Měsíční archivy: Červenec 2021

Klasický horor (Una classica storia dell’orrore) 2021

Pět přátel cestuje v karavanu, aby dosáhli společného cíle. Začíná se stmívat a aby se vyhnuli mrtvé zvířecí zdechlině, náhle narazí do stromu. Když přijdou k vědomí, ocitnou se uprostřed ničeho. Cesta, po které jeli, zmizela a je tu jen hustý, neproniknutelný les a dřevěný dům uprostřed mýtiny, který, jak zjistí, je domovem kultu, z něhož mrazí v zádech.

Bitva o Hedviku (Bitva o Hedviku) 1972

Na začátku 70. let se třídní boj v plné síle rozhořel i na filmovém plátně – hrdinou tohoto snímku zasazeného do meziválečného období je neochvějný komunistický novinář, jenž přijede na Ostravsko v době hospodářské krize, aby tam podnítil stávku. Ožebračování i beznaděj horníků totiž přesáhly všechny meze…

Black Widow (Black Widow) 2021

alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow.

Dokonalý pár (A Perfect Fit) 2021

Módní blogerka narazí na Bali na šikovného ševce a hned to mezi nimi zajiskří. Jak to bude dál s jejím snoubencem, je tím pádem ve hvězdách.

Má Amanda (My Amanda) 2021

Dva nezvykle blízcí přátelé před sebou nemají žádná tajemství. A jak roky běží, jejich vzájemné pouto je jediná věc, na kterou se dá spolehnout.

Lansky (Lansky) 2021

Starnúci gangster, Meyer Lansky , čelí federálnemu vyšetrovaniu, keďže je dôvodne podozrivý, že si za viac ako polstoročnú kariéru ulial milióny dolárov. Lansky sa rozhodne vyrozprávať príbeh svojho života, ktorý bol úzko spätý nielen s finančnou kriminalitou, ale aj vraždami.

Bláhový sen (Bláhový sen) 1943

Kadeřnice Žofka Stárková touží možná víc než ostatní dívky po slávě. Přízemní plány jejího snoubence Františka neuspokojují její bujnou fantazii. Náhlé popularity se Žofce dostane, když při cestě za autogramem objeví mrtvé tělo slavného tenoristy Helbicha a je zatčena pro podezření z vraždy. Helbich ve skutečnosti spáchal sebevraždu, protože ztratil hlas. Po propuštění z vězení dostává Žofka nabídku na hlavní roli v připravovaném filmu. Pochybná sláva jí poplete hlavu. Opustí skromný byt svých rodičů a odejde z kadeřnictví. Bohužel je brzy jasné, že pro herectví nemá nejmenší talent, a zoufalý režisér nechá film sestřihat tak, že z něj Žofka prakticky zmizí…

Očista navždy (The Forever Purge) 2021

Když Adela s manželem úspěšně ilegálně pronikli z Mexika do Ameriky, mysleli si, že mají vyhráno. Oba si našli práci a začali vést poklidný život. Ten i jim každoročně narušuje Očista, morbidní tradice, která vždy na dvanáct hodin promění Spojené státy v peklo plné bezpráví. Nepracuje ani jedna ze složek záchranného systému a všechny zločiny, včetně těch nejtěžších, jsou zcela legální. I tuhle nepříjemnost“ ale Adela dokázala vyřešit tím, že se s mužem vždy ukrývají ve spřátelené komunitě, která ví, jak se proti případným útočníkům bránit. Ve chvíli, kdy se rozezní spásné sirény, informující o ukončení Očisty, veškeré drama rázem končí, posbírají se ranění a mrtví, opraví se škody a jede se dál. Pokud se ovšem někdo nerozhodne v řádění pokračovat bez ohledu na následky. A když takový nápad dostane víc lidí najednou, je krvavá lázeň, ve které válčí všichni proti všem, nezastavitelná. Kdo chce přežít, musí mít buď ostřeji nabito, nebo využít krátké okno, během kterého nechává dobrotivá mexická vláda otevřené hranice americkým uprchlíkům. Život je prostě plný paradoxů. Adela by mohla vyprávět.

Settlers (Settlers) 2021

První osadníci lidstva na marťanské hranici dělají, co musí, aby přežili kosmické jevy a jeden druhého.

Rogue Hostage (Red Hour) 2021

Svobodný otec a bývalý mariňák Kyle Snowden se snaží přizpůsobit životu s posttraumatickou stresovou poruchou. Při rutinní zastávce v rámci své práce u služby na ochranu dětí se Kyle ocitne spolu se skupinou náhodných zákazníků zajatý v obchodě svého nevlastního otce, kongresmana Nelsona , během přepadení obchodu maniakem Eaganem Raizem . Vychází najevo pozadí Eaganova přepadení, jímž je pomsta vůči Kyleovu nevlastnímu otci, která ale ohrožuje životy všech uvnitř, včetně Kyleovy malé dcery. V závodě s časem se Kyle rozhodne bojovat s teroristy.