Měsíční archivy: Květen 2023

Faithfully Yours (Faithfully Yours) 2022

Strach a touha (Fear and Desire) 1953

Čtyři vojáci přežijí havárii letadla a ocitnou se v lese 6 mil za nepřátelskou linií. Vymyslí plán: Dojdou k nejbližší řece, postaví vor a v noci vyrazí do nejbližší přátelské zóny. Jejich plán vychází do té doby, než cestou narazí na mladou ženu…

Strážci Galaxie: Volume 3 (Guardians of the Galaxy Vol. 3) 2023

Ve snímku Strážci galaxie: Volume 3 od Marvel Studios se oblíbená parta vesmírných ztroskotanců zabydluje na Kdovíkde. Jejich spokojený život však brzy naruší ozvěny Rocketovy bouřlivé minulosti. Peter Quill, který se stále trápí ztrátou milované Gamory, musí vypravit svůj tým na nebezpečnou misi s cílem zachránit Rocketův život, přičemž nezdar v této misi může znamenat konec Strážců tak, jak je známe.

Velký závod (Iron Will) 1994

Když Willovi Stonemanovi zemře otec, musí se sám postarat o matku a jejich ranč. Aby získal nějaké peníze, rozhodne se zúčastnit psích závodů na trase z Winnipegu do St. Paul. Tato trasa je určená jen pro ty nejsilnější muž, kteří musí obstát v konkurenci i za zlého počasí a složitého terénu. Willovi se až na pokraji sil podaří zdolat cíl jen díky jeho úžasné vůli a vytrvalosti…

Kathal: Záhada chlebovníku (Kathal: A Jackfruit Mystery) 2023

Energická policistka řeší případ dvou drahocenných chlebovníků, které zmizely ze zahrady významného politika, a její pátrání přinese dost nečekané plody.

La niña de la comunión (La niña de la comunión) 2022

Pověste ji vejš! (Pověste ji vejš!) 2022

Příběh, který s nadhledem a humorem vypráví o osudové cestě při hledání pravdy. Souboj dobra a zla na divokém západě, kde zákon z rukou sheriffa přebírá ženský gang… Závěrečný díl westernové trilogie Filmového studia The Sombrero Company.

Mláďata (The Brood) 1979

Frank Carveth se obává o duševní zdraví své bývalé manželky a jeho dopad na jejich šestiletou dceru. Jednoho dne je učitelka jeho dcery Ruth napadena dvěma znetvořenými dětmi ve školce, což Carvetha vede k odhalení souvislostí mezi sérií vražd, bouřlivým vztahem s bývalou ženou, radikální psychoterapeutickou sektou a tajemným doktorem Raskinem. Hrozba děsivých a nebezpečných bytostí se stále více přibližuje a Carveth musí udělat vše pro to, aby ochránil sebe i svou milovanou dceru.

Žárlivé tango (Il tango della gelosia) 1982

Po dlouholetém manželství si princezna Lucia musí přiznat, že její manžel, princ Giulio, hoří vášní už jen pro závodní koně, zatímco ji, svou zákonnou manželku, zanedbává. Aby v manželovi vzbudila žárlivost, přemluví Lucia svého tělesného strážce, aby se naoko choval jako její milenec. Plán funguje nad očekávání skvěle, ovšem pouze dokud se na scéně neobjeví bodyguardova přítelkyně… Lechtivou komedii natočil režisér podle divadelní hry  Appuntamento d’amore (Dostaveníčko).

Zlatý časy na Klondike (Zlatý časy na Klondike) 2016

Příběh tří psanců, kteří uprchli před zákonem na daleký sever až k řece Klondike, kde sní svůj zlatý sen o bohatství a svobodě.