Měsíční archivy: Listopad 2019

Brept! (Blurt) 2018

Po tom, co si hodný kluk nasadí tajemné brýle pro virtuální realitu, přijde o svůj vnitřní hlas a všechno, co si myslí, od té doby říká nahlas! Když je nucen sdělovat svoje myšlenky, často se cítí trapně, ale nakonec zjistí, že někdy je nezbytné promluvit nahlas, aby člověk něco změnil.

Neviditelná Sue (Invisible Sue – Plötzlich unsichtbar) 2018

Dvanáctiletá Sue zakouší v životě hodně samoty. Její máma pracuje jako vědkyně v laboratoři, kde tráví veškerý svůj čas. Na její narozeniny ji Sue s tátou překvapí v práci, jenže se jí tam pletou jenom pod ruce. Sue se ve zmatku dostane do kontaktu s látkou, díky které se stane neviditelnou! Když krátce poté někdo unese maminku, Sue neváhá s pomocí svých přátel únosce dopadnout a maminku zachránit

Čtvrtá válka (The Fourth War) 1990

V listopadu 1988 je k americké jednotce, sloužící v těsné blízkosti československých hranic, převelen veterán a hrdina z Vietnamu, plukovník Jack Knowles. Ihned po příjezdu se dostane do konfliktu s dosavadním velícím důstojníkem jednotky plukovníkem Clarkem. Nedlouho nato jdou oba společně s několika muži až k samotné hranici, kterou se právě pokouší z československé strany přeběhnout jakýsi muž. Američtí vojáci mu fandí, ale muž je pronásledován a nakonec i zastřelen velitelem československé jednotky Valačevem. Při tom se střetnou pohledy Valačeva a Knowlese oběma je jasné, že mezi nimi jde o zavilé nepřátelství Knowles v noci tajně přejde na druhou stranu hranice a odzbrojí tři nepřátelské vojáky. Oplátkou za to vyhodí Valačevovi muži do povětří jeho džíp. Knowles však nechce přestat a chystá se na další odvetnou akci. Při útěku zpátky potká mladou Češku, dívku Elenu, která pracovala několik let v Německu teď se ale chce vrátit domů pro svou dcerku. Knowles ji dopraví do bezpečí, ale pomoc při přechodu hranic jí neslibuje. Jenže další události jeho postoj změní

Zpívající detektiv (The Singing Detective) 2003

Spisovatel Dan Dark je nemocný a musí nějaký čas strávit v nemocnici. Na lůžku se mu však v horečkách začne odvíjet děj jeho první knihy. V halucinacích vidí muzikálová čísla jako skutečná. Sám se stává hlavním hrdinou – detektivem – a se zaujetím vyšetřuje záhadnou vraždu prostitutky v Los Angeles 50.let.

Burani ve městě (The Out-of-Towners) 1999

Rušný den v Ohiu: Manželé Clarkovi se na letišti loučí se synem, který vylétá z rodného hnízda. Mimořádně zdrcená je z toho hlavně Nancy (Goldie Hawn), protože dala kdysi přednost rodině před kariérou a teď nemá představu, co s načatým životem. V podobné situaci je i Henry (Steve Martin), po mnoha letech propuštěný z reklamní agentury. O novou práci se má ucházet v New Yorku a Nancy se rozhodne ho doprovázet. Jenže na letišti se Clarkovým ztratí kufr, přijdou o peníze, a to je teprve začátek. Bude hůř a povadlé manželství bude muset projít těžkou zkouškou…

Malý indián (Patoruzito) 2004

Malý Patoruzito je späť tu a s ešte väčším dobrodružstvom ako v prvej časti. Jeho kmeň ho požiada, aby ho počas národnej prehliadky viedol v promenáde. Patoruzita táto ponuka teší, ale zistí, že sa stratila jeho najlepšia kamarátka Malen. Akonáhle sa vráti na miesto oslavy, začína sa pred ním odkrývať tajomná skutočnosť… Patoruzito musí nájsť Malen!

Honzíkova cesta (Honzíkova cesta) 1956

Pětiletému Honzíkovi Tichému přišel do školky dopis, v němž ho dědeček zve k sobě na návštěvu. Chlapci se na venkově u prarodičů loni moc líbilo a rád by jel znovu. Rodiče ale nemají čas ho tam zavézt. Honzík maminku přemluví a ta nakonec svolí, aby jel sám vlakem. Cesta dobře dopadne a dědeček čeká s vozem taženým koněm na nádraží v Koníkově. Honzík se brzy spřátelí s místními dětmi, nejvíc s malou školačkou Terezkou. Jenom se zlobivým Ferdou má problémy. Kluci se nakonec poperou a Ferda Honzíkovi ukradne skleněnou kuličku. Honzíka se zastane starší kluk Viktor a zloděj musí kuličku vrátit. Na pozvání učitele Stolaře, který učil i jeho otce, navštíví Honzík místní školu. Do třídy přijde s kocourem, který vzápětí uteče. Ferda chlapci nabídne pomoc při jeho hledání, ale ze msty zavede Honzíka do lesa, kde ho opustí. Děti chlapce hledají a najdou ho spícího v trávě. Pro Honzíka přijede maminka. Při loučení s dětmi přijde i Ferda, který mu jako omluvu daruje nožík. Honzík mu na stvrzení přátelství věnuje svoji skleněnou kuličku.

Tisíc mil s láskou (Rosso Mille Miglia) 2015

Krotitelé upírů (Qian ji bian) 2003

Elitní zabiják upírů Reeve (EKIN CHENG Legenda o Zu, Zabijáci z Tokia) bojuje proti brutálnímu světu vampírů, kterému vládne jeho úhlavní nepřítel, Vévoda. Ten se snaží dopadnout prince upířího národa, aby pomocí jeho krve uvrhnul Zemi do nové doby temna. Reeve s pomocí JACKIE CHANA (Cesta kolem světa za 80 dní, Křižovatka smrti) musí Vévodu zastavit, než bude příliš pozdě.

Gen-X Cops (Te jing xin ren lei) 1999

Skupina rebelantských poldů se rozhodne zničit místní podsvětí. Když získají informaci, že na cestě je obrovská zásilka výbušnin, přichází jejich chvíle. Plán je připraven a tak může začít akce plná napětí a drsného bojového umění, ve které jde o život.