Měsíční archivy: Prosinec 2019

Mauvaises herbes (Bad seeds) 2018

Detainment (Detainment) 2018

Dva desetiletí chlapci jsou zadrženi policií kvůli podezření z únosu a vraždy batolete. Příběh je založený na skutečné události a na přepisech rozhovorů v rámci případu Jamese Bulgera, který v roce 1993 šokoval celý svět a dodnes budí rozhořčení v britské společnosti.

Číslo na pradědečkově ruce (The Number on Great-Grandpa’s Arm) 2018

Když se desetiletý Elliott zeptá svého devadesátiletého pradědečka Jacka na číslo vytetované na jeho paži, podnítí svou otázkou důvěrný rozhovor o Jackově životě, který zahrnuje šťastné vzpomínky na dětství v Polsku, ztrátu rodiny, přežití Osvětimi a nový spokojený život v Americe. Dokument Číslo na pradědečkově ruce, který je protkán historickými záběry a ručně malovanou animací, vypráví srdceryvný příběh o životě židů ve východní Evropě před a během holocaustu. Laskavý, ale silný film, který představuje tuto problematiku dětem, se zaměřuje na Elliottovu lásku k milovanému pradědečkovi a jeho velkému přání předat budoucím generacím Jackovy vzpomínky a zkušenosti z této strašlivé doby. Je to příběh, který musí být odvyprávěn, dokud jsou ti, co jej prožili, ještě naživu.

Time Share (Tiempo compartido) 2018

Manžel a otec Pedro má čím dál větší podezření, že série nehod v jednom rezortu během rodinné dovolené je součástí nějakého hrozivého plánu.

White Tiger (White Tiger) 2017

Burn Out (Burn Out) 2017

Žena na hraně (Woman on the Edge) 2018

Televizní reportérka Susan je po sebevražedném skoku své sestry na dně. Když ale zjistí, že se takových sebevražd stalo víc, začne mít podezření, že se jedná o vraždy…Susan je televizní reportérkou a je běžné, že je i v noci zavolána k nějaké události. Tentokrát jede natočit ženu, která se chystá skočit ze střechy, ale na místě zjistí, že se jedná o její sestru, dvojče, Cathy. Než stačí kdokoliv zasáhnout, Cathy skočí. Susan s Cathy vyrůstaly odděleně, Cathy žila s matkou, Susan s otcem a společně se setkaly až po letech. Susanin šéf, Aaron Mason chce, aby si Susan vzala volno, Susan nechce, ale vyjde najevo, že jejich pořad byl zrušen a nahradí jej pořad doktora Mitchella. Doktor Mitchell radí lidem v obtížných životních situacích a má velkou sledovanost. Susan si vyzvedla na policii sestřiny věci a v telefonu objevila, že Cathy byla v kontaktu s doktorem Mitchellem. Susan jde k sestře do bytu, kde bydlí i Calleigh a dozví se, že Cathy bojovala s drogami a měla přítele Kerryho. Susan si promluví s doktorem Mitchellem a hned na to se Susan od Aarona dozvídá, že policie má další případ sebevraždy skokem z výšky. Susan se jde podívat na místo, kde skočila Brenda Rawlstonová a najde na místě žlutého plyšového medvídka, stejného, jako byl na místě, kde zemřela Cathy. Susan se začne případem zabývat, navštíví i Kerryho a od Brendina bratra Kena zjistí, že i Brenda se znala s Kerrym. Když Susan najde v sestřině bytu mrtvou Calleigh, řekne vše detektivu Kelsoové, včetně svého podezření, že Kerrry má spojitost se smrtí všech tří dívek. I když na Susanino přesvědčení o vině Kerryho na smrti dívek nejsou důkazy, vede Susan své vlastní pátrání a doktor Mitchell jí ukáže nahrávku rozhovoru s Kerrym při sezení. Videonahrávka utvrdí Susan ve svém přesvědčení, ale nahrávka se nedá použít, jako důkaz, jelikož je důvěrná. Další den je nalezena další dívka, Page, která skočila ze střechy a o Page mluvil Kerry i s doktorem Mitchellem. Sausan zjistí, že Kerry randí s Mitchellovou maskérkou BiBi a informuje doktora Mitchella. Ještě ten večer je BiBi předávkovaná heroinem…

Princezna a půl království (Princezna a půl království) 2019

Honza zabije draka a získá princeznu a půl království. A tam, kde jiné pohádky končí, naše začíná. Princezně se totiž obyčejný Honza nelíbí, stejně tak jejím královským rodičům. Neumí se totiž chovat, jeho způsoby vzbuzují všeobecné pohoršení a to není nic proti tomu, když se na zámku objeví jeho rodiče. Princezna si zoufá, král s královnou taky, jenže královský slib je královský slib. Na scénu přichází bývalý princeznin nápadník, panovník sousedního království, sobecký král Egon, který princeznu nechal napospas drakovi. Ta se nechá obelstít jeho výmluvami a odpustí mu. Honza má princeznu upřímně rád a když pochopí, jak je z celé situace nešťastná, svatbu zruší a vrátí se do rodné chalupy. Princezna odjíždí s Egonem do jeho království, jenže tam teprve pozná jeho pravou povahu. Když chce utéct, Egon ji uvězní. Naštěstí se podaří uniknout princezninu rádci, učiteli dvorské etikety rytíři Valeriánovi. Ten věří, že jediný, kdo může princeznu zachránit, je Honza. Dokáže se ale Honza naučit dvorské mravy tak, aby mohl nepozorován vniknout na Egonův zámek a už podruhé princeznu zachránit? To je úkol stejně těžký jako zabít draka, zvláště když Egon nenechal nic náhodě a zatykače na Honzu s Valeriánem visí na každém rohu. Autorem originálního a vtipného scénáře je , pohádku natočil . V hlavních rolích uvidíme jako Honzu, jako princeznu, jako krále Egona a v roli rytíře Valeriána. Pohádka se točila v nádherných lokacích hradu Bouzova a na zámcích Hradec nad Moravicí a Hrádek u Nechanic.

Drsný spasitel (Drsný spasitel) 2019

Chlápek v kápi s umělým tech-okem kráčí světem, ve kterém se lidé (a upíři a mutanti a další verbež) řežou granátomety i magií. Kde česká krajina dostala pořádně zabrat kvůli století válek a bytostem, které k nám přišly z Druhé strany. Spasitel hledá svou duši a pravdu o své minulosti, k tomu mu dopomáhají brokovnice Margareth, granátomet Grayson a obrovský revolver Zabiják Démonů. Živí se výhradně jako námezdní lovec a prodává zboží, které sám nalezne v opuštěných vesnicích. Jeho život nabere nečekané obrátky ve chvíli, kdy se dozví, že před několika desítkami let sám vedl armádu démonů proti lidem v největší bitvě naší doby – Bitvě u Sevastopole. Může to být vůbec pravda?

Odsouzeni k lásce (Stealing Chanel) 2015

Zloděj značkového oblečení v těch nejvybranějších obchodech trpí neovladatelnou kleptomanií a jednoho dne na to dojede. Je odsouzen k odvykacímu programu, se kterým mu pomáhá bohatá dědička s příšerně špatným vkusem na módu…