Měsíční archivy: Červen 2022

61* (61*) 2001

V létě roku 1961 se Rogeru Marisovi a Mickeymu Mantleovi, baseballovým hvězdám týmu New York Yankees, podaří překonat rekord Babe Rutha z roku 1927, který za jedinou sezónu dokázat udělat 60 home runů. Oba hráči touží po uznání, po vítězstvích i po tom, aby ve dvoraně slávy jednou stáli bok po boku takových hráčů, jakými byli DiMaggio, Gehrig či Ruth. Netuší však, jak vysokou osobní daň budou muset zaplatit za to, že svou práci dělají, jak nejlíp dokáží. Pod tlakem tisku se jejich sportovní triumf mění v noční můru a jen díky hlubokému přátelství se dokáží vyrovnat s tím, co Amerika čeká od svých hrdinů.

Hrdinové (Les Héroïques) 2021

Michel není schopen dospět. Bývalý narkoman a věčné dítě sní jen o motorkách a tráví čas se svým nejstarším synem Leem a jeho kamarády. V padesáti letech se musí vyrovnat s tím, že mu jeho bývalá žena právě porodila dalšího potomka. Snaží se neopakovat stejné chyby a být dobrým člověkem.

Vše o Nině (All About Nina) 2018

Mladá stand-up komička Nina má velmi slušně rozjetou kariéru. Její vystoupení jsou žádaná, a tak se zdá, že ji čeká zářná budoucnost. Jenže nakolik má Nina úspěchy v kariéře, natolik má rozvrácený svůj vlastní osobní život. Po každém vystoupení zvrací, stres zahání litry alkoholu a absenci skutečného vztahu nahrazuje množstvím náhodného sexu na jednu noc. Výjimkou je její podivný vztah s trochu stálejším ženatým milencem, násilnickým policistou, kterému nedělá problém Ninu sem tam zbít. Aby z tohoto frustrujícího prostředí Nina unikla, podala si přihlášku do comedy-klubu v Los Angeles. Odletí tam a nastěhuje se ke své kamarádce Lake, lesbičce, která neustále řeší problémy druhých. Nina v LA nečeká jenom na výsledek konkurzu, ale vystupuje v místních klubech. V jednom z barů narazí na Rafea. Rafe není komikem a Nina se k němu zprvu chová dost nepřátelsky. Klidný a distingovaný Rafe se jí ale líbí čím dál víc. Jenže ani v novém vztahu se není schopna zbavit svého drsného image moderní sarkastické ženy. Její maska vztah, o který hodně stojí, pochopitelně ničí. Pak se Nina dozví, že uspěla v konkurzu, a zjišťuje, že její soupeřky se k ní chovají odtažitě a úspěch jí přejí jen na oko…

Mstitel (Pomstiteľ) 2021

Anton je, tedy býval, slavný divadelní herec, leč krutý život počal mu do cesty klásti proradné překážky. Například židli nebo díru, což si po čtrnácti pivech zkuste zdolat, vy kreténi. Když ho ředitel divadla vyhodí z práce a jeho manželka chce z bytu, vezme Anton osud do svých rukou. A začne chlastat ještě víc. Rozjede se taková plejáda fantastických zážitků, výtvarných skvostů a (ne)chtěných vtipů, že vám záchvaty smíchu možná už zůstanou a budete muset na smací odvykačku. Srandičky mají ovšem jeden háček – Antonova manželka se tomu vůbec nesměje. A opustí ho i s jeho synkem Tomáškem, tátovým největším obdivovatelem. Anton v zoufalství (a kocovině) synkovi nakecá, že se chystá na misi na Mars, proto je tohle období tak těžký. A težký období to teda ještě bude, že i let do Vesmíru bude proti existenci na Zemi pohoda. Ovšem kdo jiný z nás, nebojácných Čechů, by měl dokázat cestu na Mars než Anton?

Zlatý člověk (Zlatý člověk) 1939

Profesor Partyk je slavný chirurg. Pro nával práce v sanatoriu zanedbává svou půvabnou ženu Pavlu. O místo u Partyka se uchází mladý lékař Jáchym. Na chodbě sanatoria potká Pavlu, která se mu představí jako Marie Novotná. Protože si jsou vzájemně sympatičtí, začnou se spolu scházet. Partyk si všimne, že se jeho žena už v sanatoriu neobjevuje, a začne ji podezírat z nevěry. Jáchym mu vypráví o své přítelkyni a Partyk projeví zájem ji poznat. Pavla setkání odmítne. Partykovo neurčité podezření, že Marie je vlastně Pavla, se potvrdí, když zachytí v telefonu její vzkaz, aby dr. Jáchym ihned volal Marii Novotnou. Pošle Jáchyma do svého domu s dopisem pro Pavlu a ten pozná, že jeho milovaná Marie je vlastně Partykova žena. Zdrcen odchází ze sanatoria. Partyk zažádá o rozvod a chce si pak vzít doktorku Severýnovou, která ho miluje. Pavla mu oznámí, že čeká dítě. Ženský lékař zjistí, že je těhotná již šest měsíců. Partyk si uvědomí, že očekávané dítě je jeho, a vrátí se k Pavle.

Nákupní horečka (Going Shopping) 2005

Holly G. je úspěšná módní návrhářka s vlastním butikem. Když se rozhodne ve svém obchodě uspořádat největší výprodej v roce, musí v průběhu bouřlivého víkendu na den matek čelit podvodům, euforii, zoufalství, kleptomanii, rebelii, závislosti a vášni. Nový film pohlíží na to, jakou důležitou roli hraje oblečení a nakupování v životě žen.

Deadly Daughter Switch (Deadliest Switch) 2020

Brooke vede dokonalý život po boku milujícího manžela a dcery Hailey. Ten se však obrátí naruby, když test DNA odhalí nepředstavitelné. Hailey není jejich biologická dcera, ale byla v nemocnici nedopatřením zaměněna s jiným miminkem. Když se rodina seznámí s Alexis a její dcerou Breanne, rozhodnou se obě dívky žít s Jenkinsovými. Zoufalá Alexis tedy vymyslí plán, jak získat zpět nejen Breanne, ale i svou biologickou dceru Hailey.

Vražedné právo (Killer in Law) 2018

Snímek na motivy skutečných událostí nabízí příběh Melissy, šťastně vdané ženy s osmiletou dcerkou, která navrhne matce svého manžela, aby se k nim nastěhovala. Brzy však Melissa zjistí, že je babička vyšinutá a ráda by svou vnučku unesla jako náhradu za vlastní mrtvé dítě.

Brzy na shledanou (See You Soon) 2019

Americká fotbalová hvězda Ryan Hawkes utrpí při zápase zranění, které ohrozí jeho další kariéru i účast na Světovém poháru. Léčba a rekonvalescence si sice vyžádají nepříjemnou přestávku ve sportování, ale právě díky ní mu do života nečekaně vstoupí láska. Ryan se zamiluje do ruské svobodné matky Lany Kalininy, která ho okouzlila na první pohled. Oba však pocházejí ze zcela rozdílných světů a jejich křehký vztah se ocitne v ohrožení dříve, než by se mohl začít slibně rozvíjet a posilovat.

Zkrať to, zlato (Long Story Short) 2021

Ako by ste žili svoj život, keby každý váš rok trval len niekoľko minút? Teddy je notorický leňoch. Jeho dni sú väčšinou jeden za druhým naplnené nudou a flákaním. Stretnutie s tajomnou cudzinkou však všetko zmení. Z jeho života sa stáva, doslova chvíľková záležitosť. Ráno po svadbe s milovanou Leannou sa Teddy zobudí a skôr ako sa nadeje, zistí, že po pár minutách jeho život skočil o rok do predu. Majú deň prvého výročia ich svadby a Leanna má krátko před pôrodom. Teddymu prešiel rok, ktorý si nepamätá, že by prežil. Jeho život sa rozpadá a pre Teddyho začínajú šialené preteky s časom. S pomocou svojho najlepšieho priateľa Sama sa Teddy snaží počas pár chvíľok dať dohromady všetko čo sa pokazilo. Musí sa naučiť žiť svoj život vo vzácnych okamžikoch, aby získal späť ženu, ktorú miluje i keď by to malo byť i len na pár sekúnd…