Měsíční archivy: Prosinec 2016

The Light Between Oceans (The Light Between Oceans) 2016

V roku 1918, po štyroch hrozných rokoch strávených v bojoch na západnom fronte, sa Tom Sherbourne vracia do Austrálie a prijíma miesto strážcu majáka na vzdialenej Janusovej skale. Na tento opustený ostrov, kam zásobovací čln pripláva iba každé tri mesiace a dovolenku strážca dostane v tom lepšom prípade každý tretí rok, si Tom privedie mladú, odvážnu a milujúcu manželku Isabel . Ich šťastie má trpkú príchuť, lebo Isabel nedokáže ani na tretí raz donosiť zdravé dieťa. Práve keď sa užialená Isabel uberá k hrobu svojho posledného dieťaťa, vietor k nej priveje detský plač.

Pink (Pink) 2016

Cincinnati Kid (The Cincinnati Kid) 1965

Nadějný hráč pokeru z New Orleans vyzve dlouholetého mistra této hry. V sázce není jen balík peněž, ale i reputace nejlepšího hráče. Avšak rozdávajícího vydírají, aby hru zfalšoval.

Nevěsta (La novia) 2015

Snímek Nevěsta, inspirovaný známým poetickým dramatem Krvavá svatba španělského básníka , se odehrává ve Španělsku dvacátých a třicátých let minulého století a vypráví příběh několika klanů a jejich krevní msty předávané z generace na generaci. Ta má být urovnána svatbou uzavřenou mezi dvěma rodinami. Ale osud a smrt mají odlišné plány, neboť dívka miluje jiného muže. Na sklonku svatebního dne si nevěsta nemůže pomoci a odcválá se svým milencem na koni pryč od ženicha, který je zmatený a vzteky bez sebe. Oba milenci se nechají unést svou vášní a vzpírají se všem morálním i společenským pravidlům, včetně vlastního dobrého úsudku. Tím uvedou do pohybu řetězec událostí, které budou mít zničující následky.

Jsem voják (Je suis un soldat) 2015

Třicetiletá Sandrine je nucena vrátit se domů do Roubaix a žít se svou matkou. Je nezaměstnaná, a tak souhlasí, že bude pomáhat svému strýci v útulku pro psy, z něhož se vyklube překladiště obchodu se psy z východní Evropy. Rychle si v tomto světě ovládaném muži získá autoritu a respekt a vydělá peníze, které jí mohou zajistit svobodu. Někdy ale i dobří vojáci přestanou plnit rozkazy.

Klan (El Clan) 2015

Únosy a zmizení osob v argentinské společnosti rezonují obrovskou silou od zločineckých praktik vládnoucí junty v 70. letech. Na první pohled spořádaně působící rodina Pucciů si z kdysi vládou tolerovaných zločinů udělala velice výhodný byznys. Hlava rodiny a jeho synové s nepředstavitelnou chladnokrevností unášeli bohaté lidi, za které požadovali výkupné a často je i poté zavraždili. Unesení byli často vězněni v rodinném domě Pucciů, ale jejich přítomnost nenarušila běžný chod domácnosti. Mrazivý thriller režiséra Pabla Trapera vznikl podle skutečné kauzy klanu Pucciů z první poloviny 80. let.

Hříšný víkend (Dirty Weekend) 2015

Kolegové Les a Natalie zůstanou kvůli zpoždění letadla trčet na letišti Albuquerque. Less je neklidný, podrážděný a nedokáže vystát letištní zaměstnance, které potkává na každém kroku. Rozhodne se proto vyrazit do města. Natalie se od něho odmítá vzdálit a zjistí, že má jeho zdánlivě bezcílné potulování vyšší účel, než si je sám ochotný připustit. Přestože má i Natalie svá tajemství, ani jeden z nich už nebude schopný je dlouho skrývat. Mezi nesourodou dvojicí sílí vzájemné porozumění a oba záhy začnou hledat záchvěvy vzrušení na těch nejméně pravděpodobných místech.

I Am Not a Serial Killer (I Am Not a Serial Killer) 2016

John je svojský, dospievajúci tínedžer s diagnózou sociopata, ktorého celé okolie vrátane rovesníkov vníma ako úplného podivína. Keď sa v jeho rodnom mestečku Clayton v priebehu 48 hodín objavia dve doslova zohavené telá, všetko nasvedčuje tomu, že sa jedná o konanie šialeného, sériového vraha. Nakoľko je daná problematika pre mladého muža doslova vyhľadávaným artiklom, rozhodne sa, že urobí všetko preto, aby identitu zabijaka odhalil sám. Lenže jeho protivník ani zďaleka nie je len nejaký obyčajný vrah…

All We Had (All We Had) 2016

Kartonový boxer (Cardboard Boxer) 2016

Drásavé, přesto však citlivé drama o Willym, bezdomovci se srdcem ze zlata, který živoří v drsných ulicích čtvrti Skid Row v centru Los Angeles. Willyho dobré úmysly jsou zneužity privilegovaným studentem vysoké školy, který pokouší bezdomovce tím, že jim nabízí peníze výměnou za brutální pouliční souboje. Willy dostane přezdívku Kartonový boxer, když se ale odmítne poprat s bezbranným postarším mužem, všechno, na čem Willymu nejvíc záleží, je mu sebráno a zničeno.