Měsíční archivy: Únor 2024

Adam and Six Eves (Adam and Six Eves) 1962

Die Toten am Meer (Mŕtvi pri mori) 2019

Mladá vyšetrovateľka Ria sa snaží vyriešiť prípad záhadných vrážd. Na morskom pobreží sa objavujú telá obetí, ktoré zahynuli rovnakým spôsobom, ako obete sériového vraha, ktorý v oblasti vyčíňal v minulosti. Ten je však už roky vo väzení. Je možné, že niekoho spoza mreží inštruuje, aby vo vraždení pokračoval?

Pokušení zabít (Exit in Red) 1996

Americký thriller o lékaři, který se ocitl ve smrtící pasti bezcharakterního mileneckého páru, plánujícího vraždu. Psychiatr Ed Altman se právě přestěhoval do Palm Springs, seznamuje se tu s krásnou blondýnkou Ally Mercerovou, s níž brzy naváže poměr. Jednoho dne se v jeho ordinaci objeví psychicky labilní mladík, který se představí jako Nolan Phillips, a stěžuje si, že nemůže spát se svou vlastní ženou. Je to pravděpodobně tím, že na manželku chorobně žárlí. Zanedlouho na to přivede Nolan svou manželku do ordinace a Ed v ní s úžasem poznává Ally. Nolan mu pak prozradí, že o jeho vztahu se svou ženou ví. V noci Edovi telefonuje vyděšená Ally, že ji manžel ohrožuje ji na životě…

Gong gui zai (Red Spell Spells Red) 1983

Během natáčení v Malajsii vypustí hongkongský dokumentární štáb ducha Červeného trpaslíka z jeho hrobky. Pokračují na Borneo, kde se ubytují u místního kmene. Tam je smrtící duch začne jednoho po druhém zabíjet.

Jak vyzrát na vysoké životní náklady (How to Beat the High Co$t of Living) 1980

Tri priateľky Jane, Elaine a Louise majú problémy. Jane zostala po rozvode bez peňazí sama s dvoma deťmi. Elainin manžel práve utiekol so svojou sekretárkou a všetkými peniazmi. Louise má síce obchod so starožitnosťami, ten však neprosperuje, ale zatiaľ ho dotuje jej manžel Albert. Po daňovej kontrole však manželku zažaluje za nesplatenú pôžičku a ona musí obchod až do rozhodnutia súdu zatvoriť. Všetky tri priateľky sa preto rozhodnú vylepšiť svoju neutešenú finančnú situáciu krádežou peňazí z dobročinnej akcie v obchodnom dome. Na prípravu majú len štyri dni, a to ešte musia premyslieť, ako sa dostať k peniazom v sklenenej guli.

I.S.S. (I.S.S.) 2023

Na oběžné dráze mezinárodní vesmírné stanice ISS provádějí dvě posádky vědců výzkum zaměřený na zlepšení lidstva. Brzy se však mezinárodní napětí na Zemi nepředvídatelně vystupňuje. S pouze malým množstvím informací předávaných z řídicích středisek se oba týmy ocitají v situaci, kdy dostávají stejné rozkazy: převzít kontrolu nad stanicí za každou cenu…

Popel (Kül) 2024

Bohatá vdaná žena najde nevydaný román, díky kterému prožije opojné dobrodružství i nebezpečnou aférku. Její život už ale nikdy nebude jako dřív.

Landscape with Invisible Hand (Landscape with Invisible Hand) 2023

V blízké budoucnosti je Země ovládnuta technologicky vyspělými mimozemšťany a většina lidstva se potýká s chudobou a nezaměstnaností. Dva středoškoláci vymyslí riskantní plán, jak zajistit svým rodinám budoucnost.

Láska, stalking, vražda (Lover Stalker Killer) 2024

Dokument plný zvratů o mechanikovi, co poprvé v životě zkusí online seznamku. Žena, kterou tam potká, bere svoji zamilovanost smrtelně vážně.

Manodrome (Manodrome) 2023

Ralphie je mladý a zdravý a má přítelkyni, která je zrovna těhotná. Přesto se mu něco nezdá. Jeho práce řidiče Uberu není ani uspokojivá, ani finančně spolehlivá. Také jeho vztah k vlastnímu tělu je možná postaven na pochybných základech. Když je uveden do libertariánského kultu mužnosti, napětí, které v něm narůstá, vypluje na povrch. Ralphie začíná ztrácet kontrolu nad realitou.