Měsíční archivy: Leden 2020

Bílá nemoc (Bílá nemoc) 1937

Do jakési země, jejíž národ je plamennými projevy diktátora právě úspěšně přesvědčován o své nadřazenosti a oprávněnosti vojenské expanze, se rozšířil bacil silně destruktivní formy malomocenství. Je nazýván morbus Tshengi nebo lidově bílá nemoc. Jediný, kdo proti němu vyvinul účinný lék, je lékař chudých jménem Galén. Odmítá však tajemství svého medikamentu prozradit, dokud mocní maří lidské životy válkami.

Znamení čtyř (The Sign of Four) 2001

Za známým detektivem Sherlockem Holmesem a jeho přítelem a kolegou doktorem Watsonem přichází slečna Mary Morstanová. Její otec byl za potlačování povstání původního obyvatelstva v roce 1856 u města Agra důstojníkem britské královské armády v Indii. I když mu na malárii zemřela manželka a plnoletou Mary poslal zpět do Anglie, sám zde zůstal, aby získal plnou penzi. Své dceři však psal pravidelně každý týden. V létě 1881 ji otec konečně oznámil, že na konci roku do Londýna určitě přijede. Na smluvenou schůzku 3. prosince ale nepřišel. Pak už ho nikdo nikdy neviděl. Od té doby jí každý rok ve stejný den poštou přichází krabička s nádhernou perlou. Neví ale, proč a od koho je. Letos místo balíčku přišel dopis s podivným pozváním. Mary chce, aby Holmes s Watsonem šli na schůzku s ní. Věří, že odhalí nejen záhadného dárce perel, ale i tajemství zvláštní mapy podepsané čtyřmi muži, kterou našla v zavazadlech svého otce…

Zimní love story (Winter Love Story) 2019

Cassie vydala svou první knihu, ale příliš ve svůj talent nevěří, protože se neustále srovnává se svou matkou, úspěšnou spisovatelkou. Cassie je plachá introvertka, a když na autogramiádě stojí všichni frontu u vedlejšího stolku, kde své knihy podepisuje úspěšný autor sci-fi Elliot Somersby, a k ní skoro nikdo nezamíří, klesne její sebevědomí na nulu. Nakladatelka dostane nápad a vyšle Cassie na turné s autorským čtením právě s Elliotem. Doufá, že se Cassie od něj přiučí umění získat si publikum a média. Také si všimla, že mezi Elliotem a Cassie přeskočila jiskra. Mladá autorka se s milým a charizmatickým Elliotem během cesty sblíží a také se rychle naučí umění sebeprezentace. Při přebírání ceny amerických nakladatelů ve své řeči děkuje Elliot i své bývalé ženě, zklamaná Cassie z toho usoudí, že se k ní chce asi vrátit…

Zimní zámek (Winter Castle) 2019

Jenny se vydá na svatbu své sestry, kde potká sympatického Craiga, který je zde jako svědek. Okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra. Craig má však s sebou dámský doprovod, který si na něj také myslí…

Půjčovna mozků (Brain Donors) 1992

Vysoká společnost se začne výborně bavit, když si bohatá vdova Lillian Oglethorpe najme obratného právníka Rolanda T.Flakfizera jako svého poradce. Jeho první úkol: splnit panu Ogethorpovi sen o založení baletního souboru. Flakfizer si k tomu najme dva povedené pomocníky: Jacquese, všeuměla, který umí všechno a nic, a Rocca Melonchenka, taxikáře, uklízeče, odborníka přes liposukci a prodavače paruk v jednom. To, co následuje, se dá přirovnat jen k bláznivému útoku na Vaši bránici a znevážení kultury! Od bratrů Zuckerových, tvůrců filmů Bláznivá střela a Připoutejte se, prosím přichází nestydatě zřeštěná komedie!

Drtič (Bruiser) 2000

Ze života mu udělali peklo. Jeho šéf je netvor, jeho vlastní žena noční můrou a jeho nejlepší přítel se ukázal jako ten nejhorší. Vždycky držel jazyk za zuby, dodržoval zákony, společenská pravidla a dělal vše, co se od něj očekávalo. Ale jednoho rána se probudil a zjistil, že je bez tváře a bez identity. Nekonečně dlouhé roky souhlasného kývání jsou pryč. Stal se z něj anonymní, bezvýrazný fantóm odhodlaný nelítostně se pomstít všem lidem, kteří mu ublížili.

Recept na lásku (Liebe nach Rezept) 2007

Už 17 let jsou Corinna a Michael manželé. Mají šťastné manželství, ale nějak jim to v poslední době neklape. Corinna proto udělá něco nezvyklého – s pomocí kouzelných bylinek chce dostat Michaela do romantického stavu. Jenže celá věc dopadne trochu jinak – bylinky zkonzumuje Corinna a ne Michael. A tak se Corinna zamiluje do prvního chlapa, kterého potká – do prodavače ryb Hansena!

Lilly Schönauer – A teď už je to láska (Lilly Schönauer – A teď už je to láska) 2009

Rozvedená kardioložka Katja chce zkusit své štěstí v manželství znovu, i když její dospívající dcera si o snoubenci své matky myslí, že je naprosto nudný. Před svatbou se Katja setkává s kuchařem, který má na starosti svatební menu. Jak spolu začnou různě měnit jídelníček, Katja přemýšlí, zda by ona neměla vyměnit také snoubence.

Najděte stopu (Get a Clue) 2002

Lexy je dvanáctiletá dívka, která celý život strávila mezi privilegovanou elitou na Manhattanu. Je hrdá, že tam může sbírat sólokapry a zásobovat jimi společenskou rubriku školního časopisu. Když se však v místních novinách objeví fotografie jejího učitele, věci se dají nečekaně do pohybu. Učitel totiž zmizel a Lexy musí spolu s rodinným přítelem Jackem odhalit toto tajemství. Tajemství, v němž se skrývá drama.

Noční můra (The Return) 2006

Joannu Mills pronásledují děsivé vize o brutální vraždě mladé ženy zavražděné neznámým mužem. Některá tajemství však nelze pohřbít, přízraky nikdy nezemřou a vrahem může být i ona sama.