Měsíční archivy: Březen 2016

Přežití v Serengeti (Přežití v Serengeti) 2015

Během období sucha bojují hladoví lvi o kořist s místními gepardy. Tyto menší šelmy dokáží zabít, ale zvládnou si své úlovky udržet?

Studie jednoho strachu (Studie jednoho strachu) 1967

Nevěrné hry jsou málokdy bez následků. Irena Kačírková v psychologickém dramatu podle novely Stefana Zweiga.Irena (I. Kačírková) má všechno, co by si mohla od života přát – je krásná, mladá, bohatá, její manžel (J. Adamíra), advokát, má dobré postavení, zkrátka spokojená rodina s jedním dítětem – zdálo by se – šťastný osud. Ale život se hrdince promění v peklo. Stačila k tomu jedna malá nevěra, okouzlení mladým skladatelem (V. Brabec), nebo možná obyčejná touha líbit se. Irenu začne pronásledovat žena (J. Adamová), která o sobě tvrdí, že je bývalou skladatelovou milenkou, kterou zrádně opustil, a požaduje neustále se stupňující částky. Je stále složitější utajit výdaje před manželem. Největší překvapení však na hrdinku čeká až v závěru…

Smrtící bumerang (Sling Blade) 1996

Svět byl pro něho příliš velký a spravedlnost měla úplně jiné rozměry. Bylo mu dvanáct, když zavraždil svou matku a jejího milence. Po sedmnácti letech má být propuštěn z psychiatrické léčebny. Protože je Karl retardovaný, léčení jeho chování nijak nemohlo změnit ani mu nemohlo pomoci. Při návratu do normálního života pomáhá Karlovi i ředitel sanatoria. Sežene mu práci u svého známého v dílně, kde si Karl najde kamaráda. Malý Frank žije sám s matkou a oba se stávají pro Karla jeho novou rodinou. Rodinou, které nikdo nesmí ubližovat. Ale surový milenec Frankovy matky je nesnesitelně agresivní. Bude se historie opakovat?

Prokletí Murphyových (Jinxed) 2013

Zámek pro Barborku (Zámek pro Barborku) 1962

Komedie o mladém zámečníkovi, který předstírá, že je pilotem v aeroliniích…

Matilda (Matilda) 1996

Matilda je geniální dítě, které se ale narodilo špatným rodičům. Ačkoli není ještě zdaleka ve věku, kdy se děti osamostatňují a utíkají z domova, musí se o sebe postarat. Její otec býval prodavačem aut a nestydatě okrádal každého zákazníka. Matka žije jenom ve světě sázenek Binga, nadevše miluje přihlouplé nekonečné seriály a celé hodiny vydrží klábosit s přítelkyněmi po telefonu. Ani jeden z rodičů si zatím nestačil pořádně všimnout, jak vlastně jejich dcera vypadá. Natož aby zaznamenali, že Matilda umí kousky, kterými přivádí v úžas kamarády a týrá nenáviděnou ředitelku školy, paní Trunchbullovou.

Kletba Růžového pantera (Curse of the Pink Panther) 1983

Inšpektor Clouseau zmizne a francúzska kriminálna polícia požiada druhého najlepšieho detektíva na svete, aby ho našiel. Lenže Clouseov nepriateľ, Dreyfus, zmanipuluje počítač kriminálky tak, aby vyhľadal najhoršieho detektíva na svete – a ním je detektív newyorskej polície Clifton Sleigh. Sleigh sa prediera húšťou vrážd a skorumpovaných úradníkov – akoby bol bratrancom hľadaného Clouseaua.

Holky z porcelánu (Holky z porcelánu) 1974

Laskavá komedie o jedné předávací inventuře, jenž je důkazem, že i takové místo jako sklad se může stát dějištěm úsměvného příběhu, který ani za víc než dvacet let, jenž od jeho vzniku uplynuly, neztratil nic ze svého kouzla. Jeho hrdinkami jsou dívky a ženy pracující mezi stohy talířů ve velkém skladu jedné porcelánky. Příběh začíná v okamžiku, kdy do skladu nastupuje nová síla, šestnáctiletá Maruška, a zatímco vedoucí, paní Světla, jako již mnohokrát vyhrožuje, že s tím sekne a půjde dělat jinam. Přestože vytoužený nový skladník je ochoten převzít sklad okamžitě, Světla trvá na inventuře. To ovšem netuší jaký pedant je předseda inventurní komise, jistý pan Rybička. Předávací inventura se mění v groteskní noční můru, která zaskočí všechny zúčastněné a poněkud naruší nejen pracovní režim, ale i osobní program každé z holek z porcelánu…

První den mého syna (Chance Meeting) 1964

Oldřich Olejník (30) se po bouřlivé oslavě narození prvního potomka dostane na záchytku, kde se setká se sedmnáctiletým mladíkem přezdívaným Žluťásek. Chlapec z rozvrácené rodiny se toulá s pochybnou partou a Ondřej se mu marně snaží pomoci…. Nepřesvědčivý pokus o pohled na problémy mladé generace.

Ninjové útočí (Mask of the Ninja) 2008

Na husto zalesnenom súkromnom pozemku v Malibu Hills, ktorý sa týči nad tichým oceánom, sa milionár Kenji Takoe a jeho dcéra, Miko, sa pripravujú na príchod Takeovej ženy, Kumiko. Pokoj veľmi rýchlo vystrieda panika. Taka prepadnú zamaskovaní ninja vrahovia. V záblesku je mŕtva aj jeho ochranka. Dom obsadia, Takeo je zavraždený a Miko čaká na smrť. Do krvavej scenérie prichádza detektív Jack Barrett, ktorého sprevádza Miko, jediný žijúci svedok, ktorý v kuse opakuje len jedno slovo. V jej rodnom jazyku to znamená Čierna smrť…