Měsíční archivy: Březen 2020

Šťastný konec (Happy Ending) 2018

Helle čeká už celou věčnost, až její workoholický manžel Peter odejde do důchodu, aby si mohli užívat podzim svého života společně. Chce s ním cestovat a objevovat svět – ale když se Peter vrátí z posledního dne v práci domů, události naberou nečekaný spád. Peter má totiž pro svou ženu velké překvapení – rozhodl se odstartovat novou kariéru dovozce vín a veškeré jejich úspory investoval do exkluzivní vinice v Rakousku! Helle a Peter se rozejdou a podstoupí spalující cestu poznání, překypující novými příležitostmi, problémy a sny… Mohou ale po padesáti letech manželství začít znovu? A dokáží bez sebe vůbec žít?

Vlastníci (Vlastníci) 2019

Paní Zahrádková s manželem idealisticky chtějí, aby společnými silami dům zachránili. Novomanželé Bernáškovi (, ) se s nadšením připojují. Paní Roubíčková pedantsky kontroluje řádný průběh schůze. Paní Horvátová všechno iniciativně komentuje. Naivní pan Švec zastupuje svojí maminku. Paní Procházková s panem Novákem hledá způsoby jak zhodnotit svůj majetek. Pan Nitranský touží po půdě v domě a pan Kubát důsledně sabotuje jakékoliv rozhodnutí. A v pozadí číhají bratři Čermákovi (, ), jen starý pan profesor Sokol zatím nic nekomentuje…

The Ottoman Lieutenant (The Ottoman Lieutenant) 2017

Krásná a nezlomná Lillie , frustrovaná nespravedlností v její domovině, opouští USA poté, co potká Juda , amerického doktora, který podniká lékařskou misi do Osmanské říše. Lillie se zamiluje do nepřítele, poručíka osmanské císařské armády. Nyní při invazi vojenských sil se musí rozhodnout, jestli chce být taková, jakou ji lidé chtějí mít, nebo jestli bude sama sebou…

Karel, já a ty (Karel, já a ty) 2019

Uvěřitelný film o pauze v manželství, stálosti vztahů, empatii a mnoha dalších věcech. Inteligentní, přemýšlivá, jemná komedie s v hlavní roli. Saša (Jenovéfa Boková) cítí, že se její vztah s manželem Karlem vyčerpal, a tak od něj na čas odchází. Nachází chvilkový azyl u Dušana , starého známého, který jim kdysi hrál na svatbě. Oba se snaží zorientovat ve svých vztazích a vzájemně jsou si v tomto tápání oporou. Celovečerní debut klade důraz na přirozenost dialogů i hereckých výkonů. S neokázalou elegancí a subtilním humorem představuje svět třicátníků, kteří hledají, nacházejí a někdy i ztrácejí přátele i životní partnery.

Rachot ve městě Big Kill (Big Kill) 2018

Rozmazlenec z Filadelfie, dva nešikovní gambleři na útěku a smrtonosný kazatel jsou nuceni čelit nepřizni osudu v kdysi malebném, dnes už ale zchátralém městečku Big Kill.

Lekce Faust (Lekce Faust) 1993

Pokus o aktuální výklad Faustovského mýtu. Faust, náhodný člověk z davu, je manipulován celým dějem, vžívá se do role Fausta až do hořkého konce.

Zloději a lháři (Lying and Stealing) 2019

Snímek Zloději a lháři se odehrává v Los Angeles, městě, kde jsou dojmy často důležitější než skutečnost. Ivan je zdvořilý a pohledný mladý zloděj. Specializuje se na krádeže špičkového umění. Je to špinavý byznys, který vynáší – ale Ivan chce skončit. Elyse je krásná herečka, která má skříň plnou kostlivců a hromadu dluhů. Tihle dva prohnaní a sexy zločinci brzy spojí své síly, aby provedli poslední velkou a troufalou loupež. S nasazením života, hromadou peněz i vězením na krku oba podrobí svou lásku i oddanost tvrdé zkoušce v této zábavné kriminální komedii plné flirtu.

Párty Hárd (Párty Hárd) 2019

Tato černá teenage komedie pojednává o třech spolužácích, kteří chtějí udělat ten nejlepší mejdan pod sluncem, aby zapůsobili na své vysněné dívky. Kdo zasune a kdo se stane obětí brutální šikany?

Půjčovna masa: Nové pouzdro (Altered Carbon: Resleeved) 2020

Takeshi Kovacs musí na planetě Latimer ochránit tatérku a zároveň vyšetřit smrt šéfa jakuzy spolu se seriózním členem KJRN.

Dostanu tě! (Gotcha!) 1985

Anthony Edwards (Pohotovost) a Linda Fiorentino (Muži v černém) hrají hlavní role v této napínavé komedii. Jonathan Moore (Edwards) je plachý student zvěrolékařství na Kalifornské univerzitě. Zároveň je šampiónem ve školní paintballové hře Dostanu tě. Na prázdninách v Západním Německu podlehne svodům starší ženy, erotické a tajemné Sashi (Fiorentino). Z té se ovšem záhy vyklube opravdový špion! Když se Jonathan vrátí domů do Los Angeles, má v batohu podezřelou roli filmu a za zády agenty KGB! Rázem se ocitá v realistické verzi své oblíbené hry Dostanu tě!