Měsíční archivy: Listopad 2015

This Is England ’86 1.cast (This Is England ’86 part 1) 2010

Od tvorcov filmu This Is England, víťaza ceny BAFTA prichádza nový seriál. Shaun, ktorý sa chystá odísť zo školy, pretože mu do budúcna neponúka dobré uplatnenie v zamestnaní. Woody a Lol sa chystajú konečne zapečatiť ich vzťah, avšak s ich svadbou nepojde všetko podľa plánu

Levá nebo pravá (Right Hand Drive) 2009

Komediální příběh o důvěře, odpuštění a podivných lidech, s nimiž se setkáte, když se snažíte nastartovat své auto.

Matador (The Matador) 2008

Matador vypráví příběh o snaze Davida El Fandi Fandily stát se nejlepším toreadorem na světě. Srdceryvné prohry i oslnivé úspěchy rámují El Fandiho putování po Španělsku a Latinské Americe, během nichž se nesmazatelně zapsal do historie býčích zápasů.

Poslední dny ve Vietnamu (Last Days in Vietnam) 2014

Duben 1975. Jak se severovietnamská armáda blížila k Saigonu, odpor Jižního Vietnamu se hroutil. Tento dokument zkoumá poslední dny přítomnosti amerických vojáků v Saigonu a jejich hrdinskou snahu pomoci evakuovat 135 000 Jihovietnamců.Když se v dubnu roku 1975 severovietnamská armáda přiblížila k Saigonu, odpor Jižního Vietnamu se hroutil. Přibližně pět tisíc Američanů mělo zhruba čtyřiadvacet hodin na to, dostat se odtamtud pryč. Přestože neexistoval oficiální evakuační plán, bylo jasné, že pokud by se jejich jihovietnamští spojenci, kolegové a přátelé rozhodli zůstat, čelili by hrozbě vězení a pravděpodobně i smrti. Během posledních dní ve Vietnamu, kdy čas neúprosně běžel a Saigon se ocitl pod palbou, se díky hrdinství Američanů, kteří vzali věci do vlastních rukou a v zoufalé snaze zachránit co nejvíc lidí se pustili do řady neschválených a často také improvizovaných operací, podařilo dostat do bezpečí na sto třicet pět tisíc obyvatel Jižního Vietnamu. Dokument Poslední dny ve Vietnamu od producentky a režisérky Rory Kenedyové byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší celovečerní dokumentární film za rok 2014.

Jak chutná smrt (Jak chutná smrt) 1995

Mladý nadějný olympionik Robert v afektu zastřelí dva policisty. Po jeho stopách se pustí poručík Morton s jediným cílem – dopadnout vraha.

Tri gaštanové kone (Tri gaštanové kone) 1966

Televízny film Tri gaštanové kone je dramatizáciou rovnomennej baladickej novely Margity Figuli. Na neveľkom priestore sa rozvíja ľúbostná dráma so zjavným sociálnym pozadím. V centre príbehu stoja dve kontrastné postavy – vnútorne čistá a citovo založená Magdaléna a jej nápadník Zápotočný, bezohľadný sebec a násilník.

Den kobylek (The Day of the Locust) 1975

Hollywood, město snů, se mění v děsivou noční můru v adaptaci legendárního románu Nathanaela Westa. Mladý nadějný režisér se zamiluje do začínající herečky a chce z ní udělat hvězdu. Čím blíže ji poznává, tím horší je pro něho přihlížet jejímu soužití s otcem alkoholikem ve společnosti náboženských fanatiků…

Snídaně na Plutu (Breakfast on Pluto) 2005

70. léta 20. století. Patrick Braden je mladý muž, který je ve společnosti oblíbený, ale marně si hraje na drsného chlápka. Již jako dítě si byl vědom si toho, že je jiný než ostatní kluci. Trpkým urážkám ze svého okolí čelí pomocí důvtipu a šarmu a nedovolí, aby jeho vlastní život kdokoliv nebo cokoliv změnilo. Nový film Neila Jordana, oscarového režiséra snímků Hra na pláč, Interview s upírem a Hranice lásky. Film obnažující svět transsexuální proměny mladého muže v reáliích Londýnských undergroundových kabaretů v období, ve kterém sexuální revoluce hippies už ovládla i konzervativní britskou kulturu.

Smejko a Tanculienka (Smejko a Tanculienka) 2015

Brána temnoty (Pay the Ghost) 2015

Rok poté, co jeho malý syn zmizel během halloweenského karnevalu, je Mike Cole pronásledován nevysvětlitelnými děsivými obrazy a vzkazy. Spolu se svou manželkou, se kterou se již značně odcizili, se ale nezastaví před ničím, co by jim zabránilo v odhalení těchto záhad a nalezení ztraceného syna. Přitom narazí na legendu, která odmítá zůstat pohřbena v minulosti.