Měsíční archivy: Duben 2019

Prooi (Prey) 2016

Scream for Me Sarajevo (Scream for Me Sarajevo) 2017

Scream for Me Sarajevo je úžasný příběh o neuvěřitelném rockovém koncertu, který odehrál frontman kapely Iron Maiden v roce 1994 uprostřed obléhání Sarajeva. Záběry z unikátního vystoupení, setkání s těmi kteří se na koncert dostali a díky kterým se uskutečnil, odhodláni žít si svůj život bez ohledu na zvěrstvo které se dělo kolem nich. Rozhovory s kapelou, se štábem i s ochrankou nás vracejí do kruté a nebezpečné reality. Film o mimořádných lidech prožívajících hrůzy války a o muzikantech, kteří riskovali své životy aby pro ně zahráli.

Mutafukaz (Mutafukaz) 2017

Angelino je jedním z tisíců k smrti unavených lidí žijících v Dark Meat City, nemilosrdné megalopoli ve slunné Kalifornii. Ve dne brázdí městem a rozváží pizzu, v noci dřepí v ošuntělém hotelovém pokoji se svým kámošem Vinzem a armádou švábů, kteří se stali součástí rodiny. Po nehodě na skútru, způsobené nebeskou vidinou Luny, dívky s vlasy černými jako uhel, začnou oba mladíky sužovat ukrutné bolesti hlavy znásobené podivnými halucinacemi. Jsou to ale doopravdy halucinace? Možná ne… Pronásledován chlápky v oblecích, Angelino nemá pochyb o tom, že se stal jejich terčem. Ale proč právě on? Po hrozivé honičce je nakonec zajat a odhalí pravdu o svém původu. Ukáže se, že je ve skutečnosti napůl člověk a napůl tzv. Macho, příslušník nadmíru násilné rasy snažící se podmanit si svět. Nechá se zlákat do jejich řad, nebo si zvolí jinou cestu?

Batman vs. Two-Face (Batman vs. Two-Face) 2017

Ve službách krále (Le miracle des loups) 1961

Město Dijon bujaře slaví nástup Karla Smělého, čtvrtého vévody burgundského. Karel pořádá velkolepé oslavy, jimiž chce oslnit nejurozenější šlechtice, které sem pozval, včetně francouzského krále, svého bratrance Ludvíka XI. Oslavy končí velkým turnajem a mladý vévoda doufá, že jeho barvy s převahou zvítězí.Rytíř Robert de Neuville miluje Jeanne de Beauvais, schovanku krále. Tu si ovšem vyhlédl i Vévoda Burgundský a Ludvík XI. dobře ví, že tento sňatek by prospěl nejen blahu Francie, ale především i jemu samotnému. Podcenil však lásku Roberta a Jeanne a především svého rivala Vévodu Burgundského, který se neštítí žádných podlostí a intrik, jen aby naplnil svou touhu po moci.

Despite the Falling Snow (Despite the Falling Snow) 2016

Otevřené oči (Chasing Sleep) 2000

Univerzitní profesor Ed Saxon se jednoho rána probudí a zjistí, že jeho žena se nevrátila domu. Kam zmizela? Vrátí se? Objeví ji někdy? Noční můra přijde, když otevřete oči…

Řeka do nenávratna (River of No Return) 1954

Farmář Matt Calder společně se synem zachrání Harryho a půvabnou zpěvačku Kay z rozbouřených peřejí. Vidina zlata ale vede sobeckého Harryho k tomu, že ukradne Mattova koně a zanechá všechny ostatní, včetně své snoubenky, na pospas nepřátelským indiánům. Ti se blíží a hrdinové musí rychle jednat. Jednou z možností je prchnout po řece. Přestože byli Marilyn Monroe a režisér Otto Preminger donuceni pracovat na filmu proti své vůli, stal se film nakonec kasovním trhákem a dodnes je považován za klasickou ukázku westernového filmu. Snímek má na svou dobu velmi svižné tempo a jako šťastná volba se ukázalo obsazení Marilyn Monroe a Roberta Mitchuma. Střet jejich odlišného projevu i sexappealu dodává filmu zvláštní napětí.

Čarovné střevíce (Die Galoschen des Glücks) 2018

Velkovévodkyně Otilie se svým služebnictvem připravuje narozeninovou slavnost pro princeznu Auroru. Dvě veselé kuchařky, paní Starost a paní Štěstí, tráví celý den v kuchyni přípravou slavnostních jídel. Nikdo ovšem netuší, že jsou to ve skutečnosti víly, které vládnou kouzelnou mocí – přesněji řečeno vlastní kouzelné střevíce, které jeho majiteli plní přání. Na slavnost přijede princezna Aurora, do které se na první pohled zamiluje mladý sluha Johann. Princezna je pro něj samozřejmě nedostupná, on náhodou objeví odložené střevíce štěstí a obuje si je. V okamžiku se promění v urostlého prince Ludwiga. Podaří se mu vzbudit zájem princezny Aurory, i když neumí správně stolovat, tančit ani brilantně konverzovat, padá z koně a vůbec se dostává do různých trapných situací. Pomáhá mu z nich půvabná služka Lisbeth, která je do  Johanna dávno zamilovaná. Johann si začne všímat toho, že se mu vlastně svět urozených a bohatých moc nezamlouvá a že Aurora je povýšená a arogantní. O to víc začíná oceňovat skromnou a šikovnou Lisbeth. Aurora má ještě další dva uchazeče o přízeň, kteří na Johanna připraví past…

Vítr ve vlasech (Nessuno mi pettina bene come il vento) 2014

No One Can Brush My Hair Like the Wind je film zobrazující životy mnoha osamělých duší zoufale hledajících společnost. Nesnadný vztah mezi spisovatelkou, která žije v osamění, a mladou dívkou, která vpadne do jejího života.