Měsíční archivy: Říjen 2018

Němá svatba (Nunta muta) 2008

Skupina novinářů se rozhodne zmapovat sérii nevysvětlitelných jevů a na své cestě se dostává do zapadlé vesnice, kde prý zmizeli muži. Vzápětí zjišťují, že událostí, která zapříčinila zmizení mužů, je svatba, která se ve vesnici konala v roce 1953 za sovětské okupace hned po Stalinově smrti. Svatební obřad byl náhle přerušen nařízením, které z piety k zesnulému vůdci zakázalo na sedm dní veškeré slavnosti po celé zemi. Vesničané se přesto rozhodli svatbu uspořádat, avšak v naprosté tichosti. Osud vesnice tím byl zpečetěn. Snímek natočil jako svůj debut Horatiu Malaele, skvělý divadelní herec a režisér, který do filmu vnáší řadu divadelních prvků. Stylově pak může připomínat Kusturicovy filmy s jasnou inspirací magickým realismem. Němá svatba nabízí hluboce působivou reflexi nejen sovětské okupace Rumunska ale komunismu jako takového.

Takoví normální puberťáci (Normal Adolescent Behavior) 2007

Žádná tajemství. Žádné zábrany. Žádné omluvy. Amber Tamblyn (Smrtící nenávist) ve žhavého dramatu o skupině středoškoláků, kteří posunou intimní soužití na úplně novou úroveň. Pravidla jsou jednoduchá: žádné náhodné známosti, všichni musí přísahat, že udrží vztahy v rámci skupiny – žádné omluvy, žádné výčitky. Když jedna z přátel poruší pravidla tím, že se zamiluje do kluka, který do skupiny nepatří, vezme to chladná a vypočítavá vůdkyně velmi osobně. Není nic nebezpečnějšího než nepřítel, který býval přítelem.

Nordwand (Nordwand) 2008

Ve třicátých letech se pokouší mnoho horolezců vylézt severní stěnu Eigeru, nikomu se to zatím nepodařilo a kvůli velkému počtu umrtí dostává stěna Nordwand přezdívku Mordwand (Vražedná stěna). Spojením německého a rakouského družstva se v roce 1936 pohybují na stěně čtyři horolezci, kteří po překonání klíčového úseku cesty nemají možnost vrátit se zpátky. A tady začíná drama…

No Man’s Land: The Rise of Reeker (No Man’s Land: The Rise of Reeker) 2008

Pokračování fimu Reeker“ z roku 2005. Nyní se akce filmu odehrává u přepadení kasína, které vede Danny Oceans. Po loupeži bude muset on utéct před šerifem a jeho synem, kteří se rozhodli dostat zloděje.

Průvodce (Okuribito) 2008

Příběh violoncellisty, který po rozpadu orchestru hledá uplatnění v rodném městečku v podhůří japonských Alp a více méně omylem je nachází ve firmě, zabývající se přípravou nebožtíků na poslední rozloučení, oblétl díky oscarovému ocenění celý svět. Pro svého tvůrce znamenal raketový nárůst popularity – a pro svět japonského filmu dlouho očekávaný impuls k novému tvůrčímu vzepětí. Spojení japonské estetiky smrti se zvukem evropského violoncella nenechá chladným ani toho nejcyničtějšího diváka.

Poslední let do pekel (Ultimo volo all’inferno, L’) 1990

Elitní protidrogový policista Mitch Taylor (Reb Brown) pátrá v asijské džungli po narkobaronovi Vincentu Dugganovi (Mike Monty), jenž byl unesen čínskou mafií. Taylor potřebuje Duggana zachránit živého, aby svědčil proti svým kumpánům. Stejné přání má i Dugganova krásná dcera Sheila (Michele Dehne), jež má do tábora únosců doručit výkupné. Taylor Sheilu zachrání ze spárů místních kriminálníků a té nezbývá, než s policistou spolupracovat.

Pat a Mat znovu v akci (Pat a Mat znovu v akci) 2018

Přestěhovali se do nových domů, kde na ně čekají nové kutilské výzvy a nové příhody. Pro Pat a Mata není nic problém, ať již se jedná o boj s rojem včel, opravu elektrické sekačky, ucpaný odpad, boj s krtkem nebo stavbu nové skalky. Pro kutily není žádná komplikace překážkou a žádná výzva dostatečně velká. Vyčistit komín? Postavit nový plot? Naši kutilové si dokáži poradit s každým problémem. Kuťení je pro ně zábava a dokážou si ho patřičně užít. Našim kutilům vůbec není cizí ani moderní řešení a tak se stanou odborníky v užití solární energie nebo instalaci bezpečnostních kamer.

Ouija House (Ouija House) 2018

Laurie pozve pár přátel na chatu své matky. Tam ji přivítá teta Samantha , aby jí pomohla s knihou, na které právě pracuje. Večer chtějí uvolnit atmosféru, a tak si zahrají Ouiju. Jenže tady vládne pouze jeden duch a ten jim nedovolí odejít, dokud si nezahrají jeho hru! V ní Laurie řekne vše o čarodějném klanu jejich rodiny i o zlém čaroději, kterého uvěznili předci pod domem, aby nemohl ublížit světu. Jenže zlo ještě neřeklo své poslední slovo a mladá čarodějnice bude muset bojovat do posledního dechu!

Má večeře s Hervém (My Dinner with Herve) 2018

Snímek Má večeře s Hervém od režiséra a scénáristy pojednává o neobvyklém přátelství, které se vyvine během jedné divoké noci v L.A. mezi živořícím novinářem Dannym Tatem a hercem Hervém Villechaizem , nejslavnějším ozbrojeným trpaslíkem na světě. Následky tohoto setkání oběma mužům navždy změní život. Film je inspirovaný příběhem, který Gervasi napsal společně se .

Mile 22 (Mile 22) 2018

Po úspěšné likvidaci oddílu KGB působícího na území USA dostává elitní úderný tým pod vedením Jamese Silvy nový úkol. Najít ztracené cesium, které mohou teroristé použít na výrobu špinavých bomb, kterými by mohli jednoduše vyhladit celá města. Vše se strašlivě zkomplikuje, když se na základně objeví tajemný Li Noor , který tvrdí, že má ve své mysli klíč k rozřešení celé situace.