Měsíční archivy: Září 2014

S Molièrem na kole (Bicycling with Molière) 2013

Gauthier Valence (Lambert Wilson) je úspěšný herec. Je hlavní hvězdou v diváky oblíbeném televizním seriálu, který mu přináší dostatek peněz i slávy. Do cesty se mu však připlete ambiciózní divadelní projekt a jeho herecký sen ztvárnit postavu Molièrova Mizantropa. Gauthier automaticky vidí v hlavní roli Alcesta sám sebe a vedlejší postavu hry, Filinta, chce získat pro svého přítele, Serge Tanneura (Fabrice Luchini). Ten však před několika lety odešel z města a žije v zapadlém koutě Francie na březích Atlantiku. Na cestě za získáním své vysněné role a přesvědčením svého přítele (a možná soupeře), aby se vrátil do města, Gauthier najde odpovědi na ještě neznámé otázky. Serge totiž věří, že oba jsou vhodnými adepty na ztvárnění obou postav, ale zároveň si uvědomuje, kolik času a námahy tomu bude muset obětovat. Najde Serge společnou řeč s člověkem, který má úplně jiný přístup k životu?

Breaking at the Edge (Breaking at the Edge) 2013

Fakjů pane učiteli (Fack ju Göhte) 2013

Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad jeho „úsporami“. Tedy nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu, čímž vznikne už tak sužovanému vzdělávacímu systému další problém, protože od toho okamžiku zaměstnává nejbláznivějšího učitele všech dob. V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá, korektní kolegyně, učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového „kolegy“ se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího než je hotovost – zbytky jeho vlastní morální integrity.

Voormanův problém (The Voorman Problem) 2012

Doktora Williamse přivolali do věznice, aby vyšetřil chovance se zvláštním trápením – věří, že je Bůh.

Turecky snadno a rychle (Turkish for Beginners) 2012

Po nouzovém přistání v Indickém oceánu se citlivá a lehce neurotická Lena ocitne na opuštěném ostrově společně s tureckým mačem jménem Cem, jeho hluboce věřící sestrou Yagmur a koktavým Řekem Costou…
Lena Schneiderová je prostě chudák, život pro ni totiž není žádný med. Je z něho zklamaná a traumatizovaná, a to především zásluhou její matky, cvokařky a věčné puberťačky, která výchovu své dcery pojala až moc benevolentně. A navíc měla tentokrát tu drzost poslat Lenu na prázdniny do jihovýchodní Asie. Leniny nejhorší obavy se stanou skutečností, když si k ní v letadle přisedne pan „splašený hormon“ Cem Öztürk. Právě tehdy se německá emancipace střetne s takzvanou tureckou „mužností“. Když si Lena myslí, že už nemůže být hůř, jejich Boeing musí nouzově přistát na otevřeném moři. Lena se tak brzy ocitne na opuštěném ostrově společně s Cemem, jeho hluboce věřící sestrou Yagmur a koktavým Řekem Costou. Zatímco se mladí puberťáci hádají v opuštěném tropickém ráji, Lenina matka Doris se seznamuje s Metin Öztürkem, otcem Cema a Yagmur. Tento muž, který se angažuje v boji za asimilaci a integraci, se totiž momentálně taky snaží najít své ztracené ratolesti.

Monster High: Monstrózní splynutí (Monster High: Freaky Fusion) 2014

Příšerky se vydávají zpátky v čase do počátků Monster High™, aby Frankie seznámily s jejím prapodivným původem! Tady potkávají Sparky, dospívající studentku posedlou neobvyklými formami života. Když ale Sparky následuje příšerky zpátky do Monster High™ dnešních dnů, události se nečekaně zvrtnou. Osm z nich totiž splyne ve čtyři hrůzu nahánějící příšerky – křížence. Teď budou muset opravdu spojit své síly, aby svá nová těla dokázaly ovládat a zastavily jeden z experimentů Sparky dřív, než bude dokonale nedokonalá Monster High™ nadobro zničena!

Poslední tanec (One Last Dance) 2006

Cha je profesionální zabiják, pracující na systému červených obálek. Ty obsahují jedinou věc – jméno oběti, o kterou se má postarat. Vše jde hladce, Cha má výbornou a obdivuhodnou pověst a žádné problémy na obzoru. Věci se však začnou komplikovat ve chvíli, kdy se má Cha dostat na stopu vraha, který zabil syna právě Choova zaměstnavatele – na stopu sebe sama…

Operation Rogue (Operation Rogue) 2014

Stůj, nebo maminka vystřelí! (Stop! Or My Mom Will Shoot) 1992

Jisté přísloví říká „Bůh nemůže být všude, proto stvořil matky“ a tvrdý losangeleský polda Joe Bomowski velmi záhy pochopí jeho plný význam. Jeho matka Tutti se totiž jednoho dne rozhodne syna navštívit a trochu mu provětrat život. Joe moc dobře věděl proč pět let vytrvale odmítal její návštěvu. Už když energická stará dáma vystupuje z letadla, baví všechny okolo historkami ze synova dětství a to zdaleka není poslední ostuda, kterou musí Joe překousnout ještě než dorazí domu. Lepší to není ani v Joeově bytě. Matka se okamžitě pustí do úklidu a teprve když synovi s nádobím důkladně vydrhne a odmastí také služební pistoli, dojde mu trpělivost. Když rozzlobeně odejde do práce, vydá se Tutti do města, aby synovi koupila novou pistoli. V obchodě sice neuspěje, ale zato narazí na překupníka Mitchella, který jí ochotně nabídne své zboží. Během obchodu však dojde k přestřelce s konkurenčním gangem a Tutti se vydá na policejní stanici, aby svědčila. To pro Joea těžká rána, protože matka nejenže musí zůstat kvůli svědectví ve městě déle než čekal, ale navíc se mu začne plést nejen do soukromého života, zejména jeho vztahu s kolegyní Gwen, ale také do práce. Dobře míněnou snahou neustále ho ochraňovat a pomáhat mu jako by byl malý chlapec působí stále více komplikací. A když se začne motat také kolem případu překupníků se zbraněmi, který Joe vyšetřuje, začíná jít opravdu o život.

Vládci vesmíru (Masters of the Universe) 1987

Hemanovu planetu Eternia zajme zlý lord Skeletor (Frank Langella). Chce toho nenáviděného tvora konečně zabít, ale Hemanovi (Dolph Lundgren) se podaří se skřetem a dvěma jedinými zbyvšími vojáky utéct pomocí tajemného teleportačního klíče pryč. Ve zmatku při útěku špatně zadají „adresu“ a náhodou se trefí přímo na Zemi. Zároveň ztratí klíč a vrátit se a zachránit svou planetu tedy nemohou. Seznámí se s mladým párem (Courteney Cox, Robert Duncan McNeill), který jim začne pomáhat, protože lord Skeletor za nimi vyslal své nejdrsnější a nejtvrdší lovce, aby je zabili a získali klíč a zametli stopy. Heman tak bude muset napnout veškeré své síly, aby se mu podařilo dostat se zpátky domů, zachránit obě planety a zbavit se zlého lorda Skeletora.