Měsíční archivy: Srpen 2015

Jménem spravedlnosti (Sworn to Justice) 1996

Soudní poradkyně Janna (Cynthia Rothrock) přežije brutální útok maskovaných lupičů, kteří ji napadli v jejím vlastním domě a zabili její sestru a synovce. Po tomto traumatizujícím zážitku je obdařena Janna zvláštní psychickou schopností, díky které může vrahy vyhledat a vykonat svou vlastní osobní spravedlnost.

Superman 4 (Superman IV: The Quest for Peace) 1987

Nezáměrně nejsměšnější komiksový film všech dob nabízí nejen absurdní scénář a zfušované speciální efekty, ale také upomínku na dobu před tím, než Nolanova trilogie o Batmanovi uvrhla celý žánr do zasmušilosti a sofistikované vážnosti. Tedy na dobu, kdy superhrdinové byli zábavou pro malé děti a otrlé diváky.

Malý indián 2 (Patoruzito: The Great Adventure) 2006

Malý Patoruzito je tu zpět v ještě větším dobrodružství, než v prvním díle. Je požádán svým kmenem, aby ho během národní přehlídky vedl v promenádě. Je potěšen touto nabídkou, ale zjistí, že se ztratila jeho nejlepší kamarádka Malen. Jakmile se vrátí do místa oslav, začíná se před ním odkrývat tajemné skutečnosti…Patoruzito musí Malen najít!

Hračka (The Toy) 1976

Francois Perrin se ucházel o místo redaktora v prestižním týdeníku, byl přijat na zkušební dobu a dostal za úkol napsat reportáž z obchodního domu. A právě když dorazil na místo, přišel tam nakupovat synek jeho nejvyššího šéfa Eric. Rozmazlený chlapec má doma tolik věcí, že už ho ani nebaví. Nyní mu otec slíbil, že dostane všechno, po čem zatouží. Náhle Erikovu pozornost upoutá člověk, který se chová poněkud popleteně: Francois. Právě tuhle živou hračku chce! Ředitel obchodního domu se ujme vyjednávání. Novinář je vyvedený z míry, nechce ale přijít o čerstvě nabyté zaměstnání. Dá se tedy přemluvit, aby nekazil hru, a zabalený v krabici putuje do sídla tiskového magnáta…

Hibernatus (Hibernatus) 1969

Francouzsko-dánská polární expedice objeví na nejsevernějším břehu Grónska tělo muže dokonale konzervovaného v ledovci. Je to nepochybně člen posádky francouzské lodi, která zde ztroskotala roku 1905. Zmrzlé tělo bylo dopraveno do Francie, kde se podařilo neznámého muže oživit. Pro bohatou rodinu Huberta de Tartas (Louis de Funes) je tato událost jen senzací a dalším úspěchem vědy. Ovšem pouze do té chvíle, kdy se zjistí, že zmrzlý Hibernatus je vlastním dědečkem manželky Huberta de Tartas. Hubert se chce příbuzného ponechat vědě, ale jeho žena Edmée chce naopak dědečka vrátit rodině. Ale komu vlastně nyní patří rodinná továrna?

Dobrodružství pirátů v zeleninové zemi (Jonah: A VeggieTales Movie) 2002

Pohádka jako z reklamy na Bonduelle. Vydejte se na skvělou dobrodružnou plavbu s postavičkami vykreslenými jako zeleninový hrdinové…

Město ztracených dětí (The City of Lost Children) 1995

Dobrodružné fantasy, které jde napříč více žánry (sci-fi, pohádka, drama, komedie nebo dokonce horor), si zakládá hlavně na vizuálním stylu, který je specialitou tohoto režisérského dua. Hlavním rysem filmu je ponuré středověké město navozující depresivní atmosféru a bizarní scény a postavy.Vše se točí kolem šíleného Kranka, který trpí neschopností snít, a proto využívá malých dětí, aby z nich nasával jejich fantazii. Jeho uměle vytvořený „rodinný“ kruh dále tvoří trpasličí žena, migrénou trpící mozek v akváriu a šest naklonovaných stvořitelů-narkoleptiků (Dominique Pinon). Bizarnost nechybí ani dalším postavám, např. Chobotnici (siamské dvojče) nebo sektě kyklopů s extrémně citlivým sluchem.Hlavním hrdinou je lamželezo One (Ron Perlman), kterému kyklopové pracující pro Kranka unesou jeho malého bratra Denreeho, spolu s nebojácnou mladou dívkou Miette (Judith Vittet), jenž vede skupinu sirotků-zlodějů pracujících pro jejich ředitelku školy, již zmíněnou Chobotnici. Ta se snaží spolu se starým parťákem z cirkusu (Jean-Claude Dreyfus) pomocí jeho smrtící vycvičené blechy zbavit Miette a získat hromotluka One pro své plány.Cílem hlavních hrdinů je ale osvobodit malého bratra ze spárů šíleného Kranka ničícího psychiku všech vězněných dětí, a proto musí čelit všem přichystaným nástrahám. Ve filmu zní Badalamentiho hudba (známá hlavně z filmů Davida Lynche) zahraná pražským filharmonickým orchestrem ve studiu „Smečky“.

Une Rencontre (Une rencontre) 2014

Spisovatelka Elsa Santorini potkává na jednom večírku právníka Pierra Solala. Ačkoliv mají součtem pět dětí, Elsa se stýká s mužem o dvacet let mladším a Pierre žije v harmonickém manželství, něco je nezvladatelně táhne k sobě.

Pevnost (Fortress) 1992

Blízká budoucnost. Bývalý kapitán Černých baretů John Brennick (Christopher Lambert) se pokouší se svou těhotnou ženou Karen překročit hranice. V totalitní společnosti je totiž povolen jen jeden porod a Karen je těhotná podruhé. Přechod přes hranice se nezdaří a manželé se dostávají do obrovského podzemního vězení – Pevnosti, kterou střeží počítače a roboti a z které se nedá uprchnout. John se o to ale musí pokusit za každou cenu.

Lake Placid vs. Anaconda (Lake Placid vs. Anaconda) 2015