina nejlepší kamarádka a vítězka soutěže Miss Spojených států Cheryl, tak se její pud bojovat proti zločinu rychle vrátí. Nejvyšší šarže FBI však nechtějí riskovat ztrátu své největší devizy v oblasti PR, a tak Gracie zakazují účast na případu a pověřují Sam, aby jí držela pod kontrolou…

Advokátní kancelář (Studio illegale) 2013

Ponořte se do každodenního života podnikového právníka – porady a trápení, neurózy a kravaty, hrnky kávy a smlouvy – Milánský autor nejprodávanějších knih a internetového blogu Duchesne přichází na plátna kin. V této komedii z prostředí podnikového práva je celý workaholický svět ambiciózního advokáta vydán napospas svůdné právničce z konkurenční firmy. Když se jeho soukromý život ocitne v troskách a každodenní pracovní smršť se začne vymykat kontrole, musí zoufalý právník svůj dosavadní život celkově přehodnotit.

Křtiny (Krtiny) 1981

Co se stane, když se vymyšlené křtiny musí za každou cenu uskutečnit.
Hlavní postavou víkendového dobrodružství plného zmatků, omylů a překvapení, je technický náměstek kartografického ústavu, ing. Čirůvka. Usedlý padesátník, odborník na slovo vzatý a slušný člověk jehož neprůbojné povaze však chybí potřebná ctižádost. Naštěstí i on má svého anděla strážného v podobě své energické sekretářky Karolíny. Ta totiž nemíní čekat až podnikového ředitele odcházejícího do důchodu nahradí jako odborník sice neschopný, ovšem zdatně podlézavý náměstek Humpl. Zvolí poněkud netradiční cestu jak dostat Humpla ze hry, když donutí Čirůvku k tomu, aby se pokusil Humplovi přebrat jeho novou mladou sekretářku Martinu. Nesmělý náměstek notně postrkován Karolinou pozve dívku na výlet a doma se manželce vymluví na křtiny svého podřízeného Ryzce. Teprve cestou se dozví, že žádné křtiny se nekonají, neb šlo jen o výmluvu, aby mohl Ryzec strávit víkend se svou dívkou. A protože paní Čirůvková, je notně podezřívavá a je záhy záletnému manželovi v patách, nezbývá než rychle začít ve vesnici organizovat opravdové křtiny. Situaci však komplikuje nejen přízemní a notně žárlivý vesnický buran, který je otcem dítěte, ale také Čirůvkova nesmělost a další nečekané překážky. A tak se zdá, že jediný, kdo se dobře baví je Martina, která nakonec přistoupí na hru, protože je jí Čirůvka sympatický.

Tenkrát na severu (Härmä) 2012

Současní finští režiséři se snaží hledat atraktivní témata v polozapomenutých zákoutích vlastní historie. Napínavé drama využívá zvyků, které panovaly mezi farmáři v devatenáctém století: na základě zvyklosti, že dům a právo získat za ženu dcerku ze sousedství patří prvorozenému, vznikl strhující příběh o vině a trestu. Matti je sice druhorozený syn, ale vzhledem k tomu, že starší bratr Esko je zbojník a opilec, otec se rozhodne svěřit farmu Mattimu. Esko však s rozhodnutím nesouhlasí, a lidé začnou umírat. Svébytná variace na gangsterské téma je nasnímána v jasných barvách, jde však o nelítostný souboj. Bratr proti bratru, nůž proti noži.

S tebou mě baví svět (S tebou me baví svet) 1983

Každoroční pánská jízda tří otců se vlivem razantního zásahu manželek stává něčím jako mateřskou školou v zimní přírodě. Ukáže se, že v jistých situacích jsou otcové lepšími mámami nežli mámy samé, což platí hlavně tehdy, když mámy nejsou v dohledu. Jejich výchovné metody jsou velmi svérázné a vyvolávají plno zmatků a úsměvných situací…

Žena v kleci (The Keeper of Lost Causes) 2013

Po tragické přestřelce, při níž jeden z jeho kolegů přišel o život a další ochrnul, je komisař Carl Mørck přeložen do sklepní kanceláře nově zřízeného Oddělení Q, jež má za úkol protřídit nedořešené a odložené případy a jehož jedinými zaměstnanci jsou komisař Mørck a jeho nový asistent Assad. Stačí jediný den a paličatý komisař se přes výslovný zákaz střemhlav vrhá do řešení případu Merete Lynggaardové, populární političky, která před pěti lety záhadně zmizela při plavbě na trajektu. Jediným svědkem je její duševně nemocný bratr, který byl po události nalezen v podpalubí. Případ byl uzavřen jako jednoznačná sebevražda. Dvojici vyšetřovatelů se však takové vysvětlení nezdá a vydávají se na cestu, která je zavede hluboko do podsvětí plného násilí a zášti, jež se skrývá za kultivovanou tváří Skandinávie. Strhující dánský thriller z pera scénáristy filmového hitu Muži, kteří nenávidí ženy je prvním dílem filmové série o Oddělení Q podle bestsellerů Jussiho Adlera-Olsena.

Life of a King (Life of a King) 2013

„Kráľ je váš život. Jedna chyba a môžete o neho prísť. Musíte sa naučiť myslieť predtým, než učiníte pohyb. Inak skončíte v kriminále, alebo na vozíčku…“
Eugene Brown (Cuba Gooding Jr.) za všetko dobré vďačí šachu, ktoré sa naučil hrať v kriminále, kde si odsedel takmer dve desaťročia svojho života. Vinil každého, len nie seba, a to preto, lebo hral bez premýšľania. Z tohto dôvodu stratil i svoje dve deti, ktoré sa mu za čas strávený vo väzení odcudzili. Teraz, po prepustení, mu naskytla možnosť viesť a učiť hrať šach mladých ľudí na miestnej škole. Ihneď si všimne výnimočne nadaného a talentovaného Tahima (Malcolm M. Mays), avšak ten nejaví o hru záujem. Navyše je pod tlakom miestneho dealera Cliftona (Carlton Byrd), ktorý má naňho nepriaznivý vplyv. Podarí sa pánovi B. vytrénovať z detí ulíc šampiónov a získať stratenú dôveru svojich detí späť?