Měsíční archivy: Březen 2018

24 týdnů (24 Wochen) 2016

Příběh televizní komičky Astrid, která se svým přítelem čeká dítě s Downovým syndromem a vážnou srdeční vadou a zvažuje, zda si jej navzdory obtížné lékařské prognóze ponechá, či ne.

Legenda o Kolovratě (The Legend of Kolowrat) 2017

The Man Who Invented Christmas (The Man Who Invented Christmas) 2017

The Man Who Invented Christmas vypráví kouzelný příběh o cestě, která vedla k vytvoření Ebenezera Scrooge, malého Tima a dalších klasických postav z Vánoční koledy. Ve filmu uvidíme, jak Charles Dickens spojil inspiraci ze svého skutečného života a svou živou představivost, a dal tak vzniknout nezapomenutelným postavám a nadčasovému příběhu, který navždy změnil vánoční svátky v oslavu, jakou známe dnes.

Fakjů pane učiteli 3 (Fack ju Göhte 3) 2017

Zeki Müller byl jako učitel-samouk vždy zastáncem drsných a nezvyklých metod. Přiměřené násilí na žácích mu nikdy nebylo cizí. Ať už po nich střílel, nasazoval jim pouta, využíval elektrošoky nebo je dokonce nutil se něco ve škole naučit. Ale teď, v třetím díle filmové série Fakjů pane učiteli, přichází okamžik pravdy. Goethovu gymnáziu ubývají studenti a od dalšího školního roku mu hrozí zavření. Poradce pro volbu povolání oznámil Zekiho třídě, že po škole nemají nikde žádnou šanci a navíc je teď čekají testy, které mají prověřit jejich schopnost vůbec dojít k maturitě. Mezi učiteli i studenty zavládne děsivá deprese. Pedagogové se bojí, že přijdou o práci. Studenti propadají zoufalství z toho, že dveře k lepší budoucnosti jsou pro ně definitivně zavřené. Ředitelka Gudrun Gerster všechny tyto starosti s radostí hodí na krk hlavně Zekimu a nové školní posile Biggi Enzbergerové . Mají se postarat o několik rychlých, výrazných studentských úspěchů, aby zabránili zavření školy. A tak jsou na řadě soutěže o nejlepší studentský hudební a výtvarný výkon, o nejlepší školní noviny. Na programu se musí objevit i veledůležitá kampaň proti šikaně na škole.Je tedy na Zekim, aby své svěřence konečně donutil vzít osud do vlastních rukou. Jenže jedna věc je někoho přesvědčit a druhá, aby to pak dotyční i udělali. Na řadu přichází další Zekiho novátorské pedagogické postupy zahrnující i nelegální podkožní čipování studentů, aby se mu netoulali za školou. Protože studenti Chantal, Danger, Zeynep i Burak mají vedle obtížné vzdělatelnosti i jiné, hodně odlišné problémy. Je vůbec nějaká naděje, že Zeki k maturitě protlačí celou 11. B?

Everybody Loves Somebody (Everybody Loves Somebody) 2017

Doktorka Clara si užívá svého single života a nenavazuje dlouho vztahy. Na svatbu svých rodičů tak vyrazí se svým kolegou, kterého požádala, aby se vydával za jejího přítele. Vše se vyvíjí velmi pozitivně do okamžiku, kdy na svatební oslavu bez pozvání dorazí Clařin expřitel Daniel . Podlehne Clara volání minulosti?

Fantastická žena (Una mujer fantástica) 2017

Marina, servírka a zpěvačka, a Orlando, starší muž, se do sebe zamilují a plánují společnou budoucnost. Orlando však náhle onemocní a následně umírá. Coby transžena je Marina nucena bojovat nejen s Orlandovou rodinou, která je přesvědčena, že Marina nese za jeho smrt zodpovědnost, ale i s předsudky svého okolí, jež její sexuální identitu považuje za cosi nenormálního a zvráceného. A především za právo být sama sebou.

Dangshin geogi iteojoorraeyo (Will You Be There?) 2016

Han Soo-hyun je úspěšný dětský chirurg, který v Kambodži za pomoc novorozenci dostane od starého muže 10 tajemných pilulek, jež mu umožňují vrátit se na chvíli o 30 let zpět, kde střetává své mladší já . Spolu se pak snaží zachránit Soo-hyunovu přítelkyni Yeon-u (Seo-jin Chae). Jejich činy ovšem mají nechtěné následky a budoucnost se mění víc, než by si přáli.

Komuna (Kollektivet) 2016

Thomas Vinterberg zasadil svůj film Komuna do poloviny 70. let, do prostředí akademického společenství na předměstí Kodaně. Hrdiny filmu jsou Erik (Ulrich Thomsen), Anna (Trine Dyrnholm) a jejich dcera Freja (Martha Sofie Wallstrøm Hansen), kteří začnou uskutečňovat svůj sen o autentické komuně plné vzájemnosti a radovánek. Idea láskyplného a rodinného společenství pod střechou Erikova domu se ale začne rozpadat, když se do domu přistěhuje jeho milenka. Přežije ideál střet s realitou?

Harmonium (Fuchi ni tatsu) 2016

Dynamický psychologický thriller HARMONIUM od japonského režiséra zkoumá velmi křehké vazby, které spojují rodinu dohromady. Manželé Toshio a Akie vedou šťastný, byť předvídatelný život společně s jejich dcerkou Hotaru. Jednoho dne se před Toshiovou dílnou objeví Yasaku, tajemný cizinec z jeho minulosti, který byl právě propuštěn z vězení. Toshio mu nabídne práci i volný pokoj. Yasaku brzy pronikne do jejich rodinného života, flirtuje s Akie a učí Hotaru hrát na harmonium. Když však na světlo vyplují jeho tajemství, následky jsou katastrofální.

The Assassin (Ci ke nie yin niang) 2015

Filmová báseň jednoho z největších filmařů současnosti zasazená do Číny 9. století je vizuálně omračujícím vyprávěním s prvky žánru wuxia (čínského ekvivalentu středověkého rytířského eposu s prvky fantasy). Jeho hrdinkou je profesionální vražedkyně Nie Yinniang, která poté, co selže ve svém úkolu, dostává od své paní rozkaz vrátit se do svého rodného kraje a zabít muže, jemuž byla kdysi přislíbena – svého bratrance, který dnes velí největší vojenské oblasti v severní Číně.