Měsíční archivy: Květen 2016

Nackt unter Wölfen (Naked among wolves) 2015

V marci 1945 bol do koncentračného tábora v Buchenwalde v kufri prepašovaný trojročný židovský chlapček. Boj o jeho záchranu sa stal medzi väzňami zároveň aj bojom o záchranu vlastnej viery v ľudskosť. Film inšpirovaný skutočnými udalosťami je adaptáciou rovnomenného klasického diela nemeckej povojnovej literatúry od Bruna Apitza, preloženého do viac ako 30 svetových jazykov.

Nepije, nekouří, nedroguje, ale … povídá! (Elle boit pas, elle fume pas, elle drague pas, mais… elle cause!) 1970

Ačkoliv madam Germaine musí denně vstávat v šest hodin a kromě pobíhání mezi kuchyňskými odpadky trávit hodně času přecházením po pařížských mostech, je to žena plná vášnivého optimismu. Vždyť se stačí zasnít: jednou si podmaní Monte Carlo. Jen kdyby její klienti nebydleli tak daleko od sebe! Germaine je ale dobrá hospodyně, a tak kromě posluhování strpí i to, že jsou její klienti značně upovídaní. Bohužel pro ně je trochu upovídaná i Germaine.

Společná hra (Company Business) 1991

Americký agent Sam Boyd (Gene Hackman) působící v Evropě, má delikátní úkol. Od východoněmecké rozvědky má převzít zajatého kolegu a výměnou za něj vrátit zadrženého ruského špiona Pjotra Grušenka (Michail Baryšnikov). Při akci v berlínském metru však zjistí, že obě strany nemají na výměně zájem a spíš se pokoušejí nepohodlné svědky zlikvidovat. Sam a Pjotr tak musí navázat nechtěné spojenectví, aby vyklouzli z na první pohled neprodyšné smyčky.Film vznikl krátce po pádu železné opony, dějově se však vrací ještě před ní a spíš než ke komedii inklinuje k akčnímu žánru. Zklamání však přinese fanouškům baletního mistra Baryšnikova, ten zde totiž nevytočí jedinou piruetu.

Aladin – Jafarův návrat (The Return of Jafar) 1994

JAFARŮV NÁVRAT je druhým pokračováním kouzelného příběhu o Aladinovi a začíná práv tam, kde jsme opustili první díl. Ačkoli se to zdá nemožné, zlý kouzelník Jafar unikl z lampy. A co víc, je nejmocnějším džinem ze všech! Jediné, na co teď myslí, je pomsta Aladinovi! Mezitím se do kouzelného města Agrabahu vrátil zábavný Džin. A má plno historek ze svých dobrodružných cest kolem celého světa. Jeho přátelé je rádi poslouchají, ale teď navíc potřebují i Džinovu kouzelnou sílu, která je chrání před zlým Jafarem.

Zátah (Dragnet) 1987

Los Angeles 1987. Seržant Joe Friday a jeho partner Pep Streebek bojují proti korupci a zločinu. Zatímco Joe klade větší důraz na služební předpisy, Pep tolik paragrafy neuznává. Oba policisté jsou na stopě zločinecké organizaci obrovského rozsahu. Na zločinech organizace mají zcela zjevně podíl i reverend Whirley a porno-král Jerry Caesar. Když se policejní prezidentka Kirkpatricková doví, že jdou policisté také proti reverendovi, který se těší jejím sympatiím, rozzlobí se.

Dívka a pes (Girl’s Best Friend) 2008

Cynická hudební kritička Mary, která se nikdy nedostala přes své neúspěšné manželství, znovu odmítá otevřít své srdce. Ale když uvízne na dálnici s matčiným psíkem Binkym, její srdce se postupně obměkčí a nakonec dokáže milovat nejen onoho psa, ale i najít místo ve svém srdci pro svou sestru z předměstí a jejího trpělivého přítele Jakea.

Kartelová válka (Cartel War) 2010

Tajní policisté z L.A. obcházejí zákony, aby mohli porazit mocnou drogovou mafii ve Spojených státech. Tato cesta do drogového podsvětí, která je volně inspirováná kdysi nejmocnějším mexickým lídrem drogového kartelu, jde na dřeň.. Když elitní jednotka losangelských tajných poldů z drogového, Jednotka 123, začne odloupávat vrstvy mocného drogového kartelu, aby podkopali jejich manipulativní vliv, jde do tuhého. Jde o studii lidskosti policistů a výzvy, které čelí, když se jejich oddanost vůči blízkým dostane do střetu s jejich věrností úkolu a schopností chránit ostatní. V jedné chvíli ponořeni do pompy losangelského kouzla a v druhé zapleteni do ošuntělé spodiny města, „DISRUPT/DISMANTLE“ sleduje tyto policisty v jejich boji muže proti muži s nelítostným, ale přesto svůdným nepřítelem. Tento příběh sice opakuje známý scénář poldové vs. záporáci, ale představuje jej s novou silou, čerstvý a zaměřený na život odhodlaných policistů, kteří rozhodují – a chybují. Jak nálezy těl začínají zakalovat vyšetřování – včetně brutální vraždy jednoho z nich – Jednotka 123 přehlíží zákon, aby porazila nejmocnější drogovou mafii ve Spojených státech…

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi) 2016

Jedenácté výročí útoku na newyorská Dvojčata se teroristická bojůvka operující na severu Afriky rozhodla „oslavit útokem na americkou ambasádu v libyjském Benghází. Její zaměstnanci sice již předem tušili, že se něco chystá, tajné služby však jejich pocit ohrožení relativizovaly. I proto se pracovníci ambasády ocitli tváří v tvář obrovské přesile prakticky bez větší ochrany, kterou by si pobyt v „třaskavém regionu jinak určitě zasluhoval. Neměli by sebemenší šanci, kdyby v oblasti nepůsobila skupinka „bezpečnostních analytiků, bývalých elitních mariňáků. Ti hodí za hlavu všechny psané i nepsané postupy, především nařízení, aby se do ničeho nevměšovali, a rozhodnou se bránit ambasádu do poslední kapky krve. Časový údaj ve filmu odkazuje k době, po kterou se nerovný boj o ambasádu sváděl.

Aladin a král zlodějů (Aladdin and the King of Thieves) 1996

Závěrečný díl Aladinových dobrodružství ALADIN A KRÁL ZLODĚJŮ vás zavede do Agrabahu, kde se všichni jeho obyvatelé chystají na svatbu století. Ale ještě předtím, než si Aladin a krásná Jasmína řeknou své ano, musí Aladin zastavit legendárních čtyřicet loupežníků. Ti se chystají uloupit tajemný svatební dar. Aladin a jeho přátelé – Jasmína, opička Abu, kouzelný koberec a vždy zábavný Džin – musejí čelit mnohým nebezpečím, když sledují krále zlodějů a jeho bandu loupežníků. Odhalte s nimi mnohá tajemství , pravdu o Aladinově zmizelém otci a zavítejte na nádherný mizející ostrov plný pohádkového bohatství. Humor, zábava, hry a skvělé písničky – to vše malým i velkým přináší ALADIN A KRÁL ZLODĚJŮ.

The Other Side of the Door (The Other Side of the Door) 2016

Maria žije se svou rodinou v exotické Indii. Vede šťastný život až do dne, kdy její malý syn zemře při autonehodě. Zoufalá Maria zjistí, že existuje prastarý rituál, který umožňuje živým navázat kontakt s mrtvými a rozloučit se s nimi. Cestuje tedy do starověkého chrámu, kde jsou dveře střežící dva světy. Zničená matka neposlouchá varování, aby dveře nikdy nikdo neotevíral, a naruší křehkou rovnováhu mezi životem a smrtí.