Měsíční archivy: Březen 2017

Opálení (Sunburn) 1979

Pojistný vyšetřovatel Jake má za úkol prozkoumat vraždu zámožného obchodníka v Acapulcu. Jako pomocnici si najímá atraktivní modelku z New Yorku Ellie coby svou manželku a společně pak předstírají, že jsou turisté na dovolené. V roli místního detektiva Marcuse se zde objevuje Art Carney – právě díky němu se Jake dostává do nejrůznějších malérů. Ve filmu rovněž účinkuje Joan Collins, a to v roli podezřelé Nery. Původně byl tento snímek (vycházející z románu Stanleyho Ellina The Bind) natočen pro televizi. Hudební složka zde sestává z písní, které si pouštějí postavy z přehrávačů, mimo jiné zde zazní např. skladby Herbie Hancocka.

Není úniku (One Way Out) 2002

Harry Woltz (James Belushi) je jedním z nejlepších detektivů široko daleko. Jako specialista na odhalování vražd tvrdí, že žádný zločin není dokonalý, a že každý pachatel za sebou zanechá stopu, která ho nakonec usvědčí. I když Harry pracuje na straně zákona, není žádný andílek. Má závislost na hazardních hrách a v kasinu dluží velkou sumu peněz. Věřitelé mu jdou po krku a jediná možnost jak svůj dluh smazat, je naplánovat dokonalou vraždu bez důkazů.

Milenci v roce jedna (Milenci v roce jedna) 1973

Konec války přinesl těm, kteří se ho dožili, nejen radost, ale také vážná traumata z trýznivých zážitků. Když nadšený filmový amatér, poněkud lehkomyslný mladík Pavel okouzleně natáčí plachou, do sebe uzavřenou dívku Helenu, netuší, že ona má za sebou zkušenost s koncentrákem. Vznikající milostný vztah mezi nimi je proto křehký a snadno zranitelný. Jako zajímavost lze doplnit, že původně měla být dívka židovského původu, ale tato okolnost musela být zamlčena.

Sedmé znamení (The Seventh Sign) 1988

Těhotná Abby Quinnová zjišťuje, že ona a její dosud nenarozené dítě hrají děsivou roli v řetězci událostí, vedoucích k zániku světa. Poté, co s manželem pronajali svůj byt tajemnému Davidovi, se mladá žena ocitne v centru zájmu podivných sil. Jen s její pomocí se totiž má naplnit proroctví o soudném dni a sedmém znamení. Dokáže se zoufalá a osamělá žena postavit vůli boží a zachránit své dítě?

Fannyina cesta (Le voyage de Fanny) 2016

Snímek inspirovaný skutečnými událostmi vypráví neuvěřitelný příběh o odvaze, síle a přežití – příběh statečného děvčátka, které se nezastaví před ničím a z nikoho nemá strach… V roce 1943 poslali rodiče třináctiletou židovskou dívku Fanny a její mladší sestry z Francie do dětského domova pro židovské děti v neutrálním pásmu. Když nacisté proniknou na italské území, členové OSE (francouzské židovské humanitární organizace) naléhavě organizují přesun dětí do Švýcarska. Fanny, která je nucena rychle uprchnout, se stane vůdkyní skupiny dětí a vydá se na nebezpečnou misi napříč okupovanou Francií s cílem překročit švýcarské hranice a zachránit si tak život.

Syrská love story (A Syrian Love Story) 2015

Na příběhu dvou vězňů syrského režimu vypráví autor o složité situaci v zemi, která teď hýbe světem.Natáčení působivého dokumentu začalo už v roce 2009. V hlavní roli syrský manželský pár. Ámer a Raghda jsou političtí aktivisté. Seznámí se ve vězení. Zamilují se a po propuštění na svobodu založí rodinu. Je rok 2009 a situace v Sýrii začíná být napjatá. Arabské jaro nepřináší jen uvolnění, ale také celou řadu napětí a konfliktů. Rodina Ámera a Raghdy žije ze dne na den. Vychovávají děti a střídavě pobývají ve vězení. Za mříže se dostane i sám režisér. Britský dokumentarista . Rodina je ve stále větším nebezpečí. Utečou do Libanonu a získají politický azyl ve Francii. Odtud pozorují válečné běsnění v jejich rodné zemi. Dva aktivisté, kteří chtějí bojovat za svou zem, se ocitnou ve Francii, tisíc kilometrů od domova. Láska vezme za své. Zůstává jen hledání vlastní identity, touha něco změnit a zajistit pro své děti svobodný život. Jde být zároveň politicky angažovaným člověkem, rodičem i milujícím partnerem?

Kočovníci smrti (Nomads) 1986

Horor Kočovníci smrti je celovečerním debutem známého amerického scenáristy a režiséra Johna McTiernana (PREDÁTOR, SMRTONOSNÁ PAST, HON NA PONORKU). Francouzský antropolog Pommier (PIERCE BROSNAN) před svou záhadnou smrtí v nemocnici vdechne“ vlastní duši lékařce Henleyové. Žena pak v halucinacích prožívá jeho vzpomínky a vydává se na místa, která Pommier navštěvoval. Zjistí, že muž objevil v ulicích Los Angeles tajemné mladé lidi, kteří nepotřebují spát ani pracovat a kteří se zabývají výhradně zločinností. Jde o zlé duchy z nomádských pověstí, o jejichž existenci se antropolog dozvěděl při svých výzkumech. Bytosti zvané Inuádi se zhmotňují do lidské podoby v ulicích moderního velkoměsta a likvidují každého, kdo odhalí jejich pravou identitu.

Krvežíznivé opice (BloodMonkey) 2007

Věhlasný, ale šílený profesor Hamilton vede skupinku amerických studentů do africké džungle. Cílem výpravy je odchyt nového druhu primátů, který by mohl být chybějícím článkem v evolučním řetězci, pojítkem mezi lidmi a opicemi. Odchyt obrovitého samce se však nezdaří a všichni kromě Hamiltona a jeho asistenta zemřou. Do džungle přijíždí další vědecká skupina. Podaří se jim gorilu odchytit, nebo to bude zase naopak?

Souboj draků z bažin (Battle of the Swamp Dragons) 2016

Florida je domovem aligátorů, ale i krokodýlů. Který z nich je ale zuřivějším predátorem? Porovnáme tyto dva pravěké titány a zjistíme pravdu.

Psí útulek (Dog Pound) 2010

Angel, patnáctiletý recidivista: napadení a krádež auta. Davis, šestnáct let: držení narkotik s úmyslem prodeje. Butch, sedmnáct let: napadení dozorce. Tito tři jsou posláni do nápravného zařízení Enola Vale v Montaně, kde jsou zařazeni pod dohled přísného, ale starostlivého dozorce Goodyeara. Butch může skončit ve vězení pro dospělé, a tak se snaží, aby se mu maléry vyhýbaly… dokud se však on a Davis nestanou předmětem bezohledného napadení jiného vězně jménem Banks. Neudají jej, ale po návratu ze samotky se Banks s Butchem utkají o vůdčí pozici. Stejně jako smečka nalezených psů zavřených v ohradě si mladí muži snaží udržet svá těla a duše nedotčené, ale každé další násilí bobtná se stále vzrůstající silou.