Měsíční archivy: Prosinec 2023

Lady Ballers (Lady Ballers) 2023

Bývalý středoškolský basketbalový trenér, kterému se nedaří, udělá cokoli, aby vyhrál, což v tomto případě znamená, že vede svůj tým mužů, kteří si nasadí paruky a brutálně dominují v několika ženských sportech.

Tváří v tvář s teroristou: Rozhovor s elitním členem ETA (Face to Face with ETA Conversations with a Terrorist) 2023

Vánoce jako z románu (Small Town Christmas) 2018

Spisovatelka Nell odjíždí kvůli autogramiádě na pár dní do městečka Springdale, kterým se inspirovala při psaní své úspěšné knihy. Z výletu je však velmi nervózní. Poslední autogramiáda se totiž bude konat v knihkupectví, které vlastní její dávná láska…

Jednorožec k Vánocům (A Unicorn for Christmas) 2021

Rodina s dcerkou Izzy se přestěhuje z velkoměsta na venkov, protože koupili starou farmu. Holčička z toho není vůbec nadšená. Až dokud se nestane zázrak. Objeví malého bílého poníka, kterému na hlavě září roh jednorožce. Izzy je přesvědčená, že Sněhová vločka – tak se totiž pony jmenuje, je opravdový jednorožec. Stanou se z nich skuteční přátelé a Izzy ho musí ochránit před chamtivým majitelem vánoční pouti.

Open Graves (Open Graves) 2009

Partě přátel se do ruky dostane tajuplná hra Mamba, která slibuje splnění jakéhokoli přání výherci. Vyhrát hru ale není tak jednoduché. Pokud se dostanete na špatné políčko, musíte si vytáhnout kartu, na které je napsané, zda-li jste prohráli. Těm nešťastníkům, kteří prohráli, rovnou karta ve verších prozradí, jakým způsobem zahynou. Dva přeživší hrdinové ale nemají starosti jenom kvůli výhře, musí se vypořádat i s policejním detektivem, který chce hru získat.

Neznámý muž (Aru Otoko) 2022

Po rozvodu najde Rie štěstí se svým druhým manželem Daisukem, s nímž založí novou rodinu. Když však Daisuke zemře při tragické nehodě, Rie zjistí, že její nový manžel není tím, za koho jej považovala.

Telekinez (Telekinez) 2023

Showing Up (Showing Up) 2022

Živelný a sžíravým vtipem vyprávěný příběh Lizzie , umělkyně, která je na dosah získání výstavy, jež jí změní život. Lizziin život se v době příprav na výstavu změní v chaos, který následně inspiruje její umění.

Pacifiction (Pacifiction) 2022

Spisovatelka se vrací do své země na ostrově ve Francouzské Polynésii poté, co ve Francii triumfovala s románem. Je však dezorientovaná a prožívá tvůrčí krizi. Tváří v tvář neschopnosti psát nová díla se rozhodne přijmout práci simultánní překladatelky pro velvyslance. Začíná mezi nimi zvláštní milostná přitažlivost plná kontrastů. Postupně si uvědomuje cynismus mezinárodní politiky s latentní hrozbou nových jaderných testů ze strany francouzské vlády. Její milostný vztah s velvyslancem bude tímto konfliktem ovlivněn a zájmy a romantika se budou zmateně a poutavě mísit až do smutného konce. , režisér avantgardního snímku (Zvláštní cena poroty v Cannes Un Certain Regard, 2019), se od své vize umírajícího krále Slunce ve filmu (Zvláštní uvedení v Cannes, 2016) až po novou exotickou zápletku zasazenou do prostředí jaderné hrozby vzpírá všem konvencím konformity. Ve filmu Pacifiction, uvedeném v canneské soutěži, v lahodném tropickém příběhu prohřátém tahitským sluncem si oblékl kostým velvyslance po boku v roli zapšklého majitele nočního klubu.

Plán pro rodinu (The Family Plan) 2023

Dan Morgan zastává mnoho rolí. Je to oddaný manžel, milující otec a úspěšný prodejce aut. Býval i nájemným vrahem. Když jej dostihne vlastní minulost, musí vzít svou nicnetušící rodinu na výlet, jaký nemá obdoby.