Měsíční archivy: Srpen 2013

Změna k lepšímu (The Makeover) 2013

Hannah Higgins (Julia Stiles) je inteligentní profesorka, jež vystudovala Harvardskou univerzitu. Je natolik zapálená pro svou práci, že se rozhodne kandidovat do Kongresu a osobně dohlédnout na reformu školství. Bohužel coby kandidátka je absolutně špatná, její chytrost totiž voliči vnímají jako povýšenost a žádný člověk z Bostonu se s ní prostě nemůže ztotožnit. Pro příští volby se Hannah se svou obchodní partnerkou, Colleen Pickering, rozhodne najmout někoho, kdo bude kandidovat a nebude lidem v žádném směru připadat namyšlený. Elliot Doolittle (David Walton) dodává pivo do místních podniků. Je lidský, oblíbený, mluví s jihobostonským přízvukem a rozhodně není nijak „naleštěný“. Jeho upřímnost a vstřícnost mu umožňují se okamžitě propojit s každým a zároveň s nikým. Hannah bere Elliota jako svůj „projekt.“ Kéž by ho mohla naučit mluvit jako gentlemana… jenže, proč by se měl stát gentlemanem… gentlemanem, který bude kandidovat do Kongresu a vyhraje. Elliot a Hannah jsou jako noc a den, ale když se z něj stane trochu větší „správňák“ a Hannah se částečně zbaví své nafoukanosti, možná by z nich mohl být pár.

Zlomené město (Broken City) 2013

Bývalý policista (Mark Wahlberg), který se stal soukromým detektivem, je najat starostou (Russell Crowe), aby zjistil, zda starostu podvádí žena. Když toto podezření potvrdí a později je nalezen milenec starostovy ženy mrtvý, pustí se do prověřování starostova majetku.

Záhada Hory mrtvých (Devil’s Pass) 2013

Film je inspirovaný skutečnými událostmi, které se odehrály v roce 1959 na Hoře mrtvých v severním Uralu, kdy přišlo nevysvětlitelným způsobem o život devět ruských studentů. Jejich těla byla nalezena jen ve spodním prádle, vykazovala vysoké známky radiace, měla rozsáhlá vnitřní zranění a jedné z dívek chyběl jazyk. Jejich smrt nebyla nikdy objasněna, spekulovalo se o lavině, ale i o paranormálních jevech či UFO. V roce 2012 se pětice amerických studentů rozhodne vyrazit po stopách ruské výpravy a objasnit jednu z nejzáhadnějších tragédií minulého století. Jakmile se dostanou do míst, kde tehdy zahynuli jejich vrstevníci, začnou je pronásledovat podivné, děsivé události – a je jim stále jasnější, že tajemné síly, které na místě tragédie dřímaly čtyřiapadesát let, jsou znovu připraveny vraždit…

Z cizího krev neteče (Identity Thief) 2013

Sandy Patterson (Jason Bateman) měl život jako ze žurnálu (ukázková rodina, nádherný dům, skvěle našlápnutou kariéru), než při náhodném tankování na pumpě zjistil, že má přečerpaný limit na kartě. Hned na to se mu začal jeho dokonalý svět hroutit jako domeček z karet a vše vyvrcholilo jeho zatčením a obviněním z neuposlechnutí soudního příkazu. Na policejní stanici se sice záhy vysvětlilo, že je v tom Sandy nevinně, protože se stal obětí zlodějky identit, která využila toho, že je jeho křestní jméno oboupohlavní, a začala se za něj vydávat. Jenže tohle zjištění jeho problém neřeší. Pokud má získat svůj život zpátky, musí ženskou, která mu ho ukradla, najít a přivléct do rukou spravedlnosti, po dobrém nebo po zlém. Sandyho čeká dlouhá cesta a na jejím konci jeho Nemesis Diana (Melissa McCarthy), která pro něj má připravených ještě pár dalších překvapení a navíc s ním dobrovolně rozhodně nikam nepůjde. Sandy tak bude muset odhodit image slušňáka a začít jednat podle jejích šílených pravidel.

Yi dai zong shi (The Grandmaster) 2013

Wolverine (The Wolverine) 2013

Wolverine (Hugh Jackman), nejslavnější hrdina ze ságy X-Men, se v novém, výpravném akčním dobrodružství podívá do současného Japonska. V pro něj zcela neznámém a nesrozumitelném světě se střetne se svou největší nemesis. Z nelítostné bitvy na život a na smrt odejde navždy poznamenaný. Prvně v životě se cítí zranitelný, ocitá se na samé hraně svých fyzických a psychických možností. Zdaleka nebojuje jen se smrtícími samurajskými meči, ale i s vlastní smrtelností. Z těchto vnitřních a vnějších bojů pak vyjde mnohem silnější, než kdy býval.

White Swan (Assassins Run) 2013

White House Down (White House Down) 2013

Režisér slavných akčních velkofilmů Roland Emmerich nás tentokrát zavede do Bílého domu. Mezi turisty podnikající prohlídku sídla amerického prezidenta je i washingtonský policista John Cale s dcerou. Dramatické okolnosti ho přinutí skočit rovnýma nohama do akce, aby zachránil nejen své dítě ale i prezidenta a postavil se přesile těžce vyzbrojené skupiny polovojenských útočníků.

Where the Trail Ends (Where the Trail Ends) 2013

Jedná se o nejočekávanější bikový snímek roku. Skupina špičkových freeride MTB jezdců z celého světa ( Darren „Bearclaw“ Barrecloth, Cameron Zink, Kurtis Sorge, James Doerfling, Andreu Lacondeguy) si společně s Reb Bull Media House dala za úkol jezdit na místech, kde zatím nikdo před nimi na kole nejezdil. Tímto chtějí vytvářet novou podobu mountainbike freeridingu a zase (jak je u akcí, podporovaných RedBullem, zvykem) posunout hranice lidských možností. Snímek je další v řadě (po snb kompilaci The Art of Flight) adrenalinových dobrodružství, která přetvářejí, za pomocí nejmodernějších snímacích technik, dosavadní podobu filmů o extrémních sportech.

Warm Bodies (Warm Bodies) 2013

Může se zombie zamilovat nebo mít normální vztah? R je obyčejný nemrtvý, až na jednu maličkost – zamiluje se do dívky, jedné ze svých obětí a zdá se, že ani on jí není lhostejný. Tahle událost ho naprosto změní a brání mu dělat to, co je mu přirozené, a to zabíjet lidi. Jejich románek nakonec rozpoutá takový sled událostí, které mohou nadobro změnit nejen svět nemrtvých.