Měsíční archivy: Červen 2017

Valley of Ditches (Valley of Ditches) 2017

Z Paříže do Paříže (Un sac de billes) 2017

Bratři Maurice a Joseph jsou kluci, kterým žádná lumpárna není cizí, a protože bydlí v Paříži, mají příležitostí pro svá klukovská dobrodružství více než dost. Tím spíše, když je jednomu deset a druhému dvanáct let. Bohužel jim do dětských her a radostí zasáhne tvrdý osud. Jednoho dne jim totiž maminka musí na kabáty přišít žluté hvězdy. Francie je okupována německou armádou a nacistická správa přitvrzuje. Židům v Paříži už jde o život, a tak tatínek rozhodne, že kluci musí uprchnout do dosud neokupované zóny na jihu Francie, kde se snad všichni zase setkají. A protože Maurice a Joseph musejí z ohroženého domova odejít okamžitě a pokud možno nenápadně, nemají žádné cestovní doklady, vezmou si jen minimum peněz a jídla. Před sebou mají dlouhou cestu nočním vlakem, bezohledné německé hlídky, nebezpečný přechod přes demarkační čáru a cestu přes vysokohorské hřebeny. Jediné, na co se mohou spolehnout, jsou vlastní síly, bystrost, statečnost a instinkt. Netuší, že potrvá ještě tři roky, než válka skončí. Malí hrdinové si naštěstí při tom všem dokáží v sobě uchovat dětství i najít čas na malá klukovská dobrodružství.

Resident Evil: Vendeta (Resident Evil: Vendetta) 2017

Chris Redfield vyšetřuje sídlo, které je spojené s pašováním bioorganických zbraní. Sídlo je zamořeno nemrtvými, kteří jsou nakaženi novým virovým kmenem. Chris zde nalezne Glenna Ariase, překupníka na černém trhu, na kterého je Interpolem vypsán zatykač. Arias mu unikne těsně před tím, než sídlo exploduje. Je spojen s Dr. Rebeccou Chambers, která začíná vyvíjet drogy bojující proti viru, s kterým se setkal Chris v sídle. Laboratoř je napadena jedním z Ariasových kompliců. Útok zničí její dosavadní výzkum. Chris ji následně zachraňuje. Po útoku se na scéně objevuje Leon S. Kennedy, který je pověřen úkolem od samotného prezidenta najít Ariase. Arias chce provést teroristický útok v New Yorku, a tak musí Leon s Chrisem spojit síly, aby mu v tom zabránili.

Once Upon a Time in Venice (Once Upon a Time in Venice) 2017

Steve Ford je soukromý vyšetřovatel z předměstí Los Angeles. Jeho profesní a soukromý svět se spolu střetnou poté, co přijde o svého milovaného psa Buddyho. Buddy je ukraden nechvalně proslulým gangem. Po řadě bláznivých situací začíná Steve s gangem vyjednávat. Současně je pronásledován dvěma pomstychtivými samojskými bratry, osobními strážci jednoho lichváře a několika dalšími podivnými týpky. Říká se, že pes je nejlepším přítelem člověka, a Steve dokazuje, jak daleko je člověk ochoten zajít, aby Buddyho získal zpět.

CHiPs (CHiPs) 2017

Jon a Frank práve nastúpili do Californskej motorizovanej dialničnej hliadky – California Highway Patrol (CHP), každý však z iných dôvodov. Jon sa snaží dať znova do poriadku svoj život I manželstvo a Frank je zase tajný federálny agent, vyšetrujúci mimoriadnu lúpež v ktorej môže mať prsty niekto zvnútra CHP. Na prvý pohľad nerovná dvojica chce dokázať spolu veľké veci, čo sa ľahko povie, ale ťažšie vykoná…

Bad Kids of Crestview Academy (Bad Kids of Crestview Academy) 2017

Nebezpečná hra na vojáky (Toy Soldiers) 1991

V tomto akčním dramatu, odehrávajícím se na jedné severovýchodní vyšší škole, se jakoby setkává Společnost mrtvých básníků a Smrtonosná past. Film začíná mohutnou střelbou v režii pomateného středoamerického teroristy Luise Caliho, který chce tímto způsobem zajistit svobodu svému zadrženému otci, který je mocný narkobaron. Následující sekvence divákům představuje život zlotřilých bohatých dětí z vyšší školy: Joey Trotta je syn mafiána z New Jersey, Billy Tepper je repetent, který poslední čtyři roky strávil na čtyřech internátních školách, Snuffy Bradbury má otce bohatého bankéře, který je předsedou Republikánské strany, Ricardo Montoya je syn slavného právníka a Hank Giles má tatínka, který šéfuje sněmovnímu výboru pro ozbrojené složky. Chlapci opovrhují studiem a tráví čas převážně šikanováním Deana Parkera. Tyto dvě dějové linky se protnou, když se Luis spolu se skupinkou teroristických rváčů dostane přes hranice do Spojených států a přepadnou právě tuto internátní školu s plánem vzít si jako rukojmí syna soudce, který má v případu narkobarona rozhodovat. Netuší ovšem, že úřady již hocha odvezly do bezpečí, a tak se rozhodnou vzít si jako rukojmí všechny studenty, dokud jejich požadavky nebudou splněny. Spolu s FBI a speciálními vládními jednotkami nyní chlapci musí vymyslet, jak se s teroristy nejlépe vypořádat.

Po maturitě (Making the Grade) 1984

Eddie Keaton je typické dítě periferie — a najednou se ocitne na výsluní života. Má zastupovat ratolest jistého milionáře, a tak se stane studentem elitní Hooverovy střední školy a může okusit život, jaký se žije v nejvyšších společenských kruzích.

Bo Burnham: Make Happy (Bo Burnham: Make Happy) 2016

Zachraň mě! (Save Me) 1993

Až dosud úspěšný makléř zaplatí krutou daň za potěšení v náručí krásné ženy.Jim Steven (Harry Hamlin), nejlepší pracovník makléřské firmy, je ve světě akcií, ovládaném intrikami a spekulacemi, vzácnou výjimkou – vždy čestný, žijící spořádaně se svou rodinou. Nic ale netrvá věčně: jeho nový nadřízený se snaží Jima zdiskreditovat v očích spolupracovníků, doma odkrývá Jim nevěru své manželky a musí se vypořádat s rozvodem a především s odloučením od milovaného syna. Není proto divu, že hledá útočiště v náručí jiné ženy, nádherné Ellie (Lysette Anthony), která mu při náhodném seznámení v obchodě nenápadně vmáčkla do dlaně lístek se slovy: Zachraň mně 555-4357.